123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Oplaadbare Lithium batterijen

Oplaadbare lithium batterijen kopen?

Op deze pagina bestelt u voor een voordelige prijs oplaadbare lithium batterijen. Deze oplaadbare batterijen hebben een chemische samenstelling waar lithium het hoofdbestandsdeel van is, en worden gebruikt in een groot aantal apparaten. In ons assortiment vindt u zowel gangbare als specialistische formaten. Wij verkopen ook oplaadbare nikkelmetaalhydride batterijen.

1 - 0 van 0

Bestel oplaadbare lithium batterijen online

Oplaadbare lithium batterijen zijn eigenlijk lithium-ion batterijen. Normaal gesproken is een lithium stroombron namelijk niet oplaadbaar, maar wanneer dit in een samenstelling als lithium-ion gebruikt wordt kan het ontladingsproces wel worden omgekeerd; er kan weer nieuw elektrolyt worden aangemaakt, waardoor de capaciteit van de batterij weer gevuld wordt.

Verschillen tussen oplaadbare lithium batterijen en nikkelmetaalhydride batterijen

Oplaadbare lithium(-ion) batterijen verschillen in een aantal opzichten van de meer gangbare oplaadbare nikkelmetaalhydride (NiMH) batterijen. Deze verschillen zetten wij hieronder verder uiteen.

Li-ion versus NiMH: Hogere energiedichtheid

Lithium-ion batterijen hebben ten eerste een hogere energiedichtheid dan batterijen met een NiMH samenstelling. Dit houdt in dat deze meer wattuur per kilogram bevatten, en daardoor langer meegaan dan een NiMH batterij. Dit maakt oplaadbare lithium batterijen bijvoorbeeld geschikter voor apparaten die over een lange periode een constante of lage stroomvraag hebben.

Li-ion versus NiMH: Lagere zelfontlading

Een tweede verschil is de zeer lage zelfontlading van een oplaadbare lithium batterij, Dit is de mate waarin een batterij gedurende zijn levensduur ‘stroom’ lekt. Dit is een onontkoombaar fenomeen, maar de mate waarin het gebeurt kan wel strek verschillen. Lithium-ion batterijen zijn hierin zeer efficiënt; ze verliezen nauwelijks energie als ze voor lange tijd in een apparaat zitten of opgeslagen liggen.

Li-ion versus NiMH: Lagere vermogensdichtheid

Het enige punt waarop oplaadbare lithium batterijen het afleggen tegen NiMH batterijen is de vermogensdichtheid, uitgedrukt in watt per kilogram. Dit is bij lithium-ion batterijen iets lager. Dit betekent dat als een apparaat in korte tijd wat meer kracht nodig heeft een NiMH batterij efficiënter kan zijn. Dit verschil is echter klein en in veel toepassingen niet tot nauwelijks merkbaar.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen gewone oplaadbare batterijen en oplaadbare lithium batterijen?

Oplaadbare batterijen hebben doorgaans een chemische samenstelling van nikkelmetaalhydride, ook wel bekend onder de afkorting NiMH. Deze samenstelling heeft andere eigenschappen, vooral op het gebied van energiedichtheid en zelfontlading. Bekijk goed wat voor type oplaadbare batterij u nodig heeft. Een gewone (NiMH) oplaadbare batterij kan meestal niet in een apparaat dat oplaadbare lithium batterijen vereist.

In wat voor apparaten kan ik oplaadbare lithium batterijen gebruiken?

Oplaadbare lithium batterijen worden in een groot aantal toepassingen gebruikt. Het gaat hier meestal om apparaat waarbij met een lage tot middelhoge stroomvraag over een (zeer) lange tijd. Denk bijvoorbeeld aan alarmsystemen.
 

Heeft u na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over ons assortiment oplaadbare lithium batterijen? Of wilt u wellicht meer weten over andere soorten batterijen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.