123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Motor en Scooter accu

Motor of scooter accu nodig?

Veilig met uw scooter of motor de weg op? Kies dan een nieuwe accu uit ons. Een betrouwbare accu is de belangrijkste stroombron voor uw voertuig en een zwakke of defecte accu dient dan ook op tijd te worden vervangen. In ons assortiment vindt u daarom motor- en scooteraccu's van diverse merken gesorteerd op merk of accunummer. Zoekt u een accu voor uw auto? Bekijk ons assortiment auto accu's.

1 - 0 van 0

Motor en Scooter accu

Accu's voor motors en scooters

Accu's voor motors en scooters

Veilig met uw motor of scooter de weg op? Dan is het zeer belangrijk om te zorgen dat u een goede en betrouwbare accu heeft. De accu is namelijk de stroombron van de scooter of motor en regelt verschillende processen in het voertuig. Bij ons vindt u diverse accu's voor uw scooter of motor.

Wat doet de accu?

Een accu doet veel verschillende dingen. Uiteraard is zijn belangrijkste taak het starten van de motor. Hiervoor is flink wat kracht nodig, zodat de motor goed op gang komt. Mede hierdoor is het van belang om een betrouwbare accu te hebben die te allen tijde goed functioneert.

De accu zorgt er daarnaast ook voor dat de verlichting van de motor of scooter het doet. Dit is zeer belangrijk, want zonder verlichting bent u niet zichtbaar voor andere weggebruikers in het donker. Dit kan voor gevaarlijke situaties in het verkeer zorgen. Bovendien heeft u zelf ook minder zicht op datgene wat om u heen gebeurt. En u riskeert een fikse boete.

Tot slot zorgt de accu ervoor dat andere elektrische toepassingen op uw scooter of motor worden voorzien van stroom. Dit zijn bijvoorbeeld de functionaliteiten op het stuur of de elektronica in het motorblok. Omdat zoveel onderdelen dus afhankelijk zijn van de accu slijt hij snel en moet hij af en toe vervangen worden.

Hoe weet ik dat mijn accu aan vervanging toe is?

Hoe kunt u nu merken dat uw accu echt aan vervanging toe is? Ten eerste kunt u duidelijk zien dat de accu zwakker wordt als de startmotor niet meer op volle toeren draait en de motor of scooter dus minder makkelijk start. U kunt dan proberen om de accu op te laden met een acculader. Als de accu de dagen daarna wel weer goed start, is hij nog goed maar had hij nog een boost nodig. Start hij daarna nog steeds niet goed, dan weet u dat de accu kapot is.

Als de accu niet meer oplaadt tijdens het rijden met de scooter, kan dit ook een teken zijn dat de accu niet goed meer is. Hij verbruikt dan enkel nog stroom, zonder het nog op te slaan. U kunt dit controleren aan de hand van een multimeter die de spanning op de plus- en minpool van de accu meet. Dit moet boven de 12,5 volt zijn.

Het langdurig niet gebruiken van een scooter of motor is niet goed voor een accu. Ook als u vaak alleen korte ritjes maakt, heeft uw accu hieronder te lijden. De accu loopt dan namelijk langzaam leeg, zonder dat hij de kans krijgt om bij te laden. Dit kunt u verhelpen door regelmatig een langer stuk (van minstens 30 minuten) te rijden of door de accu bij te laden met een druppellader.

In de winter zal een defecte accu sneller aan het licht komen. Bij het koude weer heeft een accu het extra zwaar en loopt hij sneller leeg. Zeker als u hem in deze periode ook nog eens minder gebruikt, heeft hij dubbel aan het weer te lijden. Ook de dynamo of bekabeling kunnen oorzaak zijn voor problemen, dus controleer deze goed.

Wilt u weten hoe u uw motor of scooter accu het best kunt onderhouden, zodat vervangen minder snel nodig is? Bekijk dan onze blog met onderhoudtips.

Welke accu is geschikt voor mijn motor of scooter?

Bij ons vindt u diverse accu's voor uw motor of scooter. De meeste accu's op onze site zijn onderhoudsvrij en gaan dus extra lang mee. Om precies te weten dat u de juiste accu aanschaft voor, is het handig om eerst informatie in te winnen over uw oude accu. Controleer de oude accu of bekijk de handleiding van de motor of scooter. Let hierbij vooral op de ampèrewaarden en afmetingen van de oude accu. Kies aan de hand van het merk en type apparatuur of accunummer op onze site de juiste accu uit. Zo kunt u voorlopig weer veilig de weg op.

Tip: Heeft u een nieuwe accu besteld? Bekijk eerst goed of deze past voordat u hem gaat vullen met het zuurpakket.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat voor accu zit er in een motor?

Er worden een paar accu’s gebruikt voor motoren. Dit zijn: lood-, gel-, LifePO4- en AGM accu’s. Loodaccu’s zijn sterke accu’s met goede prestaties bij koude temperaturen. Gelaccu’s zijn betrouwbaar en hebben een goede startprestatie. AGM accu’s leveren betere prestaties dan doorgaans accu’s. LifePO4 accu’s zijn licht van gewicht en hebben een lange levensduur.

Waarom laad mijn scooter accu niet meer op?

Dit kan twee redenen hebben: de accu is niet meer goed of de spanningsregelaar is kapot. Beiden is te controleren met een multimeter. Om erachter te komen of de accu kapot is, kunt u de scooter starten en de spanning opmeten op de plus- en minpool van de accu. De spanning moet boven de 12,5V zijn.

Hoe laad ik mijn scooter accu op?

U kunt de accu opladen via een acculader of druppellader. De druppellader is ideaal voor als u de scooter soms wat minder gebruikt. Deze lader houdt de accu op spanning. Houd de accuspanning bij, omdat een accu met een te lage spanning kapot kan gaan.
 

Heeft u vragen over accu's voor uw motor of scooter of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.