123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Mobiele telefoon accu

Accu voor uw mobiele telefoon nodig?

Op deze pagina vindt u ons assortiment accu's voor de mobiele telefoon. Wij verkopen zowel originele accu's als accu's van ons 123accu-huismerk, voor mobiele telefoons van merken als Apple, Huawei, Samsung en Sony.

1 - 0 van 0

Goedkoop een nieuwe accu voor uw mobiele telefoon

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een mobiele telefoon. Uit onderzoek blijkt dat ruim 90% van de Nederlanders in het bezit is van een smartphone, waarop we álles kunnen doen: social media bekijken, bellen of chatten met vrienden, films en series kijken en de weersverwachting checken (CBS, 2018). Omdat we zo veel tijd spenderen met onze telefoon, heeft de accu een hoop te verduren. Bij ons vindt u daarom een vervangende of extra accu voor uw telefoon, voor als uw huidige accu het niet meer goed doet.

Mobiele telefoon accu vervangen

De capaciteit van telefoonaccu's wordt na een tijdje lager. Gemiddeld kan een mobiele telefoon ongeveer 300 tot 500 oplaadbeurten aan voordat de accu aan vervanging toe is, wat bij de meeste gebruikers ongeveer twee jaar duurt. U merkt vanzelf wanneer de accu aan vervanging toe is: als u uw telefoon steeds vaker moet opladen of als hij opeens uitvalt dan weet u dat er iets mis mee is.

Het vervangen van de batterij kunt u zelf doen of overlaten aan professionele reparateurs. Wat u nodig heeft als u het zelf gaat doen is kleine schroevendraaiers, klemmetjes, een pincet en soms zelfs een föhn (om de lijm waarmee de smartphone dichtgemaakt wordt los te weken). Hoe dit precies in zijn werk gaat verschilt per smartphone. Op het internet zijn miljoenen filmpjes te vinden waarin uitgelegd wordt hoe dit moet. Gemiddeld duurt de reparatie ongeveer 20 minuten.

Bij ons vindt u originele en huismerkaccu's voor mobiele telefoons van alle topmerken, zoals Apple, Samsung, Nokia, LG, Huawei, HTC en Sony. Ons assortiment bestaat uit accu's voor meer dan 160 verschillende merken. Door bovenaan op deze pagina op merk te klikken en vervolgens te selecteren op model of accunummer vindt u altijd de accu die bij uw telefoon past. Voor diverse telefoontypes kunt u kiezen voor een accu met een hogere capaciteit (mAh), waardoor u profiteert van een langere gebruiksduur. Zo kunt u altijd uw filmpje of serie afkijken zonder de smartphone tussentijds aan de lader te hangen.

Tips voor het verlengen van de levensduur van uw accu

Als u een nieuwe accu voor uw smartphone aanschaft, wilt u natuurlijk wel dat deze niet weer zo snel lui wordt. Hieronder hebben we aantal tips op een rijtje gezet waarmee u de levensduur van uw telefoonaccu kunt verlengen.
  • Een klein beetje opladen is beter dan volledig opladen. Een volledig opgeladen accu (100%) slijt namelijk sneller. Hang uw telefoon dus niet de hele nacht aan de lader, want dan zorgt u ervoor dat het slijtageproces in gang wordt gezet. Het beste is het om de batterij tussen de 25% en 75% te houden. De accu volledig leeg laten lopen is dus ook niet goed.
  • Bescherm uw telefoon tegen de hitte. Laat hem dus nooit liggen in een hete auto en leg hem per voorkeur ook niet in de volle zon. Ook te erge kou is niet goed voor de accu.
  • Gebruik uw smartphone niet als u hem aan het opladen bent. Zoals eerder gezegd heeft een telefoon ongeveer 300 tot 500 laadcycli. Wanneer u tijdens het opladen van de telefoon aan de slag gaat, ontstaat er een mini-cyclus waarin de telefoon op hetzelfde moment oplaadt en leegloopt. Als u dit vaker doet wordt de max van 500 cycli dus sneller bereikt.
  • Instellingen op de telefoon zelf kunnen er ook weleens voor zorgen dat de accu sneller leegloopt. Zo loopt de telefoon sneller leeg als het beeldscherm op volle helderheid staat of als de trilfunctie ingeschakeld is, en zorgt de energiebesparingsstand ervoor dat de accu langer opgeladen blijft.
Met een nieuwe accu voor uw smartphone kunt u dus wel weer even vooruit als u hem goed behandelt. Nu u uw smartphone langer kunt gebruiken wilt u natuurlijk wel dat hij goed beschermd is. Met onze telefoonhoesjes en screenprotectors wordt ook de buitenkant van de telefoon beschermd.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of mijn telefoon accu nog goed is?

Normaliter merkt u het wel als uw accu niet meer goed is. De telefoon loopt dan bijvoorbeeld snel leeg en kan langzaam opladen. Hoe u dit zelf op uw telefoon kunt controleren, is door naar de Instellingen te gaan en vervolgens naar Batterij. Hier kunt u zien hoeveel batterijcapaciteit uw accu nog heeft.

Hoe lang gaat een accu van een mobiele telefoon mee?

Een telefoon accu gaat gemiddeld zo’n 300 tot 500 laadcycli mee. Met een laadcycli bedoelen we wanneer er 100% van uw batterij verbruikt is en deze daarna tot 100% wordt opgeladen.

Kan ik de batterij van een telefoon vervangen?

Dit is mogelijk. U kunt dit zelf doen. Hiervoor zult u dan wel een aantal gereedschappen voor nodig hebben. Alles wat u hiervoor nodig heeft kunt u vinden in ons assortiment schroevendraaiersets voor kleine elektronica. Ook kunt u ervoor kiezen om dit te laten doen door een professioneel bedrijf.
 

Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen over ons assortiment mobiele telefoon accu’s of komt u ergens niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.