123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Vrachtwagen accu

Nieuwe vrachtwagen accu nodig?

Bent u op zoek naar een accu voor uw vrachtwagen of andere bedrijfswagen met een lage tot gemiddelde energiebehoefte? Kijk dan verder op deze pagina. Door te filteren op merk, capaciteit, poolschema en accutype vindt u altijd een geschikte variant. Ook voor auto accu's kunt u bij ons terecht.


1 - 24 van 54

Een vrachtwagen accu kopen?

Wij hebben een zeer ruim assortiment aan vrachtwagen accu’s. De vrachtwagen accu’s die wij verkopen zijn van de merken Varta, VMF en Wilco. Bekijk hierboven ons aanbod.

Type vrachtwagen accu

In ons assortiment vindt u drie verschillende soorten vrachtwagen accu’s. Dit zijn startaccu’s, semi-tractie accu’s en tractie accu’s. Hieronder leggen we wat meer over deze type accu’s uit.

Startaccu vrachtwagen

Een startaccu is hoofdzakelijk bedoeld voor het starten van een motor. Dit accutype is voornamelijk geschikt voor het starten van verbrandingsmotoren in auto's, vrachtwagens en motoren. De accu is ontworpen om in een korte tijd een hoog hoeveelheid ampère te leveren. Deze accu’s zijn niet geschikt voor een lange constante energievraag. Vandaar dat vrachtwagens vaak nog een tweede accu hebben die hier wel geschikt voor is.

 

De reden dat startaccu’s vaak worden gebruikt voor vrachtwagens is omdat ze goed beschermd zijn tegen trillingen en lekkages. De wegen in het buitenland zijn vaak niet zo goed als in Nederland, waardoor dit soort accu’s goed van pas komen.

 

Enkele voordelen van startaccu’s zijn dat ze een lange levensduur hebben en onderhoudsvrij zijn. Bovendien komen startaccu’s met een geringe zelfontlading.

Semi-tractie accu vrachtwagen

Een semi-tractie accu staat ook wel bekend onder de naam stationaire accu, deep-cycle accu en boordaccu. Deze wordt vaak gebruikt voor de aansluiting van elektrische apparaten in vrachtwagens, zoals koffiezetapparaten of magnetrons. Door middel van het aansluiten van een omvormer op de boordaccu, is het mogelijk om elektrische apparaten te gebruiken.

 

Een semi-tractie accu is een accu die geschikt is voor een lange en constante spanningsvraag. In een semi-tractie accu zitten loodplaten die ervoor zorgen dat de stroom stabiel kan worden geleverd. Verder is deze accu ook onderhoudsvrij. Buiten de noodzakelijke lading heeft u geen onderhoud of zorgen aan een semi-tractie accu. Daarnaast kunnen dit soort accu’s vaak tot 50% (en soms tot 75%) ontladen worden.

 

Een semi-tractie accu kan dieper ontladen worden dan een startaccu en is beter bestand tegen sulfatering dan een startaccu. Ook kunnen dit soort accu’s tot zo’n 400 keer op- en ontladen worden.

Tractie accu vrachtwagen

Tractie accu’s staan ook wel bekend als vol tractie accu’s. Deze accu’s hebben een hoger cyclisch vermogen dan een startaccu en semi-tractie accu en kunnen ook dieper ontladen worden. Tractie accu’s kunnen tot 80% ontladen worden en tot wel 800 keer op- en ontladen.

 

Verder is een tractie accu erg zwaar van gewicht en wordt daarom ook wel vaak gebruikt als contragewicht. Denk bijvoorbeeld ook aan vorkheftrucks. Deze accu’s zitten vaak gepositioneerd op een plek zodat het voertuig altijd blijft staan en niet omvalt.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoeveel accu’s heeft een vrachtwagen?

Dit is afhankelijk van de inzet van de vrachtwagen en het gewenste laadvermogen. Een vrachtwagen kan maximaal 6 accupakketten hebben. Vaak hebben vrachtwagens 2 accu’s van 12 volt. Ze rijden dan dus met 24 volt.

Hoeveel ampère heeft een vrachtwagen accu?

De precieze hoeveelheid ampère van een vrachtwagen accu verschilt per accu. Over het algemeen ligt dit ergens tussen de 70 Ah en 260 Ah. De hoeveelheid ampère geeft het vermogen van de accu aan.

Wat is het verschil tussen een semi-tractie accu en een tractie accu?

Semi-tractie accu’s leveren minder stroom. Daarnaast kunnen semi-tractie accu’s ook minder ver ontladen worden. Een semi-tractie accu kan tot 50%, en soms 75%, ontladen worden, terwijl een tractie accu tot 80% ontladen kan worden. Tot slot heeft een tractie accu een langere levensduur en is zwaarder van gewicht.
 

Indien u nog vragen heeft na het lezen van deze tekst, kunt u contact met ons opnemen. We helpen u graag verder.