123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Caravan / Camper accu

Caravan of camper accu bestellen?

Bestel bij ons kwalitatief hoogwaardige accu’s van Optima, Varta en VMF voor uw caravan of camper. Op deze pagina kunt u kijken naar accu’s die van elkaar verschillen op het gebied van poolschema, capaciteit, afmetingen, koudstart-waarde en nog veel meer. Zorg zo dat u altijd een juiste variant bestelt en ontvang deze vervolgens morgen al in huis.

1 - 0 van 0

Caravan / Camper accu

Accu's voor uw caravan of camper

Gaat u binnenkort op pad met uw caravan of camper? Dan heeft u er vast al veel zin in. Het laatste wat u dan ook wilt is halverwege de reis langs de kant van de weg komen te staan door een niet-werkende accu. Voorkom dit door uw defecte of lege accu tijdig te vervangen of bij te vullen. Zo valt uw vakantie niet in het water.

Hoe komt het dat mijn accu defect of leeg is?

Caravan moveraccu's gaan over het algemeen 5 tot 6 jaar mee. Normaliter kunnen accu's er niet goed tegen om langere tijd ongebruikt bewaard te worden. De accu loopt dan langzaam leeg en dit zal ervoor zorgen dat de motor tijdens het volgende ritje wellicht niet meer wilt starten. Om dit te voorkomen dient u de accu ongeveer om de twee maanden bij te laden, bijvoorbeeld met druppelladers. De AGM-accu's die u op onze site vindt zijn echter wel geschikt om tot twee jaar ongebruikt op te bergen. Hiermee worden dus snelle defecten voorkomen.

Verder dient u de accu niet te diep te ontladen, want dat kan leiden tot capaciteitsverlies en inwendige kortsluiting. Diepe ontlading wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door het langdurig laten branden van de lampen of het rijden van korte afstanden. Ook dit kan ervoor zorgen dat uw accu beschadigt en vervangen dient te worden.

Ook de dynamo of bekabeling kunnen problemen veroorzaken. Als het laadstroomcontrolelampje op het dashboard blijft branden, is dit een teken aan de wand dat de dynamo degene is die de problemen veroorzaakt. 

Wanneer moet ik de accu vervangen?

Meestal is het moeilijk te voorspellen wanneer de accu van uw camper of caravan het zal begeven. Vaak gebeurt dit in de winter. In de zomer gaat de accu namelijk zuur 'zweten', wat pas in de winter aan het licht komt. Maar ook onder zeer hoge temperaturen heeft een accu te lijden.

Als de motor van uw caravan of camper niet meer start of geen startstroom meer levert is de kans groot dat hij of leeggelopen is of aan vervanging toe is. Ook als de accu opeens zeer snel leegloopt kan dit een teken zijn dat er iets mis mee is. Dit checkt u door ruim een halfuur met een volle accu te rijden. Als hij dan niet leeg raakt, is hij nog in goede conditie. Als hij wel leeg raakt, is er iets mee aan de hand. En als de accu niet meer goed oplaadt, bijvoorbeeld omdat hij te lang stilgestaan heeft, duidt dit er in veel gevallen ook op dat hij defect is.

Er zijn ook andere tekenen dat de accu versleten is. Merkt u bijvoorbeeld dat de accu heet wordt wanneer u hem oplaadt? Ziet u weggelekt accuzuur? Of ziet u, na het openen van de accu, dat er meer waterverbruik is bij één of meer cellen of dat er een afwijkend zuurgewicht is? Dit zijn allemaal aanwijzingen dat de accu versleten is en dat u hem het beste kunt vervangen.

Welke accu is geschikt voor mijn camper of caravan?

Bij het vervangen van een accu zijn vooral de afmetingen van belang. Andere belangrijke zaken zijn de reservecapaciteit en de koudstart-waarde. Ook de positie van de polen kan verschillen per model. Om zeker te weten dat u de juiste accu aanschaft voor uw caravan of camper, is het handig om te kijken naar de oude accu. Ook in de handleiding is voldoende informatie te vinden. Vooral qua maat en vorm moeten de accu's overeenkomen. Als de defecte accu vervangen is, kunt u pas echt genieten van uw vakantie.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn camper accu opladen tijdens het rijden?

Ja, dat kan. U kunt dit doen via de dynamo. Verbind de pluspolen van de dynamo, startaccu en huishoudaccu met elkaar, zodat de laadspanning van de dynamo beide accu’s oplaadt wanneer de motor aanstaat.

Hoeveel accu’s heeft een camper?

Een camper heeft 2 accu’s. De ene accu is een startaccu. Deze is voor de camper zelf, zodat het kan rijden. De tweede accu in een camper is de accu die uw camper van elektriciteit voorziet. Deze accu staat ook wel bekend onder de naam huishoudaccu.

Hoe ga ik efficiënt om met mijn caravan accu?

Laad allereerst de caravan accu niet op bij temperaturen onder nul. Bij een temperatuur te ver onder 0 zal er een beveiliging in werking treden die voorkomt dat de accu opgeladen kan worden. Wel levert de accu nog capaciteit tot -20 graden. Het is niet nodig om de accu in de winter uit de caravan te halen, maar laad de accu wel eens per 2 maanden op.
 

Heeft u nog vragen over caravan of camper accu’s? Neem dan gerust contact op.