123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Makita

Makita gereedschap accu’s kopen?

Koop voor een voordelige prijs accu’s voor Makita gereedschap. Zoek op apparaat of op accunummer en vind eenvoudig een compatibele Ni-MH of Li-ion accu van ons 123accu-huismerk. In ons assortiment vindt u accu’s met diverse voltages en capaciteiten, die wanneer u bestelt de volgende dag al worden bezorgd.

1 - 0 van 0

Makita

Bestel Makita gereedschap accu’s online

Draadloos gereedschap is ideaal voor iedereen die flexibel wil zijn tijdens het klussen. U bent hiermee namelijk niet afhankelijk van het zoeken naar een stopcontact en heeft geen last meer van gedoe met irritante snoeren. Het gereedschap van Makita is bovendien van hoogwaardige kwaliteit én eenvoudig in gebruik.

 

Hieronder leggen wij uit hoe u een gereedschap accu van Makita het beste kunt gebruiken, wat voor soort Makita gereedschap accu’s u kunt kopen, en geven wij antwoord op diverse veelgestelde vragen.

Hoe gebruik ik een Makita gereedschap accu?

Door een gereedschap accu van Makita op de juiste manier te gebruiken kunt u de maximale levensduur van de gereedschap accu waarborgen. Dit is belangrijk omdat de levensduur van een accu eindig is; een gereedschap accu heeft net als alle accu soorten een beperkt aantal laadcycli dat deze gemiddeld door kan lopen voordat de elektrische componenten volledig versleten zijn.

 

Met deze tips kunt u de levensduur en de prestaties van uw Makita gereedschap accu optimaliseren:

  • Wanneer u een nieuwe gereedschap accu heeft gekocht, is het handig deze direct volledig op te laden. Enkele keren laden en ontladen zorgt voor volledige activatie.

  • Laad de gereedschap accu niet direct op als u deze heeft gebruikt. De accu moet eerst even afkoelen.

  • Koppel de gereedschap accu los van de lader zodra deze is volgeladen. Te lang opladen komt de levensduur van de gereedschap accu niet ten goede.

  • Gebruik een gereedschap accu regelmatig. Des te meer een accu de gehele laadcyclus doorgaat, des te beter voor de levensduur en de prestaties.

  • Laad de gereedschap accu op bij temperaturen tussen de 10°C en 40°C. Te koude of te warme temperaturen beïnvloeden het laadproces.

  • Gebruik de gereedschap accu met beleid. Druk bijvoorbeeld een boormachine niet met teveel kracht een muur in, maar laat de gereedschap accu het werk doen.

  • Wissel de gereedschap accu tijdens het uitvoeren van zware en langdurige klussen af met een tweede, reserve gereedschap accu.

  • Voorkom contact van de elektrische componenten van de gereedschap accu met water en vocht. Wilt u de gereedschap accu wegleggen in een vochtige omgeving? Dan kunt u de gereedschap accu beter op het gereedschap bevestigd laten, zodat de elektrische componenten zijn bedekt.

Welke soorten Makita gereedschap accu kan ik kopen?

Makita heeft een groot aantal elektrische gereedschappen, waardoor er ook een brede selectie aan gereedschap accu’s beschikbaar zijn. Deze accu’s verschillen op het gebied van voltage (spanning) en capaciteit. Daarnaast kunt u ook uitwisselbare LXT accu’s kopen.

Verschillende voltages

De Makita gereedschap accu’s in ons assortiment beschikken over verschillende voltages (spanningen). De voltage bepaalt in grote mate voor welk elektrisch gereedschap van Makita de accu geschikt is; bij een te lage of een te hoge spanning kan de batterij of het gereedschap beschadigd raken.

 

Doorgaans zijn gereedschap accu’s met een spanning van 6 tot 15 V geschikt voor licht werk, 12 tot 18 V geschikt voor middelzwaar werk, en 18 V en meer geschikt voor zwaar werk.

Verschillende capaciteiten

De capaciteit van een accu is de hoeveelheid stroom die de accu bevat. Des te groter de capaciteit, des te langer de gereedschap accu meegaat (onder dezelfde omstandigheden als een accu met kleinere capaciteit), waardoor u dus gedurende een langere tijd kunt klussen. In tegenstelling tot voltages is het bij capaciteit mogelijk om te variëren. U kunt gerust een accu met minder of meer capaciteit gebruiken voor een bepaald elektrisch gereedschap, mits de afmetingen en voltage hetzelfde blijven.

LXT accu’s

Wilt u een gereedschap accu kopen die tussen meerdere elektrische Makita gereedschappen is uit te wisselen? Dan kunt u gebruikmaken van de Makita accu’s uit de LXT lijn. Deze accu’s kunnen tussen diverse apparaten met dezelfde spanning worden uitgewisseld, bijvoorbeeld op zowel een boormachine en een decoupeerzaag, zodat u eenvoudig van klus naar klus kunt overstappen, zonder dat u daar een andere accu voor nodig heeft.

Veelgestelde vragen

Zijn Makita accu’s uitwisselbaar?

Niet alle Makita accu’s zijn uitwisselbaar. Een accu moet qua spanning en afmetingen passen op het elektrisch gereedschap dat u heeft. Er zijn echter ook Makita gereedschap accu’s uit de LXT lijn. Deze lijn van gereedschappen maakt gebruik van uitwisselbare accu’s. Wanneer u een accu uit deze lijn heeft, past deze altijd op elektrisch gereedschap uit dezelfde lijn, mits deze dezelfde spanning heeft.

Zijn er Makita accu’s met lader?

Er zijn sets waar zowel Makita accu’s als een geschikte lader in zitten. Ook kunt u losse opladers kopen die geschikt zijn voor de accu’s die op dezelfde pagina staan als de betreffende oplader.
 

Wilt u meer weten over Makita gereedschap accu’s, of heeft u misschien vragen over ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.