123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Lithium batterijen

Lithium batterijen kopen?

Bestel voor een lage prijs lithium batterijen en ontvang deze morgen al in huis. In ons assortiment vindt u lithium batterijen in alle vormen en maten van merken als Philips, Varta, en Camelion, maar ook de voordelige lithium batterijen van ons 123accu-huismerk. Zoek op type of op toepassing om snel de juiste batterij te vinden.

Zoek op type

1 - 0 van 0

Bestel voordelig lithium batterijen online

Lithium batterijen zijn een populaire batterijsoort die in veel verschillende apparaten gebruikt worden. Op deze pagina vindt u dan ook een uitgebreid assortiment van diverse types en toepassingen, zodat u gemakkelijk door ons assortiment kunt navigeren en ook eenvoudig en snel de juiste batterij kunt vinden. Daarnaast leggen wij hieronder uit wat de eigenschappen en voordelen van lithium batterijen zijn, en waarvoor ze gebruikt worden.

De voordelen van lithium batterijen

Lithium batterijen hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere batterijsoorten. Ze hebben een hoge energiedichtheid, een geringe mate van zelfontlading, werken bij extreme temperaturen, en zijn in zeer veel vormen en maten beschikbaar waardoor u bij ons voor elke toepassing een geschikte lithium batterij kunt vinden.

Hoge energiedichtheid

Energiedichtheid is de hoeveelheid energie dat een batterij per kilo van zijn gewicht kan dragen, en wordt daarom uitgedrukt in wattuur per kilogram (Wh/kg). Een batterij met een hoge energiedichtheid bevat dus relatief veel energie in vergelijking met zijn gewicht.

 

Een lithium batterij heeft een hele hoge energiedichtheid van 300 Wh/kg. In de praktijk betekent dit dat een relatief kleine lithium batterij net zoveel energie bevat als een grote alkaline batterij, wat lithium batterijen geschikt maakt voor gebruik in draagbare of mobiele apparaten zoals pacemakers, horloges, camera’s en speelgoed.

Lage zelfontlading

Zelfontlading is de mate waarin een batterij zonder gebruikt te worden toch energie verliest. Dit is nooit helemaal te voorkomen; een batterij verliest altijd wat energie en daardoor spanning. Dit is de reden dat een batterij een houdbaarheidsdatum heeft.

 

Een lithium batterij heeft echter wel een hele lage mate van zelfontlading, waardoor deze langere tijd is op te slaan, en ook goed gebruikt kan worden in apparaten die langdurig moeten werken of lange tijd stand-by moeten staan, zoals rookmelders, en communicatie- of computerapparatuur.

Extreme temperaturen

Omdat lithium batterijen zijn voorzien van een zeer robuuste behuizing en daarnaast ook nog eens werkende bestanddelen hebben die goed tegen zowel vorst als hitte kunnen, kan een lithium batterij onder de meest extreme omstandigheden toch goed werken. Zo kunnen lithium batterijen doorgaans onder temperaturen van -20°C tot 40°C functioneren, en soms zelfs van -30°C tot 60°C.

Vele vormen en maten

In vergelijking met andere batterijsoorten met een hoge energiedichtheid is het voordeel van lithium batterijen dat ze in alle gangbare vormen en maten beschikbaar zijn. Zo zijn er niet alleen lithium batterijen in AA en AAA formaat, maar zijn er ook lithium knoopcellen in allerlei afmetingen.

 

Wilt u meer weten over lithium batterijen, of heeft u vragen over ons assortiment of de informatie in deze tekst? Bekijk onze 'batterijen soorten en materialen'-blog of neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

Andere batterijen kopen?

Heeft u andere batterijen nodig? Bekijk hieronder andere populaire batterijsoorten, zoals oplaadbare lithium(-ion) batterijen, lithium knoopcel batterijen, en alkaline batterijen, en vindt eenvoudig de batterij die u voor uw apparaat nodig heeft.

 

Veelgestelde vragen

Zijn lithium batterijen oplaadbaar?

Dit is afhankelijk van de soort lithium batterijen. Gewone lithium batterijen die gebruikmaken van metallisch lithium zijn niet oplaadbaar. Er zijn echter ook oplaadbare lithium batterijen die gebruikmaken van een lithium-ion samenstelling. Deze zijn wel oplaadbaar.

Kan ik beter een lithium of een alkaline batterij kopen?

Welke batterij het meest geschikt is voor een bepaald apparaat hangt vooral af van dat apparaat en hoeveel u wilt besteden. Lithium batterijen hebben een hogere energiedichtheid en een lagere zelfontlading in vergelijking met alkaline batterijen, maar zijn ook een stuk duurder. Daardoor wegen de baten in sommige gevallen niet op tegen de kosten

Hoe werken lithium batterijen?

Lithium batterijen bestaan net als elke batterij uit drie werkzame bestanddelen. Bij lithium is hierbij alleen de anode altijd van hetzelfde materiaal, namelijk metallisch lithium. Dit onderscheidt een gewone lithium batterij dan ook van een lithium-ion batterij, waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van een vloeibare lithiumoplossing.
 

Heeft u na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over ons assortiment lithium batterijen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.