123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Nikon

Accu’s voor uw Nikon camera kopen?

Op deze pagina vindt u ons assortiment voor Nikon camera accu’s, waaronder onze compatibele 123accu-huismerk accu’s die over een hogere capaciteit beschikken dan originele Nikon accu’s. Staat uw camera er niet tussen? Zoek dan eenvoudig via zoeken op apparaat of accunummer om een passende accu te vinden en te bestellen.

Toon meer Nikon camera accu's of zoek op het accunummer.
1 - 0 van 0

Nikon

Bestel voordelig accu’s voor uw Nikon camera

Wij bieden diverse accu’s aan voor verschillende modellen van Nikon camera’s. Wij hebben zowel enkele originele als diverse 123accu-huismerk accu’s te koop. De 123accu-huismerken zijn kwalitatief even sterk, maar wel voordeliger en beschikken over hogere capaciteiten.

Nikon camera accu specificaties

Op onze webshop vindt u Nikon camera accu’s voor onder andere de Coolpix-lijn en de D-lijn. De accu’s komen met verschillende accuspanningen vanaf 3.7V tot 10.8V. Het is belangrijk dat uw originele accu wat betreft voltage overeenkomt met de accu die u wilt kopen, omdat uw camera anders slecht kan gaan functioneren en zelfs zeer beschadigd kan worden.

 

Verder beschikken de accu’s over capaciteiten vanaf 500 mAh tot 3300 mAh.

 

Hieronder ziet u een overzicht met enkele populaire Nikon camera’s met bijbehorende 123-accu huismerk accu’s en specificaties.
 

Camera Accu Spanning (V) Capaciteit (mAh)
Nikon Z9 Nikon EN-EL18d 10.8 2600 / 3300
Nikon D7500 Nikon EN-EL15 /
Nikon EN-EL15 met USB-C aansluiting
7 1600 / 2000
Nikon Coolpix P1000 Nikon EN-EL20 7.4 850 / 1020
Nikon Z50 Nikon EN-EL25 7.6 1120 / 1280

Een accu voor uw Nikon camera vinden

U heeft twee mogelijkheden om een compatibele 123-accu huismerk accu te vinden. U kunt zoeken op apparaat. Hier ziet u verschillende modellen staan die zijn gecategoriseerd per serie, zoals de Nikon 1 series en de D series. Ook is uw Nikon camera model te vinden door te zoeken op accunummer. Uw accunummer kunt u vinden op de onderkant van de accu zelf en vervolgens kunt u die opzoeken in de lijst. Zowel het model als accunummer kunt u ook vinden in de meegeleverde handleiding.

De accu van uw Nikon camera opladen

Er zijn twee mogelijkheden om de accu van uw camera op te laden, afhankelijk van uw model. Allereerst kunt u de accu opladen door middel van de meegeleverde USB-kabel. Bij sommige modellen is dit een losse kabel die u zowel in een computer als in de meegeleverde lichtnetlaadadapter kunt plaatsen. U kunt de kabel in de lichtnetlaadadapter plaatsen en de adapter zelf in een stopcontact plaatsen. Het kan ook zijn dat de USB-kabel permanent bevestigd is aan de lichtnetlaadadapter. In dat geval hoeft u alleen de kabel in de camera te stoppen en vervolgens de laadadapter in een stopcontact plaatsen. Dit is een voorbeeld van opladen bij bijvoorbeeld de Nikon KeyMission 360. Wanneer de accu volledig is opgeladen, gaat het camera-aan-lampje uit. Het duurt ongeveer 2 uur en 20 minuten om een lege accu volledig op te laden.

 

Een tweede mogelijkheid is dat u een losse stekkeradapter meegeleverd heeft gekregen waar u de accu in kunt schuiven. U hoeft dan alleen de stekkeradapter in een stopcontact te plaatsen en dan laadt de accu op. Dit is de manier van opladen bij bijvoorbeeld een Nikon D3500. Wanneer de accu volledig is opgeladen, ziet u dat het opladen-lampje aan blijft staan, maar niet meer knippert. Het duurt ongeveer 1 uur en 50 minuten om een lege accu volledig op te laden.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Welke accu voor Nikon D850?

De Nikon D850 maakt gebruik van EN-EL15A accu’s. Om erachter te komen welk model u heeft, kunt u zowel de meegeleverde handleiding als de originele verpakking van de camera raadplegen. 

Hoe weet ik of mijn Nikon accu nog werkt?

Wanneer de accu even lang meegaat zoals gewoonlijk, dan weet u dat er niets aan de hand is. Als tijdens het opladen het laadlampje helemaal niet meer brandt of te snel (circa 8 maal per seconde) knippert kan dat duiden op een accuprobleem. Bekijk de supportpagina van Nikon voor het herkennen van problemen.

Hoe lang gaat een Nikon camera accu mee?

Volgens Nikon heeft een accu na vier jaar het einde van de oplaadtijd bereikt en dient deze vervangen te worden. Afhankelijk van het model, kunt u zelf uw batterij in de gaten houden. Klik hiervoor op ‘Batterijgegevens’ in het Setup-menu. Hier ziet u hoe oud uw accu is, hoeveel percentage de accu nog heeft en hoeveel shots u heeft gemaakt.
 

Indien u meer tips wilt kunt u ook onze blog over het verlengen van uw accuduur lezen. Indien u na het lezen van deze tekst nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen, zodat wij u kunnen helpen.