123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Alkaline batterijen

Alkaline batterijen kopen?

Bestel niet oplaadbare alkaline batterijen voor de beste prijs. Ons ruime assortiment bestaat uit alle veelvoorkomende soorten, van AA- tot D-batterijen. Ook de minder bekende varianten bestelt u bij ons. Zo koopt u voor uw muziekspeler, spelcomputer, speelgoed, afstandsbediening en andere apparaten altijd een geschikte batterij. Zoek uw batterij op type of zoek op merk.

Zoek op type

Zoek op merk

1 - 0 van 0

Bestel alkaline batterijen online

Alkaline batterijen zijn veelzijdige en veelgebruikte energiebronnen voor een grote selectie aan apparaten. Ze zijn niet oplaadbaar maar worden door de hoge energiedichtheid (hoger dan de ouderwetse zink-koolstof batterijen) en de lage prijs toch veel gebruikt, en zijn dan ook een efficiënte soort batterij.

Samenstelling van de alkaline batterij

De alkaline batterij heeft een anode van zink, een kathode van koolstof en een elektrolyt (de stof in de batterij) van kaliumhydroxide. Het is dit kaliumhydroxide dat zeer alkalisch is, en waaraan de alkaline batterij zijn naam dankt. Door deze samenstelling heeft de alkaline batterij een bronspanning van 1,5 V en een energiedichtheid van ongeveer 100 Wh/kg.

Bronspanning

Even kort over de bronspanning. Dit betreft de spanning van een enkele batterijcel. Sommige batterijen of accu’s bestaan uit meerdere alkaline batterijen, wat betekent dat u deze combinaties kan aantreffen met spanningen van een veelvoud van 1,5 V. Bijvoorbeeld 3 V als er twee alkaline cellen/batterijen zijn gebruikt.

Alkaline batterij formaten

Een van de grote voordelen van de alkaline batterij is de populariteit van het type; door de lage productiekosten worden alkaline batterijen in zeer veel apparaten gebruikt, mits deze geen al te hoge stroomvraag hebben over een lange periode. Daardoor zijn alkaline batterijen in vrijwel elke gangbare (en minder gangbare) vorm verkrijgbaar, van AA tot knoopcellen en speciale vormen.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is een alkaline batterij?

Een alkaline batterij is een batterij waarbij de chemische samenstelling (deels) uit een alkalisch materiaal bestaat. Alkaline batterijen zijn niet oplaadbaar, en zijn dus voor eenmalig gebruik geschikt. Dit betekent niet dat alkaline batterijen onderdoen voor oplaadbare batterijen; alkaline batterijen hebben een relatief hoge energiedichtheid en zijn gunstig geprijsd.

Wat is het verschil tussen alkaline batterijen en lithium batterijen?

Het verschil tussen alkaline batterijen en lithium batterijen zit hem in de chemische samenstelling. Lithium batterijen hebben een hogere energiedichtheid en een lage zelfontlading maar zijn ook duurder. Ook zijn niet alle apparaten geschikt voor het gebruik van lithium batterijen.
 

Wilt u meer weten over ons assortiment alkaline batterijen, of heeft u misschien vragen over andere soorten batterijen in ons assortiment? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen. U kunt ook onze diverse blogs over batterijen raadplegen.