123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Auto accu

Nieuwe auto accu nodig?

Bestel goedkoop een nieuwe auto accu. Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe accu voor uw auto, bent u bij ons aan het juiste adres. De krachtige start(-stop) accu die u nodig heeft vindt u in ons ruime assortiment eenvoudig door te zoeken op merk en vervolgens op type auto of accunummer, of via onderstaande type auto accu's. Voorkom pech onderweg en vervang op tijd een zwakke of defecte auto accu. Op zoek naar een andere accu? Bekijk onze accu's voor uw motor of scooter.

1 - 0 van 0

Auto accu

Autoaccu's voor diverse modellen

Accu voor auto kopen

Een defecte of zwakke accu kan voor grote problemen zorgen tijdens het rijden. Ruim 33% van de autopechgevallen wordt namelijk veroorzaakt door een versleten accu. Wilt u voorkomen dat u langs de kant van de weg komt te staan? Vervang dan tijdig uw accu. Op Bij ons vindt u een ruim aanbod aan auto-accu's.

Hoe komt het dat mijn accu defect of leeg is?

Er zijn verschillende oorzaken die voor een defecte of lege accu kunnen zorgen. Ten eerste zullen accu's hoe dan ook gaan slijten. Hun levensduur ligt ongeveer tussen de 3 en 7 jaar, waarna ze meestal wel aan vervanging toe zijn. Auto-accu's hebben daarnaast steeds meer te verduren. Ze zorgen er namelijk niet langer alleen maar voor dat de auto goed en snel start, maar zijn ook nodig voor allerlei andere energieverbruikers. Denk hierbij aan de radio en de ingebouwde navigatie.

Daarnaast kunnen accu's niet zo goed tegen langdurige inactiviteit of het maken van te veel korte ritjes. De accu verbruikt namelijk altijd stroom, ook als hij stilstaat. Dit komt bijvoorbeeld door de boordcomputer en de centrale deurvergrendeling. Hierdoor loopt de accu langzaam leeg en tijdens inactiviteit kan hij niet opladen, wat normaal gesproken gebeurt tijdens het rijden. Het is dus aan te raden om eens in de twee maanden een langer stuk te rijden, van minstens 30 minuten. Lukt dit niet? Dan moet u de accu af en toe bijladen, bijvoorbeeld met een van onze druppelladers.

Andere zaken die van invloed zijn op de levensduur van de accu zijn bijvoorbeeld de laadspanning van de auto en de temperatuur buiten. Zo zult u zien dat een defecte accu vaak pas in de winter aan het licht komt. Tijdens een warme zomer gaat een accu namelijk zuur 'zweten', wat ervoor zorgt dat de accu het als het weer afkoelt kan begeven. Ook andere extreme weersomstandigheden oefenen een grote invloed uit op de accu.

Wanneer moet ik de accu vervangen?

U zult duidelijk merken dat de accu van uw auto zwakker wordt, bijvoorbeeld doordat hij lastiger start of langzaam op gang komt. Dit is al een duidelijke aanwijzing dat uw accu niet meer helemaal goed is. Ook zullen de lampen zwakker gaan branden. Daarnaast kunnen ook andere elektronische functies, zoals de airco en ruitenwissers, het begeven. Let goed op, want als de lampen wel fel branden terwijl de auto moeilijk of helemaal niet meer start, dan is er iets anders aan de hand.

Dan zou het bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat de dynamo kapot is. De dynamo zorgt er namelijk voor dat de accu bijlaadt. Als de dynamo kapot of versleten is, lijkt het misschien alsof de accu kapot is, terwijl dit wellicht niet het geval is. Als het laadstroomcontrolelampje op het dashboard blijft branden, is dit een teken aan de wand dat er iets mis is met de dynamo. 

Een indicator dat de accu wél voor problemen zorgt en vervangen dient te worden, is dat er een tikkend geluid te horen is tijdens het starten. En wanneer de accu een onaangename geur verspreidt, is dit ook een teken aan de wand dat hij defect is.

Welke accu is geschikt voor mijn auto?

Om zeker te weten dat u de juiste accu aanschaft voor uw auto, is het handig om te kijken op de oude accu. Ook de handleiding van de auto geeft een hoop informatie. Vooral qua maat en vorm moeten de accu's overeenkomen. Controleer bovendien het type auto, het bouwjaar en het motortype. Kies aan de hand van het merk en type apparatuur of accunummer op onze site de juiste accu uit. Twijfelt u of u de juiste accu gevonden heeft? Geef dan het modelnummer of typenummer van de huidige accu aan ons door en wij helpen u verder! Zo kunt u voorlopig weer veilig de weg op.

Een aantal zaken zijn belangrijk bij het aanschaffen van een nieuwe accu. Denk hierbij aan het volgende:
  • De maximale afmetingen van de accu
  • De posities van de accupolen (rechts of links)
  • Het minimale ampèrage (Ah) en/of de minimale startkracht (CCA)
  • De reservecapaciteit
  • De koudstart-waarde

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of mijn auto accu kapot is?

Naast de eerder genoemde tekenen hierboven zijn er nog verschillende tekenen die aangeven dat de accu kapot is, zoals wanneer de accu bijvoorbeeld niet meer oplaadt of als het opladen veel langer duurt dan normaal. Daarnaast kan een vermindering in prestaties ook duiden op een kapotte accu.

Hoe lang kan de accu van een auto mee?

Gemiddeld gaat een auto accu ongeveer 3 tot 6/7 jaar mee. Dit is overigens wel afhankelijk van het soort ritjes die u maakt. Veel korte ritjes is meer belastend voor een accu dan langere ritjes. De accu moet namelijk regelmatig stroom leveren en krijgt niet de kans om volledig op te laden.

Kan ik zelf een auto accu vervangen?

Dit is mogelijk. Dit verschilt wel een beetje per accusoort. Daarnaast komen hier meerdere stappen bij kijken. Hierom raden we u aan om onze blog over het vervangen van een auto accu te lezen voor alle stappen, zodat u niets vergeet.