123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

C alkaline batterijen

C alkaline batterijen kopen?

Bestel hieronder voordelig niet-oplaadbare type C / LR14 alkaline batterijen van zowel ons 123acuu huismerk Xtreme Power en merken zoals Philips, GP en Varta.U kunt deze batterijen gebruiken voor apparaten met een hoog stroomverbruik over een langere periode, zoals huishoudelijke apparaten en meetapparatuur.


Bestel voordelig online C alkaline batterijen

In ons assortiment vindt u C alkaline batterijen, ook wel bekend onder de naam LR14, met spanningen van 1.5V en capaciteiten van 7100, 7500 en 7800 mAh. Wij bieden aan van ons 123accu huismerk Xtreme Power, maar ook van de merken Agfaphoto, Philips, GP, Duracell en Varta.

Eigenschappen van C alkaline batterijen

C / LR14 alkaline batterijen zijn niet-oplaadbare batterijen die gemaakt zijn van zink en mangaanoxide.

 

Deze LR14 batterijen staan ook bekend onder de naam baby- of Engelse staafbatterij. Ook zijn ze bekend onder de namen MN1400, UM2 en AM2. Dit zijn allemaal namen die gegeven zijn aan de batterij als unieke aanduiding van alkaline C batterijen. Ze zijn 26,2 mm breed en 50 mm lang. De letters LR in LR14 staat voor alkaline. De code LR14 wordt internationaal gebruikt.

C alkaline batterijen toepassingen

LR14 batterijen zijn geschikt voor apparaten die over een aanzienlijke tijd veel stroom gebruiken. Enkele van deze apparaten zijn:

  • Speelgoed
  • Huishoudelijke apparaten
  • Zaklampen
  • Meetapparatuur
  • Muziekinstrumenten
  • Speakers
  • Versterkers

C alkaline batterijen bewaren

De bewaartijd van C / LR14 batterijen is ongeveer 5 tot 7 jaar. Na deze periode zal de batterij niet meer goed functioneren en kunt u deze het best inleveren bij een batterij verzamelpunt.

 

Als u deze opbergt is het belangrijk dat u dit doet in de originele verpakking of in een batterijbox. Als de batterijen los bewaard worden en de plus en min poolen elkaar steeds aanraken, wordt het proces van zelfontlading versneld, waardoor de batterijen uiteindelijk leeg raken.

C alkaline batterijen weggooien

Wanneer de batterij leeg is, dient u deze weg te gooien. Het is echter niet de bedoeling om dit te doen in de normale vuilnisbak. U kunt de lege batterij inleveren bij elk batterij verkooppunt. Dit zijn bijvoorbeeld vrijwel alle supermarkten. Daar ziet u dan een ton staan. Ook kan men batterijen vaak weggooien op plekken zoals scholen of bij de milieustraat. Op de website van Stibat kunt u een inleverpunt bij u in de buurt vinden.

 

Het kan ook zijn dat u een batterij wilt inleveren omdat deze beschadigd of opgezwollen is, in plaats van leeg. In dit geval dient u voorzichtig te zijn met het inleveren van deze batterij. Verpak de beschadigde batterij in huishoudfolie of in een plastic (boterham)zakje. Bewaar deze batterij vervolgens apart van de andere batterijen en lever het zo snel mogelijk ingepakt in bij een inleverpunt.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Waar gebruik ik C batterijen voor?

C batterijen, of ook wel LR14 batterijen, worden gebruikt voor apparaten die over een langere periode veel stroom verbruiken. Daarom worden deze batterijen vaak gebruikt in huishoudelijke apparaten, meetapparatuur en speelgoed.

Welke batterij is LR14?

LR14 batterijen zijn alkaline batterijen die een spanning van 1.5V hebben. Daarnaast is LR14 een code waarmee wordt bedoeld dat de batterijen voor eenmalig gebruik zijn en gemaakt zijn van alkaline. Het gaat bij LR14 batterijen dus om niet-oplaadbare C alkaline batterijen.

Wat is het verschil tussen C en D batterijen?

C batterijen heten ook wel baby batterijen en hebben een afmeting van 26,2 mm breed x 50 mm lang. D batterijen staan ook wel bekend als monobatterij en zijn dikker dan de C batterij. De afmeting van een D batterij is 34,5 mm x 61,5 mm. Daarnaast beschikken D batterijen vaak over meer capaciteit.
 

Wilt u meer weten over ons assortiment C alkaline batterijen, of heeft u misschien vragen over andere soorten batterijen in ons assortiment? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen.