123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Batterijen Tester

Batterijen tester bestellen?

Met een batterijen tester kunt u altijd het energieniveau van uw batterijen testen om te zien of deze leeg of vol zijn. Hiermee voorkomt u dat u volle batterijen weggooit en weet u het altijd zeker als uw batterijen toe zijn aan vervanging. Bestel bij ons universele testers of speciale testers voor gehoorapparaat batterijen, allemaal voor de beste prijs, en u ontvangt ze morgen al in huis.


2-Power Universele Digitale Batterijentester A2P00002
vergroten
Omschrijving Gebruik deze universele batterijentester om het energieniveau van batterijen te meten. De tester is voorzien van een led-indicator om het niveau van de batterij aan te geven. De rechthoekige vorm met inkeping aan de zijkanten zorgt ervoor dat u de tester gemakkelijk kunt vasthouden. De afmetingen zijn 2,3 x 13 x 8,5 cm.

Deze batterijentester is geschikt voor: AA, AAA, C, D, 9V, CR-V3, CR2, 2CR5, CR123A en de meeste 1,5 V en 3 V knoopcellen.

Let op: deze digitale batterijentester gebruikt een AAA batterij. Deze wordt niet meegeleverd. Deze kunt u hieronder meebestellen!
Specificaties
Merk: 123accu Type: Batterijentester
Kleur: zwart Extra info: uw oude apparaat
Aantal: 1
Bestel mee!

Duracell Plus AAA alkaline batterijen (4 stuks) € 4,50

Productimpressie
2-Power universele batterijentester
vergroten
Morgen in huis
€ 12,50 (Inclusief 21% BTW)
( € 10,33 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
Ansmann Universele Batterijentester met LCD scherm AAN00077
vergroten
Omschrijving Deze universele batterijentester van Ansmann kunt u gebruiken om snel en eenvoudig bij vrijwel elke (knoopcel)batterij de capaciteit en de celspanning te meten. De batterijentester is voorzien van een groot aantal contacten, waarbij de geschikte batterijsoort en -formaat staat aangegeven. Druk de batterij met het contact tegen het contact van de tester aan, en de batterijentester laat vrijwel direct de meting zien op het LCD-scherm.

De batterijentester is geschikt voor de volgende soorten batterijen:
 • Alkaline knoopcellen (1,5 V)
 • Akaline batterijen (1,5 V, 9 V en 12 V)
 • Lithium knoopcellen (3 V)
 • Lithium batterijen (1,5 V en 3 V)
 • Lithium-ion batterijen (3,6 V en 3,7 V)
 • NiCD/NiMH batterijen (1,2 V)
 • Zink-air knoopcelbatterijen (1,44 V)
Meer informatie:
Handleiding (PDF)
Specificaties
Kleur: zwart Type: Batterijentester
Handleiding: PDF Extra info: uw oude apparaat
Morgen in huis
€ 59,50 (Inclusief 21% BTW)
( € 49,17 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
123accu Universele Batterijentester ANB00120
vergroten
Omschrijving Met deze universele batterijentester van ons 123accu-huismerk voorkomt u dat volle batterijen worden weggegooid. Van nagenoeg elke batterij kan het energieniveau worden gemeten. Deze batterijentester is zeer eenvoudig in gebruik en geeft gedetailleerde informatie weer via het scherm.

Deze batterijentester is geschikt voor: AA, AAA, C, D, en E (9 V) batterijen.
Specificaties
Merk: 123accu Type: Batterijentester
Kleur: zwart Extra info: uw oude apparaat
Aantal: 1
Morgen in huis
€ 5,50 (Inclusief 21% BTW)
( € 4,55 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
123accu Gehoorbatterij Tester ANB00389
vergroten
Omschrijving Deze hoorbatterij tester van ons 123accu-huismerk geeft op duidelijke wijze aan of uw gehoorapparaat batterijen (bijna) toe zijn aan vervanging. De tester is voorzien van een duidelijk schermpje, waarop u kunt zien of de batterij nog 100% vol is, 80% vol is, 65% is of (bijna) vervangen dient te worden. De compacte gehoorapparaat batterij tester kan met de ketting aan uw sleutelbos of in uw tas worden meegenomen.

De tester is voorzien van een batterijvak om 2 extra batterijen in mee te nemen. Zo heeft u altijd een reserve batterij bij de hand, wat handig is als u een batterij kwijt raakt.
Specificaties
Merk: Rayovac Type: Batterijentester
Morgen in huis
€ 4,50 (Inclusief 21% BTW)
( € 3,72 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
Varta Universele Digitale Batterijentester AVA00312
vergroten
Omschrijving

Met deze universele batterijentester van het merk Varta kunt u eenvoudig en snel de spanning van vrijwel al uw batterijen meten. Deze hoogwaardige tester is makkelijk in gebruik. De waarde van de batterij is van de grote LCD-display af te lezen, en op de tester staat een overzicht van goede spanningswaardes. Deze universele tester is geschikt voor het testen van de volgende batterijsoorten:

 
AAA AA
C D
E 3 volt knoopcel (lithium)
1,2 volt knoopcel (zilveroxide) 1,5 volt knoopcel (alkaline)
Specificaties
Merk: Varta Type: Batterijentester
Kleur: zwart Extra info: uw oude apparaat
Aantal: 1
Morgen in huis
€ 9,50 (Inclusief 21% BTW)
( € 7,85 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar

Voordelig een batterij tester kopen

Niet zeker of een batterij leeg of vol is? Gebruik dan een batterij tester om hierachter te komen. Lees hieronder meer over batterijen testers of bestel hierboven direct de tester die u nodig heeft.

Wat is een batterij tester?

Met een batterijen tester wordt eenvoudig het energieniveau van batterijen gemeten. De tester meet de capaciteit van de batterij in voltage. Sommige batterijen geven het energieniveau aan met behulp van een ledlicht, een metertje of een scherm dat een percentage of voltage aangeeft. Door het gebruiken van een batterij tester weet u direct of uw batterij vervangen moet worden of een oplaadbare batterij opgeladen moet worden.

Soorten batterijen geschikt voor een universele batterijen tester

In ons assortiment vindt u meerdere universele batterijen testers. Deze batterijen testers kunnen het energieniveau van diverse soorten batterijen meten, zoals:

 • AA & AAA batterijen
 • C batterijen
 • D batterijen
 • E batterijen (9 V-blok)
 • De meeste knoopcel batterijen van 1,2 V, 1,5 V en 3 V

In de specificaties en/of productomschrijving van de universele batterijen tester kunt u achterhalen welke batterijen u kunt testen met de desbetreffende batterijen tester.

Het gebruiken van een batterij tester

Er zijn diverse soorten batterijen testers en mogelijk werkt elke tester een beetje anders. Natuurlijk laat elke tester zien wat de huidige capaciteit van de batterij in voltage is. Bij de meeste testers moet de batterij tussen een plus en minpool worden geplaatst. Het apparaat maakt het mogelijk om deze polen verder of dichterbij elkaar te schuiven, zodat er diverse formaten batterijen tussen passen en gemeten kunnen worden.

 

Andere batterij testers hebben speciale vakjes waar het specifieke batterijformaat precies in past. Soms is het plaatsen van de batterij op dit vakje al voldoende voor een meting, maar in sommige gevallen moet de andere kant van de batterij worden aangeraakt met een bijbehorend pinnetje voor een meting.

De juiste batterij spanning

Hieronder kunt u aflezen wanneer welke batterij (op basis van hoeveel volt) leeg of vol is.
 

Capaciteit Vol Gemiddeld (Bijna) Leeg
1,2 V batterij >1,1 V 1,1 - 1,0 V <1,0 V
1,5 V batterij >1,4 V 1,4 - 1,2 V <1,2 V
3 V batterij > 2,9 V 2,9 - 2,6 V <2,6 V
9 V batterij >8,3 V 8,3 -7,9 V <7,9 V

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of mijn batterij bijna leeg is?

Het achterhalen of uw batterij leeg is kan op verschillende manieren. De meest efficiënte manier is door gebruik te maken van een batterijen tester. Met een batterij tester kunt u het energieniveau van een batterij binnen enkele seconden achterhalen. U schaft voordelig een batterijen tester aan op 123accu.nl.

Wat is de beste batterij tester?

Er zijn diverse soorten batterij testers en niet elke batterij tester is geschikt voor iedere batterij. Met een universele batterijen tester kunt u de meeste batterijen testen, zoals: AA, AAA, C en D batterijen. Voor de meest accurate meting wordt er aangeraden om voor een batterij tester te gaan die het voltage aangeeft op een display. Indien u bijvoorbeeld een batterijen tester nodig heeft voor een specifiek type batterij, zoals gehoorapparaat batterijen, dan is het handig om hier een speciale gehoorbatterij tester aan te schaffen.

Hoeveel spanning moet mijn batterij hebben?

Hoeveel capaciteit uw batterij heeft zegt iets over hoe vol of leeg de batterij is en dit verschilt per batterij. 1,2 V batterijen zijn vol als deze meer dan 1,1 V hebben en zijn leeg als het lager is dan 1 V. Voor 1,5 V batterijen geldt dat deze vol is als het energieniveau hoger is dan 1,4 V en deze is laag als het lager is dan 1,2 V. Bij 3 V batterijen is het vol bij meer dan 2,9 V en leeg als het lager is dan 2,6 V. Voor 9 V batterijen is deze vol als het energieverbruik hoger is dan 8,3 V en is deze leeg als het lager is dan 7,9 V.
 

Heeft u vragen over batterij testers of wilt u wellicht meer weten over onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten