123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

AA batterijen

AA alkaline batterijen kopen?

Bestel hieronder voordelige, niet-oplaadbare AA alkaline batterijen. Gebruik de filters om snel en eenvoudig het juiste product te vinden. U kunt filteren op het aantal batterijen in de verpakking en filteren op merk.


1 - 24 van 28

AA alkaline batterijen voordelig kopen

AA alkaline batterijen zijn de meest voorkomende batterijen die voor vele apparaten gebruikt worden. Lees hieronder meer over AA alkaline batterijen of bestel hierboven direct de batterijen die u nodig heeft.

Wat zijn AA alkaline batterijen?

AA alkaline batterijen, ook wel penlite batterijen genoemd, zijn wegwerp batterijen met een bronspanning van 1,5 V. Een wegwerp batterij is een batterij die niet-oplaadbaar is. Deze batterijen zijn een vervanger van de zink-koolstof batterij. Alkaline batterijen zijn namelijk een stuk efficiënter en gaan dus langer mee.

 

AA is het meest voorkomende batterij formaat. AA zegt iets over de maatvoering van de batterij, namelijk een afmeting van 50,5mm x 14,5mm. Als uw AA alkaline batterijen leeg zijn, kunt u deze recyclen door ze in te leveren bij een speciaal batterijen recyclepunt.

De capaciteit van AA alkaline batterijen

AA alkaline batterijen hebben een capaciteit tussen de 2600 – 2900 mAh. MAh staat voor Milliampère-uur en dit zegt dus iets over de stroomsterkte van de batterij. Hoe hoger de mAh, des te langer de batterij meegaat. Hoe lang de batterij precies meegaat ligt aan hoeveel energie het apparaat, waar u de baterijen in plaatst, verbruikt. Hierbij een voorbeeld: uw radio verbruikt 260 mA per uur. De batterij heeft een capaciteit van 2600 mAh. Dit betekent dat de radio met deze batterij 10 uur zal werken.

AA alkaline batterijen voor welke apparaten

De AA alkaline batterijen zijn ideaal voor artikelen waar er over een beperkte periode een beperkte stroomvraag is. Dit maakt AA alkaline batterijen geschikt voor onder andere de volgende apparaten:

  • Afstandsbedieningen
  • Speelgoed
  • Draadloze toetsenborden
  • Zaklampen
  • Radio’s en andere audio devices
  • Klokken

AA alkaline batterijen bewaren

Het correct bewaren van batterijen zorgt ervoor dat deze langer meegaan. Hieronder zetten wij wat tips voor u op een rijtje:

  • Bewaar batterijen op een droge locatie.
  • Voorkom blootstelling aan temperaturen boven de 35 graden.
  • Laat uw batterijen niet in contact komen met andere metalen objecten. Zo voorkomt u de kans op kortsluiting.
Wilt u meer te weten komen over het gebruik, bewaren en onderhouden van batterijen? Lees hier dan meer over in onze blog over batterijen en accu's gebruiken en onderhouden.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is een AA alkaline batterij?

AA alkaline batterijen zijn niet-oplaadbare wegwerp batterijen met een bronspanning van 1,5 V. Alkaline baterijen vervangen zink-koolstof batterijen. Alkaline batterijen zijn een stuk efficiënter en gaan dus langer mee. AA is het meest voorkomende batterijsoort en de benaming zegt iets over het formaat van de baterijen.

Wat is de capaciteit van een AA alkaline batterij?

AA alkaline batterijen hebben een capaciteit tussen de 2600 – 2900 mAh. MAh zegt iets over de stroomsterkte. Hoe hoger de mAh is, des te langer de batterij meegaat. Dit ligt ook aan hoeveel stroom het apparaat waar u de baterijen in plaatst verbruikt.

Voor welke apparaten is een AA alkaline batterij geschikt?

Baterijen van alkaline met de afmeting AA zijn ideaal voor het gebruik in onder andere: afstandsbedieningen, speelgoed, draadloze toetsenborden, zaklampen, audio devices en klokken.

Hoe bewaar ik een AA alkaline batterij het beste?

Door uw AA alkaline batterijen goed te bewaren, gaan deze langer mee. Bewaar uw batterijen op een droge locatie en voorkom blootstelling aan temperaturen hoger dan 35 graden. Ook is het belangrijk om uw batterijen niet in contact te laten komen met andere metalen objecten. Hiermee voorkomt u de kans op kortsluiting.
 

Wilt u meer weten over ons assortiment AA alkaline batterijen, of heeft u misschien andere vragen? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen. U kunt ook onze diverse blogs over batterijen raadplegen.