123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
Email: info@123accu.nl
meer dan 3 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Laptop accu

Laptop accu

Bestel goedkoop een nieuwe laptop accu

Als u vaak buiten de deur werkt weet u waarschijnlijk wel hoe vervelend het is om last te hebben van een lege of kapotte laptopaccu. Om ook onderweg altijd gebruik te kunnen maken van uw laptop is het aanschaffen van een nieuwe of vervangende accu ideaal. Op 123accu.nl vindt u originele accu's en accu's van ons 123accu huismerk voor laptops van veel verschillende merken.

Wanneer laptopaccu vervangen?

Maar hoe weet u nu zeker dat het tijd is om de accu van uw laptop te vervangen? Er zijn een aantal manieren hoe u hier achter kunt komen. Hieronder staan ze voor u op een rijtje:
  • Als laptop het aangeeft: Een laptop is vaak prima in staat om zelf in te schatten wanneer de accu vervangen dient te worden. Hij geeft dan een melding met de tekst 'Overweeg de accu te vervangen'. De laptop baseert dit op de resterende maximale capaciteit en het aantal laad- en ontlaad-cycli dat de accu tot dan toe heeft gehad.
  • Als de accu niet lang meer mee gaat: Algemeen bekend is dat een accu steeds minder lang mee gaat. Dit komt deels doordat de capaciteit achteruit gaat, maar ook omdat de laptop minder efficiënt werkt. Zo kan de achtergrondsoftware de processor belasten of kan er stof in de laptop terechtkomen dat de koeling belast. Allereerst is het dus noodzakelijk om te checken of de laptop stofvrij is en er geen onnodige achtergrondsoftware loopt. Als dit niet helpt, dan kunt u de accu beter vervangen.
  • Als de accu veel capaciteit heeft verloren: Met bepaalde software is het mogelijk om de resterende capaciteit van de accu uit te lezen. Zo kunt u zien of de accu erg ver teruggelopen is, want in dat geval is het aan te raden om een nieuwe accu aan te schaffen.
  • Als de accu niet meer wordt herkend: Werkte de accu voorheen goed, maar wordt hij nu opeens niet meer herkend door de laptop? Dan is hij waarschijnlijk defect, bijvoorbeeld door slijtage. Probeer dan eerst om de accu uit de laptop te halen en opnieuw te plaatsen. Als dit niet werkt is vervangen de enige optie.

Hoe vervangt u een laptopaccu?

Er zijn twee soorten accu's voor een laptop en daar moet u rekening mee houden als u de accu gaat vervangen. Er zijn namelijk interne laptopaccu's en standaardaccu's. Voor de interne accu moet de laptop worden opengeschroefd en dit is dus complexer dan bij de standaardaccu. Bij de standaardaccu hoeven namelijk alleen de schuifjes aan de onderkant van de laptop opengeschoven te worden om de accu uit en in de laptop te halen. Daarom is het handzaam om bij het vervangen van een interne accu altijd de handleiding te raadplegen en ervoor te zorgen dat u het juiste gereedschap bij de hand heeft, zodat u zeker weet dat alles goed gaat.

Hoe kiest u de juiste accu voor uw laptop?

Wat ook belangrijk is, is om te weten welke nieuwe accu u in uw laptop moet stoppen. Het makkelijkste is om te zoeken op accunummer of op merk. Op 123accu.nl vindt u alle laptopaccu's, verdeeld op de naam van het apparaat of het accunummer. Linksboven op uw huidige laptopaccu ziet u het accunummer staan, waardoor het zeer gemakkelijk is om de juiste accu aan te schaffen.

Er zijn dan nog wel een aantal zaken waar u dan op moet letten. Zo moeten capaciteit en vorm overeenkomen met de originele accu. Als dit alles overeenkomt kunt u er zeker van zijn dat de accu geschikt is voor uw laptop.

Op 123accu.nl vindt u een hoop accu's van allerlei verschillende topmerken, zoals HP, Acer, Asus, Lenova, Dell, Toshiba en Apple. We hebben originele accu's en huismerkaccu's. De huismerkaccu's zijn een stuk goedkopen dan originele accu's, maar leveren wel dezelfde prestaties. Alle accu's die u in onze webshop kunt vinden voldoen aan de Europese richtlijnen voor veiligheid, gezondheid en milieu. Met deze accu's kunt u dus langdurig de deur uit, zonder zorgen dat uw laptop halverwege opeens uitvalt. Onderweg nog meer zekerheid hebben? Schaf dan een powerbank aan voor uw laptop, zodat u altijd door kunt werken.

Welk voltage heb ik nodig?

Normaal gesproken kunt u een accu niet vervangen door een accu met een andere voltage. Zo kunt u de 11.1V accu in uw laptop niet vervangen door een 14.8V accu, want dan krijgt u last van overladen en kan uw laptop kapot gaan. Er zijn echter wel enkele uitzonderingen. De volgende laptopaccu's kunnen elkaar namelijk wél vervangen:
  • 10.8V en 11.1V
  • 14.4V en 14.8V

Laptopaccu's kopen bij 123accu.nl

Heeft u vragen over accu's voor uw laptop of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
 
Bel 0294-787125 Mail naar klantenservice@123accu.nl
Op werkdagen van 9.00 tot 22.00 uur Binnen 1 werkdag antwoord

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)
Laagste prijs garantie!