123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

E (9V-blok) alkaline batterijen

9V E-blok batterijen kopen?

Bestel bij ons uw voordelige niet-oplaadbare 9V E-blok batterij van merken zoals Varta, Duracell en ons 123accu-huismerk Xtreme Power. Ons huismerk is over het algemeen goedkoper dan de A-merken en zijn kwalitatief gelijkwaardig.


Bestel voordelig online 9V E-blok batterijen

Bekijk ons ruim assortiment aan 9V E-blok batterijen. 9V batterijen staan ook wel bekend onder de naam LR61 en 6LR61. Dit zijn de internationale codes voor een 9V batterij. LR staat voor eenmalig gebruik. Dat betekent dus dat deze 9V alkaline batterijen niet oplaadbaar zijn.

9V E-blok batterij assortiment

We hebben een breed assortiment aan 9V E-blok batterijen van zowel Camelion, GP, Varta, Agfaphoto, Duracell en Philips als ons huismerk Xtreme Power. Alle batterijen komen met een spanning van 9V, vandaar de naam 9V batterijen.

 

Wel verschillen de capaciteiten. De batterijen hebben de volgende capaciteiten (mAh): 420, 500, 580 en 640 mAh .

 

Verder zijn er een paar merken in ons assortiment met meerdere varianten 9V E-blok batterijen. Varta heeft bijvoorbeeld vier varianten; Varta Energy, Varta Longlife, Varta Longlife Power en Varta Longlife Max Power. Varta Energy zijn de reguliere batterijen. Varta Longlife batterijen zijn kenmerkend voor hun langere levensduur. Daarnaast leveren ze lage hoeveelheden energie over een lange periode. Varta Longlife Power leveren juist constant een relatief grote hoeveelheid energie gedurende een lange periode. De Longlife Max Power serie heeft een hoge energiedichtheid en langere levensduur en zijn ideaal voor apparaten met vaak korte tussenpozen in stroomverbruik, zoals digitale camera’s die steeds op stand-by gaan.

 

Zo heeft ook GP twee verschillende varianten, namelijk GP Super en GP Ultra Plus. De GP Super serie is voor apparaten met een laag tot gemiddeld energieverbruik, terwijl de GP Ultra Plus serie juist voor apparaten is met een grote energiebehoefte, zoals elektrisch speelgoed.

 

Naast de 9V batterijen zelf verkopen we ook batterijhouders (/clip aansluitingen) om een apparaat van de stroom van een 9V batterij te voorzien. Hiervoor hoeft u alleen het lipje van de clipaansluiting op een batterij te klikken en vervolgens de losse kabeluiteinden aan een apparaat te verbinden.

Geschikte apparaten voor een 9V E-blok batterij

9V E-blok batterijen zijn zeer geschikt voor apparaten met een constant hoog energieverbruik. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Communicatieapparatuur, zoals portofoons
  • Klokken
  • Alarmsystemen
  • Rookmelders
  • Speakers
  • Industriële meters
  • Sensoren

Verschillen 9V E-blok batterijen

Er zijn verschillende soorten 9V E-blok batterijen. Op deze pagina vindt u de 9V alkaline batterijen. Maar daarnaast bestaat ook nog de 9V lithium batterij. Wat het verschil is leggen we hieronder graag uit.

 

Allereerst de 9V alkaline batterij. Dit is de vervanger van de ouderwetse zink batterij. 9V alkaline gaan langer mee dan zink batterijen. Deze batterijen zijn niet oplaadbaar. 9V alkaline batterijen zijn geschikt voor apparaten die over een langere periode een hoog stroomverbruik hebben.

 

Daarnaast is er ook nog de 9V lithium batterij. Deze batterij is de meest krachtige van de twee en gaat tot 7 keer langer mee dan een 9V alkaline batterij. Dit zijn ook de batterijen die u meestal kunt vinden in bijvoorbeeld rookmelders. De 9V lithium batterijen zijn duurder in aanschaf, maar omdat de levensduur het langst is zijn ze op lange termijn het goedkoopst.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een 9 volt alkaline batterij mee in een rookmelder?

Dit ligt aan het batterijtype. Wanneer u een 9V alkaline batterij in een rookmelder heeft, gaat deze ongeveer 2 jaar mee. Een lithium batterij gaat ongeveer tot 10 jaar mee in een rookmelder.

Hoe bewaar ik een 9V E-blok alkaline batterij?

Het is belangrijk dat u de batterij op een droge en geventileerde plek op kamertemperatuur bewaard. Daarnaast is het handig om een batterijbox in huis te hebben waar u de batterij in kunt bewaren, zodat het niet in aanraking komt met andere batterijen. Dit kan tot zelfontlading leiden.

Hoe kan ik zien of mijn 9V alkaline blok batterij nog goed is?

Dit kunt u testen aan de hand van een batterijen tester. Met een batterijen tester kunt u zien wat het energieniveau van de batterij is en of de batterij aan vervanging toe is.
 

Heeft u nog vragen of komt u ergens niet uit? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.