123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Oplaadbare batterijen

Oplaadbare batterijen kopen?

Bestel voordelig oplaadbare batterijen met NiMH samenstelling voor uw (huishoudelijke) apparaten. In ons assortiment vindt u onder andere oplaadbare batterijen in de formaten AA, AAA, C, D en E. Zoek uw oplaadbare batterijen per type of op merk. Ook kunt u bij ons oplaadbare lithium batterijen bestellen.

Zoek op type

Zoek op merk

1 - 0 van 0

Bestel oplaadbare batterijen online

Een groot aantal (huishoudelijke) apparaten is geschikt voor het gebruik van oplaadbare batterijen. De meeste van deze batterijen die kunnen worden opgeladen hebben een chemische samenstelling van nikkelmetaalhydride, ook wel bekend onder de afkorting NiMH of variaties daarvan.

 

Het is niet alleen handig en kostenbesparend om dezelfde batterijen meerdere keren te kunnen gebruiken, maar het is doorgaans ook milieuvriendelijker. Uiteraard heeft u altijd nog energie nodig om de batterijen op te laden, maar dit weegt in de meeste gevallen minder zwaar dat het productieproces van nieuwe batterijen.

De werking van een oplaadbare batterij

Een batterij zet normaliter een chemische stof in de batterij, het zogenaamde elektrolyt, om in een andere stof die niet bruikbaar is. Een analogie is hoe wij als mensen zuurstof inademen en koolstofdioxide uitademen. Bij een oplaadbare batterij kan dit proces worden omgekeerd; door de stroomcirculatie de andere kant op te laten lopen wordt de omgezette stof weer veranderd naar elektrolyt.

 

Dit proces is overigens niet perfect. Elke keer dat een batterij wordt opgeladen zal er wat minder elektrolyt worden teruggewonnen, totdat de batterij uitgeput is. Het is daarom van belang ook oplaadbare batterijen tijdig te vervangen, zodat de capaciteit van de batterij optimaal blijft.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe laad ik oplaadbare batterijen op?

Deze oplaadbare batterijen laadt u op met een NiMH-geschikte oplader. Let hierbij op de spanning die de oplader heeft; deze dient overeen te komen met de spanning van de batterij. Bij 123accu.nl vindt u batterij opladers die universeel zijn (voor meerdere formaten geschikt) maar ook laders voor specifieke formaten en batterijsoorten.

Welke samenstelling hebben oplaadbare batterijen?

Deze oplaadbare batterijen hebben een chemische samenstelling van nikkelmetaalhydride (NiMH). Dit is een veelvoorkomende samenstelling voor oplaadbare batterijen en accu’s. Overigens vindt u in ons assortiment ook oplaadbare lithium batterijen.
 

Heeft u na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over oplaadbare batterijen, of wilt u meer weten over ons assortiment? Neem dan contact met ons op, of bekijk onze blog over batterij soorten en samenstellingen.