123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Camera accu

Goedkoop een nieuwe camera accu bestellen

Accu's voor uw camera
 

Met een camera legt u de mooiste momenten van uw leven vast, maar dan is het wel handig als de accu van uw camera het goed doet. Anders staat u misschien net op die mooie berg of in dat leuke stadje en valt uw camera opeens uit. Zo mist u de mogelijkheid om de perfecte vakantiefoto's te maken. Bij ons koopt u een vervangende accu voor als uw huidige kapot is óf een extra accu voor als u weinig tijd heeft om op te laden.

Wanneer is een camera accu aan vervanging toe?

Het is duidelijk te merken wanneer uw camera accu aan vervanging toe is. U kunt dan namelijk minder lang met een volle accu doen, want hij loopt sneller leeg. Dit kan erg onhandig zijn als u veelvuldig gebruikmaakt van uw camera. Met een nieuwe of extra accu voor uw fotocamera kunt u ook onderweg of op reis extra lang fotograferen en heeft u geen last meer van een accu die continu leeg is.

Het verlengen van de levensduur van een camera accu

Door goed met uw camera accu om te gaan, verlengt u de levensduur van de accu. De accu van uw camera heeft namelijk niet het eeuwige leven. Door bijvoorbeeld het LCD-scherm van de camera en de geheugenkaart zo min mogelijk te gebruiken, verlengt u de levensduur van de accu. Deze twee verbruiken namelijk een enorme hoeveelheid energie. Daarnaast spreekt het uiteraard voor zich dat u het beste de camera kunt uitzetten als u er geen gebruik van maakt, dat het beter is om de accu te verwijderen als u de camera langere tijd niet gebruikt en dat u een ongebruikte accu op een koele en droge plek dient te bewaren. Dit zijn allemaal dingen die u kunt doen om te zorgen dat de accu niet snel kapot gaat.

Het vervangen van een camera accu

Camera accu's zijn simpel te vervangen, eenvoudiger dan bijvoorbeeld een accu voor grotere apparaten. Het enige wat u meestal hoeft te doen is de accu in de houder schuiven. Hierbij hoeft u er vaak alleen maar voor te zorgen dat u de batterijvergrendeling en de batterijhouder niet beschadigd.

Het kiezen van de juiste camera accu

Bij het vervangen van een accu zijn een aantal zaken van belang. De belangrijkste punten sommen we voor u op:

  • Vorm: de vorm en de afmetingen van de accu moet overeenkomen met die van de originele camera accu, anders past deze niet.
  • Accuspanning: de accuspanning van de vervangende accu dient overeen te komen met die van uw originele accu. Door een te laag of een te hoog voltage aan te sluiten kan uw fototoestel zeer slecht functioneren. Of erger nog, zelfs onherstelbaar beschadigd raken. Dit kunt u voorkomen door een accu aan te schaffen met de juiste accuspanning.
  • Capaciteit: de capaciteit geeft aan hoeveel elektrische energie er opgeslagen kan worden in de accu. Is de capaciteit lager dan bij de originele camera accu, dan kunt u ook minder lang met de accu doen. Andersom geldt dit ook: een hogere capaciteit betekent dat u langer met uw toestel kunt werken.

Het kiezen van de juiste accu voor een vlogcamera

Bij het kiezen van een accu voor een vlogcamera is de vorm, accuspanning en capaciteit nog steeds belangrijk. Maar doordat een vlogcamera regelmatig voor lange periodes wordt gebruikt, is de capaciteit nog belangrijker om op te letten. Kies daarom voor een krachtige camera accu die lang meegaat. Let dus extra op de mAh als u op zoek gaat naar een geschikt camera accu.


De gemiddelde levensduur van een accu die geschikt is voor een vlogcamera ligt tussen de 45 tot 75 minuten. Het is daarom zeer verstandig om extra accu’s aan te schaffen, zodat u nooit een lege camera heeft en mooie, leuke of spannende momenten mist.

De camera accu’s in ons assortiment

Ons brede assortiment bestaat uit accu's voor camera's van meer dan 50 merken, waarbij u een ruime keuze heeft uit verschillende vormen, accuspanningen en capaciteiten. U vindt de juiste accu eenvoudig door het merk van uw (digitale) camera te selecteren en de naam van het apparaat of het accunummer van uw huidige accu uit te kiezen.

Camera accu’s van ons 123accu huismerk

De camera accu's van ons huismerk zijn een stuk goedkoper dan originele camera accu's van Nikon, Canon, Panasonic, Fujifilm of Olympus, maar wel geschikt voor camera's van deze bekende merken. Al deze accu's voldoen aan de Europese richtlijnen voor veiligheid, gezondheid en milieu. Ze leveren dezelfde prestaties als het origineel, maar zijn een stuk goedkoper.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een camera accu mee?

Hoe lang een camera accu meegaat voordat deze leeg is, hangt af van de capaciteit van de accu. De capaciteit van een accu wordt uitgedrukt in mAh. Hoe hoger de capaciteit, des te langer de accu meegaat. Accu’s van bijvoorbeeld Canon gaan gemiddeld zo’n 850 foto’s mee, dit staat gelijk aan een batterijduur van zo’n 3-4 uur. Indien u de camera in intervallen gebruikt, kan de batterij tussen de 8 en 10 uur meegaan.

Hoe lang duurt het om een camera accu op te laden?

De oplaadtijd van een camera accu kan verschillen per accu en oplader. De meeste camera accu’s zijn binnen 2 tot 4 uur weer volledig opgeladen. De laadduur is afhankelijk van het laadvermogen van de oplader en de capaciteit van de accu. Bij 123accu.nl vindt u diverse laders voor camera accu's.

Welke accu heb ik nodig voor mijn camera?

Bij het kiezen voor de juiste accu voor uw camera is het verstandig om op de volgende punten te letten: de vorm, accuspanning en capaciteit. Kies voor het juiste formaat, zodat de accu gegarandeerd in uw camera past. Door de juiste accuspanning te kiezen, voorkomt u het slecht functioneren en mogelijk beschadigen van uw camera door een te hoog of laag voltage. De capaciteit geeft aan hoe lang u de camera kunt gebruiken voordat deze leeg is. Op 123accu.nl vindt u gegarandeerd een camera accu die bij uw camera past.
 

Heeft u vragen over onze accu's voor camera's of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.