123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Autosleutel batterijen

Autosleutel batterijen kopen?

Bestel voordelig batterijen voor uw autosleutel. Deze knoopcel batterijen hebben een alkaline, zilveroxide of lithium samenstelling en leveren over een lange periode energie. Bij ons koopt u autosleutel batterijen van merken als Afgaphoto, GP en Varta. Wanneer u vandaag nog uw autosleutel batterijen bestelt ontvangt u ze morgen in huis.


1 - 19 van 19

Bestel batterijen voor autosleutel online

Bij ons vindt u batterijen voor uw autosleutel van de merken Afgaphoto, Ansmann, Camelion, Duracell, GP, Panasonic en Varta. Over het algemeen worden er knoopcel batterijen gebruikt in autosleutels.

Autosleutel batterijen samenstellingen

We hebben een breed aanbod aan autosleutel batterijen. Deze batterijen komen met spanningen van 1.5V, 3V en 12V. Daarnaast beschikken de batterijen over veel verschillende capaciteiten (mAh), vanaf 18 mAh tot 1000 mAh.

 

Wij verkopen autosleutel batterijen met samenstellingen van alkaline, lithium en zilveroxide. Hieronder leest u meer over deze samenstellingen en de eigenschappen.

Alkaline batterijen in autosleutel

Alkaline batterijen zijn de meest voorkomende niet-oplaadbare batterijen. Deze batterijen zijn vernoemd naar het alkalische materiaal kaliumhydroxide (elektrolyt) en werken door de reactie tussen zinkpoeder in de vorm van een pasta (de anode) en mangaandioxide samen met grafiet (de kathode).

 

Enkele voordelen van alkaline batterijen zijn dat ze een stuk meer energie leveren dan de zink koolstofcel/batterij, namelijk tot wel 3,5 keer meer. Dit komt door de zinkpoederpasta die veel meer zinkoppervlakte heeft dan een huls uit zink zoals die in de zink-koolstofbatterijen. Ideaal voor uw autosleutel. Ook zijn deze batterijen lekvrij, waardoor ze een veilige keus zijn voor uw car key.

 

Doordat alkaline batterijen een hoog opslagvermogen en een lange levensduur hebben en geschikt zijn voor apparaten die niet een al te hoge stroomvraag over een langere periode hebben, worden deze veel gebruikt voor apparaten zoals speelgoed, maar ook autosleutels.

Lithium batterijen in autosleutel

Lithium batterijen zijn oplaadbare batterijen die nog veel krachtiger zijn dan alkaline batterijen, dus ook ideaal als autosleutel batterij. De anode van lithium batterijen bestaan uit lithium ionen, opgelost in koolstof. De kathode wordt gevormd door een lithium-oxide met een metaalsoort zoals mangaanoxide. Het elektrolyt bestaat uit lithium zout.

 

Lithium batterijen komen met vele voordelen, zoals een lage zelfontlading, geen geheugen-effect en hoge laadstromen waardoor ze sneller op te laden zijn in een erg korte tijd. Ideaal voor wanneer uw autosleutel batterij leeg blijkt te zijn, maar u binnen een half uur/uur weg moet. Daarnaast beschikken deze batterijen over een hoge energiedichtheid tot 400 Wh/L.

 

Lithium batterijen zijn geschikt voor omgevingen met extreme temperaturen vanwege hun robuuste behuizing en werkende bestanddelen die goed tegen de kou of hitte kunnen. Deze batterijen kunnen blijven functioneren in omgevingen van wel -20 graden tot 40 graden en gaan tot zeven keer langer mee dan alkaline batterijen, waardoor ze erg geschikt zijn voor een lange levensduur van uw car key. Verder zijn lithium batterijen eigenlijk geschikt voor apparaten met een hoog piekvermogen. U hoeft dus geen zorgen te maken over dat uw autosleutel te weinig energie krijgt.

 

De levensduur van deze batterijen is over het algemeen ergens tussen de 24 en 36 maanden. Hierdoor hoeft u maar eens in de zoveel tijd nieuwe batterijen te kopen.

Zilveroxide batterijen in autosleutel

Zilveroxide batterijen zijn niet-oplaadbare batterijen met een anode van zink, een kathode van zilveroxide en elektrolyt van kaliumhydroxide. Deze batterijen zijn geschikt voor kleine apparaten met een constante maar lage stroomvraag, zoals horloges en autosleutels.

 

Zilveroxide batterijen hebben een net wat hogere bronspanning dan alkaline batterijen. Deze batterijen gaan over het algemeen ook wat langer mee, vanwege de hogere energiedichtheid (130Wh/kg), wat ideaal is voor uw autosleutel, zodat u minder vaak de batterijen hoeft te vervangen.

 

Daarnaast zijn deze batterijen ook wat stabieler en minder gevoelig voor trillingen of temperatuurextremen. Deze batterijen zijn echter niet lekvrij en is het dus mogelijk dat deze batterijen na een verloop van tijd (circa 5 jaar) kunnen lekken. Dit zou de werking kunnen beïnvloeden, dus het is goed om dit eens in de zoveel tijd te checken.

 

Voor meer informatie, voor- en nadelen van verschillende batterijen en hun samenstellingen, kunt u onze blog over batterij soorten en materialen lezen.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Kan ik zelf de batterij van mijn autosleutel vervangen?

Dat kan. U kunt dat doen door de achterkant van de sleutel open te maken. Dit kan met de hand, maar het kan ook zo zijn dat u hiervoor een klein schroevendraaiertje nodig heeft. U kunt daarna de oude batterij simpelweg eruit halen en de nieuwe er direct in plaatsen.

Wat als de batterij van mijn autosleutel leeg is?

In vrijwel alle gevallen zit er nog een fysieke sleutel in de autosleutel zelf. Vaak is dit in het deel waar de sleutelring aan vastzit. Bij veel autosleutels zit er een knop op de sleutel om deze fysieke sleutel tevoorschijn te krijgen en anders dient u wat kracht te gebruiken.

Hoelang gaat een autosleutel batterij mee?

Over het algemeen kan een autosleutel batterij een paar jaar mee. Dit is lastig om precies te weten, omdat sommige sleutels bijvoorbeeld een keyless entry-systeem hebben, waarbij de auto de sleutel herkent en zichzelf ontgrendelt. Dit vergt meer energie, maar deze sleutels geven wel een seintje als de batterij bijna leeg is.
 

Wilt u meer weten over onze autosleutel batterijen? Of heeft u vragen over andere batterijen in ons assortiment? Neem dan contact met ons op.