123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Olympus

Olympus camera accu bestellen?

Vind op deze pagina de juiste voordelige 123accu-huismerk accu voor uw Olympus camera. We bieden onder andere accu’s aan voor de Camedia series en de 800 series met een hogere capaciteit dan de originele accu’s.

Toon meer Olympus camera accu's of zoek op het accunummer.
1 - 0 van 0

Olympus

Bestel voordelig Olympus camera accu’s

Op deze pagina bieden wij zowel enkele originele als 123accu-huismerk accu’s aan voor verschillende Olympic camera modellen. Naast dat deze huismerk accu’s een stuk voordeliger zijn, zijn ze ook kwalitatief gelijk aan de originele accu’s van Olympus.

Ons assortiment Olympus camera accu’s

U vindt op deze pagina accu’s voor verschillende Panasonic modellen van onder andere de C serie en de E serie. De Olympus camera accu’s beschikken over capaciteiten beginnend met 600 mAh en lopen op tot 1800 mAh.

 

Verder komen ze met een accuspanning vanaf 3.7V tot 7.6V. Het is belangrijk dat uw originele accu in voltage niet veel verschilt van een door ons aangeboden accu, omdat dat uw camera ernstig kan beschadigen. Het mag wel iets van elkaar schelen. 10.8V is bijvoorbeeld gelijk aan 11.1V en 14.4V is gelijk aan 14.8V. Het is dan niet mogelijk om een accu van 10.8V te vervangen met een 14.8V en vice versa. Mocht u hierover twijfelen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Geschikte accu vinden voor uw Olympus camera

Het kan zijn dat u een Olympus camera heeft uit een andere serie dan u in eerste instantie ziet op onze pagina. Als dat het geval is, dan kunt u ook de juiste accu voor uw camera vinden door te zoeken op apparaat.

 

Ook is uw Olympus camera model te vinden door te zoeken op accunummer. U kunt uw accunummer vinden op de onderkant van de accu zelf en vervolgens kunt u die opzoeken in de lijst. Als u niet meer weet welk model u heeft en het accunummer niet kan vinden op de accu zelf, dan kunt u deze twee ook vinden op de originele verpakking van Olympus waarin de camera verpakt zit of in de meegeleverde handleiding. U zou ook nog altijd de fabrikant kunnen bellen als u het nergens kunt vinden.

Olympus camera accu efficiënt gebruiken

Er zijn een aantal factoren die veel energie vergen en ervoor zorgen dat je batterij snel leeg loopt, zoals:

  • Het vaak half indrukken van de ontspanknop waardoor de autofocus steeds opnieuw wordt ingeschakeld;
  • Het langdurig bekijken van foto's op de monitor;
  • Uw camera aangesloten houden op een computer of printer.

Probeer de bovenstaande zaken zoveel mogelijk te vermijden om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken met uw accu voordat u het moet opladen.

Camera accuduur verlengen

Er zijn diverse mogelijkheden om uw camera accuduur te verlengen. Denk bijvoorbeeld aan het uitschakelen van de Image Stabilizer of Vibration Reduction-functie. Deze functie vergt veel energie. Probeer deze alleen te gebruiken wanneer echt nodig.

 

Daarnaast is een handige tip om niet op uw camera zelf foto’s uit te gaan zoeken die verwijderd kunnen worden. Hierdoor moet de monitor van de camera voortdurend aan blijven staan wat ook veel energie kost. U kunt dit beter achteraf via uw computer doen.

 

Lees voor meer tips onze blog over het verlengen van de accuduur.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat de batterij is opgeladen?

Over het algemeen duurt het ongeveer 3,5 uur voordat een lege accu volledig is opgeladen. Hierbij hebben wel een aantal factoren invloed, zoals de kamertemperatuur waarin de accu wordt opgeladen. In bijvoorbeeld hele koude temperaturen kan het langer duren voordat het is opgeladen.

Wat voor accu moet er in een Olympus camera?

Olympus camera’s maken gebruik van lithium-ion accu’s. Dit soort accu’s hebben een hoge energiedichtheid en een lange levensduur.
 

Voor meer vragen, neem contact op met onze klantenservice.