123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 3,5 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Makita

Makita

Accu's voor Makita gereedschap

Draadloos gereedschap is ideaal voor iedereen die flexibel wil zijn tijdens het klussen. U bent hiermee namelijk niet afhankelijk van het zoeken naar een stopcontact en heeft geen last meer van gedoe met irritante snoeren. Het gereedschap van Makita is bovendien van hoogwaardige kwaliteit én eenvoudig in gebruik. Op 123accu.nl kunt u een nieuwe en extra accu vinden voor uw Makita gereedschap en blijven klussen zonder tussentijds steeds op te laden.

Gebruik van de gereedschapsaccu

Gereedschapsaccu's kunnen meerdere malen worden opgeladen voordat de accu vermogen verliest (of met andere woorden lui wordt). Dit betekent dat u op langere termijn steeds minder lang met de accu kunt doen en dat de batterij sneller leegloopt of minder snel oplaadt. Meestal ligt het aantal laadmomenten tussen de 400 en 1000 keer.

Met deze tips van 123accu.nl kunt u de levensduur van uw Makita accu echter verlengen:
 • Als u een nieuwe accu koopt, dan dient deze voor het eerste gebruik volledig opgeladen te zijn. Enkele keren laden en ontladen zorgt voor volledige activatie.
 • Zorg ervoor dat u de accu niet direct gaat opladen als deze accu net heeft gebruikt. De warme accu moet dan eerst even afkoelen, voordat u hem kunt opladen.
 • Haal de accu van het stroomnet als deze volledig opgeladen is. Als u dat niet doet blijft het apparaat continu stroomstootjes ontvangen, iets wat funest is voor de levensduur van de accu.
 • Een accu heeft een langere levensduur als deze regelmatig gebruikt wordt. Het regelmatig ontladen en opladen is namelijk goed voor de accu.
 • Laad de accu's op plekken op waar een temperatuur heerst van 10° tot 40°.
 • Zorg ervoor dat u het apparaat niet overbelast. Door onnodige druk uit te oefenen, ontstaat er een hogere weerstand. Dit zorgt ervoor dat de accu sneller leegloopt. Laat de machine daarom dus gewoon zijn werk doen, zonder al te veel druk uit te oefenen.
 • Het is verstandig om accu's af te wisselen terwijl u werkt, zodat de accu tussentijds de tijd krijgt om af te koelen. Hiervoor is het handig om een extra accu in huis te hebben.
 • Blootstelling aan water en te lange blootstelling aan vocht kan het beste vermeden worden. Bent u bijvoorbeeld met pauze of maakt u even geen gebruik van de accu en is het nat of vochtig weer? Laat de accu dan onder de machine zitten, zodat de gevoelige delen worden beschermd. U kunt natuurlijk ook altijd uw accu tijdens de pauze op de oplader zetten, zodat u daarna weer met een volle accu verder kunt.
Er is een verschil tussen Li-Ion accu's en Ni-Mh- en Ni-Cd-accu's. De eerste soort kunt u gewoon tussentijds opladen. De Ni-Mh- en Ni-Cd-accu's kunt u echter pas herladen wanneer de machine voelbaar minder kracht heeft.

Gaat u de accu voor een langere tijd niet gebruiken? U kunt de Ni-Mh- en de Li-Ion-accu dan gedeeltelijk geladen wegleggen (bijvoorbeeld op 80%), terwijl de Ni-Cd-accu geheel ontladen weggelegd dient te worden.

Soorten gereedschapsaccu's

Op 123accu.nl vindt u verschillende soorten accu's voor uw Makita-gereedschap. Wij hebben zowel originele als huismerkaccu's in ons assortiment. De huismerkaccu's zijn goedkoper en leveren dezelfde prestaties. Bovendien zijn ze 100% compatibel met het gereedschap van Makita. De accu's die u in onze webshop vindt zijn allemaal beschermd tegen overladen en kortsluiting. Ook hebben ze geen last van het geheugen-effect. Accu's met een hoge kwaliteit en lange levensduur dus. Ideaal als vervangende of als extra accu voor uw gereedschap.

Bovenaan deze pagina ziet u het populairste gereedschap van Makita (zoals de DF457DWE boor- en schroefmachine en de DJV182ZJ decoupeerzaag) en de populairste accu's (bijvoorbeeld de PA12 Ni-MH accu en de PA14 Ni-MH accu).

Bij de keuze voor een accu is het handig om te kijken naar de capaciteit van de accu. Het voltage is hierin belangrijk. Hoe hoger het voltage van de accu is, des te krachtiger het gereedschap is. De volgende richtlijnen kunt u aanhouden:
 • 6 volt tot 15 volt: gereedschap voor licht werk
 • 12 volt tot 18 volt: gereedschap voor middelzwaar werk
 • 18 volt tot 36 volt: gereedschap voor zwaar werk
Houd altijd rekening met het voltage van uw apparaat en gebruik nooit een accu met een hogere voltage in een apparaat met een lagere voltage. 

Soorten gereedschapsaccu's

Hoe weet u nu precies welke accu u nodig heeft voor uw gereedschap? Hiervoor hebben wij een handige keuzehulp gemaakt. U kunt hiermee namelijk zowel zoeken op de naam van het apparaat als op het accunummer. Zo vindt u altijd de accu die perfect bij uw apparaat past. Check wel altijd of de voltage en de ampère overeenkomt. Als er meer capaciteit gewenst is, kan dat gewoon.

Makita accu's kopen bij 123accu.nl

Heeft u vragen over de Makita accu's of accu's van ons huismerk voor uw gereedschap? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
 
Bel 0294-787125 Mail naar klantenservice@123accu.nl
Op werkdagen van 9.00 tot 22.00 uur Binnen 1 werkdag antwoord

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten