123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Geheugenkaarten

Geheugenkaarten kopen?

Bestel bij ons voordelig geheugenkaarten en USB sticks. U heeft de keuze uit USB 2.0 sticks en USB 3.0 sticks, maar ook verschillende geheugenkaarten, zoals SD kaarten, SDXC kaarten en Compact Flashes. Vandaag besteld is morgen in huis.

1 - 0 van 0

Geheugenkaarten

Bestel geheugenkaarten online

USB-sticks en geheugenkaarten
 

Als u veel fotografeert of veel bestanden wilt opslaan, komt u ongetwijfeld ruimte tekort. Geheugenkaarten zijn dan ideaal! Met een geheugenkaart creëert u een extern geheugen, voor het opslaan van alle bestanden die niet meer op uw (video)camera, telefoon, tablet of laptop terechtkunnen.

Geheugenkaarten: hoe kiest u de juiste?

Het uitkiezen van de juiste geheugenkaart is niet altijd gemakkelijk. Er zijn verschillende aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar het formaat dat in uw apparaat past, maar ook naar de opslagcapaciteit. Wij hebben onder andere geheugenkaarten van 8GB, maar ook van 32GB, 64GB, 128GB of hoger. Hiertussen zitten grote verschillen. Met een geheugenkaart van 1GB kunt u bijvoorbeeld 286 foto's maken of 10 minuten filmen, terwijl u op een geheugenkaart van 256GB ruim 73.240 foto's kunt opslaan of 2.560 minuten kunt filmen. Bedenk dus goed wat u wilt.

 

Ook de lees- en schrijfsnelheid van de kaart zijn belangrijke factoren om mee te nemen in de keuze. De leessnelheid is de snelheid waarmee een apparaat gegevens van de geheugenkaart kan aflezen en schrijfsnelheid is de snelheid waarmee het geheugen op de kaart kan worden opgeslagen. Als u regelmatig snel en veel bestanden wilt overzetten, loont het om ook een hogere lees- en schrijfsnelheid te kiezen.

Soorten geheugenkaarten

Waar kunt u nu precies uit kiezen? Alle geheugenkaarten uit ons assortiment op een rijtje:

  • USB 2.0 sticks: USB-sticks zijn ideaal om bestanden mee uit te wisselen, mee te nemen of te verplaatsen. Ze zijn geschikt voor alle pc's en laptops die over een USB-poort beschikken. De USB 2.0-technologie is de vroegere standaard en heeft een betrouwbare snelheid. Ideaal voor een kleine back-up van uw bestanden.
  • USB 3.0 sticks: De USB 3.0-technologie is ontwikkeld om grotere bestanden met een hogere snelheid over te zetten. Bovendien verbruikt deze stick minder energie, zodat het ook nog eens een voordelige optie is. USB 3.0 is ook compatibel met USB 2.0- en USB 1.1-poorten (net zoals een USB 2.0-stick ook in een USB 3.0-poort kan).
  • SD geheugenkaarten: Dit soort geheugenkaarten zijn opgebouwd met flashgeheugen, en kunnen gebruikt worden in bijvoorbeeld digitale fototoestellen, GoPro's, laptops en smartphones. Normale SD-kaarten hebben een capaciteit van 128MB tot 2GB en zijn dus geschikt voor het overzetten van kleine bestanden. De SDHC-geheugenkaarten hebben een groter geheugen, namelijk tussen de 4GB en 32GB, en zijn geschikt voor camera's die filmen in Full HD-kwaliteit.
  • SDXC geheugenkaarten: Dit soort kaarten hebben een nog hogere capaciteit, met een opslagruimte tussen 64GB en 2TB. Daarom zijn deze beter geschikt voor bijvoorbeeld professionele foto- of videografen.
  • Micro SD geheugenkaarten: Dit zijn de kleinere varianten van de normale SD-kaarten en worden meestal gebruikt in telefoons, actioncams of tablets.
  • Micro SDXC geheugenkaarten: Ook dit zijn de kleinere versies van de normale SDXC-kaarten, die ondanks het kleine formaat wel een hoge capaciteit hebben. Ideaal voor het maken van hoge kwaliteitsfoto's en -video's met een smartphone of tablet.

Let er bij het kopen van een geheugenkaarten op dat niet elk apparaat alle geheugenkaarten accepteert. In de handleiding van uw apparaat staat vaak welke geheugenkaarten compatibel zijn. Bij ons kunt u dan de geheugenkaarten kopen die hierboven beschreven zijn.

 

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Welke geheugenkaarten zijn er?

Er zijn drie verschillende geheugenkaarten: SD (Secure Digital) kaarten, SDHC (Secure Digital High Capacity) kaarten en SDXC (Secure Digital eXtended Capacity) kaarten. Daarnaast verkopen we van de SD en SDXC kaarten ook nog een micro SD en micro SDX variant.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een geheugenkaart?

Een van de belangrijkste dingen is om te kijken naar de snelheidsklasse. Een fotocamera zal een andere snelheidsklasse nodig hebben dan videocamera die Full HD video-opnames maakt.

Wat is het verschil tussen SD kaarten en micro SD kaarten?

Micro SD kaarten zijn de kleinere versies van de normale SD kaarten. Een micro SD kaart heeft de afmetingen 15 x 11 x 1 mm, terwijl een normale SD kaart de afmeting 32 x 24 x 2,1 mm heeft. Micro SD kaarten worden vooral gebruikt in mobiele telefoons en tablets.
 

Heeft u vragen over geheugenkaarten of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.