123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

AAA batterijen

AAA alkaline batterijen kopen?

Bestel hier voordelige, niet-oplaadbare AAA alkaline batterijen. U vindt hieronder batterijen van diverse A-merken en ons eigen huismerk. Vandaag besteld? Dan ontvangt u de batterijen morgen al in huis.


Voordelig AAA alkaline batterijen bestellen

AAA alkaline batterijen; ook wel triple A, potlood of mini penlite genoemd, komen vaak voor in kleine huishoudelijke apparaten. Bestel hierboven direct de batterijen die bij u passen of lees hieronder meer over AAA alkaline batterijen.

Wat zijn AAA alkaline batterijen?

AAA alkaline batterijen zijn wegwerp batterijen en deze hebben een bronspanning van 1,5V. Wegwerp batterijen zijn niet-oplaadbaar en deze worden, zoals de naam al zegt, weggegooid als deze leeg zijn. Deze batterijen vervangen de zink-koolstof batterij. AAA alkaline batterijen zijn namelijk veel efficiënter en gaan dus een stuk langer mee. Zijn uw AAA batterijen op? Recycle deze dan op een batterijen recyclepunt.
 

AAA is een veel voorkomend batterij formaat in kleine huishoudelijke apparaten. AAA batterijen lijken erg veel op AA batterijen, het enige verschil tussen deze batterijen is de maatvoering. AAA alkaline batterijen hebben een afmeting van 44,5 mm x 10,5 mm en zijn dus een stuk kleiner dan AA alkaline batterijen.

De capaciteit van AAA alkaline batterijen

AAA alkaline batterijen hebben een capaciteit tussen de 1000 en 1200 mAh. MAh staat voor milliampère per uur en dit zegt dus iets over de capaciteit van de batterij. Batterijen met een hoog mAh gaan over het algemeen langer mee. Natuurlijk ligt dit ook aan hoeveel energie het apparaat waar u de batterijen in plaatst verbruikt.
 

Een voorbeeld: uw afstandsbediening verbruikt 12 mA per uur. De batterij heeft een capaciteit van 1200 mAh. Dit betekent dat de afstandsbediening ongeveer 100 uur werkt op deze batterij.

Apparaten die werken op AAA alkaline batterijen

De AAA alkaline batterijen zijn perfect voor apparaten waar vaak een lage en langdurige stroomvraag is. Daarom zijn AAA alkaline batterijen zeer geschikt voor onder andere:

  • Led kaarsen
  • Afstandsbedieningen
  • Koptelefoons
  • MP-3 spelers
  • Voicerecorders

AAA alkaline batterijen goed bewaren

Het bewaren van batterijen op de juiste manier zorgt voor een langere levensduur. Hieronder zetten wij tips voor u op een rij, zodat uw batterijen mogelijk langer meegaan:

  • Bewaar de batterijen op een droge locatie.
  • Stel de batterijen niet bloot aan temperaturen boven de 35 graden.
  • Zorg ervoor dat batterijen niet in contact komen met metalen objecten. Hiermee voorkomt u de kans op kortsluiting.

Als u meer te weten wilt komen over het gebruiken, bewaren en onderhouden van batterijen, lees dan meer hierover in onze blog over batterijen en accu’s gebruiken en onderhouden.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen AA en AAA alkaline batterijen?

Het voornaamste verschil tussen AAA en AA alkaline batterijen is de afmeting. AAA batterijen zijn kleiner dan AA batterijen. AAA batterijen hebben namelijk een afmeting van 44,5 mm x 10,5 mm en AA batterijen zijn iets groter met een afmeting van 50,5 mm x 14,5 mm. Daarnaast hebben AAA batterijen een lagere capaciteit in vergelijking met AA batterijen.

Hoe lang gaan AAA alkaline batterijen mee?

Hoe lang AAA alkaline batterijen meegaan ligt aan de capaciteit van de batterij en de hoeveelheid stroom dat het apparaat waar u de batterijen in plaatst verbruikt. AAA alkaline batterijen hebben een capaciteit tussen de 1000 en 1200 mAh.

Waar worden AAA alkaline batterijen voor gebruikt?

Batterijen van alkaline met de afmeting AAA worden onder andere gebruikt voor afstandsbedieningen, led kaarsen, koptelefoons, voicerecorders en MP-3 spelers.
 

Wilt u meer weten over ons assortiment AAA alkaline batterijen, of heeft u misschien andere vragen? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen. U kunt ook onze diverse blogs over batterijen raadplegen.