123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

AAA oplaadbare batterijen

Oplaadbare AAA batterijen kopen?

Bestel voor een voordelige prijs een oplaadbare AAA batterij voor uw apparaat. In ons assortiment vindt u oplaadbare AAA batterijen van ons 123accu-huismerk Xtreme, maar ook bekende merken zoals Duracell, GP Recyko, Panasonic en Varta.


Bestel voordelig oplaadbare AAA batterijen online

Wij bieden een breed assortiment oplaadbare AAA batterijen aan. Wij verkopen AAA batterijen van onder andere ons 123accu huismerk Xtreme. Deze zijn net wat voordeliger. Uiteraard verkopen wij ook oplaadbare batterijen van de meer bekende merken, namelijk Agfaphoto, GP (Recyko), Duracell, Varta, Panasonic en Soshine. Lees hieronder meer over oplaadbare AAA batterijen.

Batterijtype oplaadbare AAA batterijen

Het batterijtype van de oplaadbare AAA batterijen die wij aanbieden, is Ni-MH. Dat staat voor nikkel-metaalhydride. Ni-MH batterijen bestaan uit een anode van metaalhydride, een kathode van nikkel en elektrolyt van kaliumhydroxide. Deze batterijen zijn een vervanging van de nikkel-cadmium batterij.

 

Oplaadbare AAA Ni-MH batterijen zijn batterijen met spanningen van 1.2V. Desondanks zijn deze batterijen ook te gebruiken in apparaten met een spanningsvraag van 1.5V. Ze zijn geschikt voor apparaten die in een korte tijd veel stroom verbruiken, zoals camera’s.

 

De oplaadbare AAA Ni-MH batterijen komen met een zeer hoge vermogensdichtheid. Wel beschikken ze over een relatief lage energiedichtheid, maar dat maakt dan weer minder uit omdat deze batterijen opgeladen kunnen worden.

Apparaten die geschikt zijn voor oplaadbare AAA batterijen

Omdat deze oplaadbare AAA batterijen geschikt zijn voor apparaten die intensief gebruikt worden of een hoog stroomverbruik in een korte tijd hebben, zijn ze niet ideaal voor alle apparaten. De apparaten die overigens wel ideaal zijn voor deze AAA batterijen zijn:

  • Digitale camera's (met flitser)
  • Zaklampen
  • MP3 spelers
  • Afstandsbedieningen
  • Controllers
  • Elektrisch speelgoed
  • Draadloze muizen
  • Huishoudelijke apparaten

AAA batterijen opladen

Wellicht vraagt u zich af hoe u precies de oplaadbare AAA batterijen moet opladen. Dat leggen we graag hieronder uit.

 

Allereerst is het belangrijk om te weten of uw batterijoplader wel geschikt is voor uw batterijen. In dit geval verkopen wij oplaadbare AAA batterijen die bestaan uit nikkel-metaalhydride. Niet alle opladers zijn hiervoor geschikt. Er zijn speciale batterijopladers om uw Ni-MH batterijen op te laden, net zoals dat er batterijopladers zijn die alleen Li-ion batterij opladen. U hoeft dus niet voor GP batterijen specifiek een GP batterijoplader te hebben. Let er wel op dat de maximale laadstroom gelijk is aan de capaciteit van uw batterij. Bij een batterij met een capaciteit van 1600 mAh hoort een batterijlader met een laadstroom van maximaal 1600 mA.

 

Hoe lang de batterijen opgeladen moeten worden verschilt per batterij en batterijoplader. Om het zelf uit te rekenen hoeft u alleen de capaciteit (mAh) van de batterij te delen door laadstroom (mA) van de lader en dit te vermenigvuldigen met 1.15. Dus: mAh / mA x 1.15 . Dit is overigens wel een schatting, omdat de oplaadtijd altijd afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de omgevingstemperatuur.

 

Oplaadbare AAA batterijen op basis van nikkel-metaalhydride hoeven niet eerst ontladen te worden voordat ze opgeladen worden.

Zo efficiënt mogelijk omgaan met oplaadbare AAA batterijen

Er zijn een aantal tips om het maximale uit uw oplaadbare AAA batterijen te halen, namelijk:

  • Indien de batterijen leeg zijn, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk (direct) op te laden om diepontlading te voorkomen;
  • Haal de batterijen uit een apparaat als u dit apparaat niet (meer) gebruikt. Laad ze vervolgens op en bewaar ze in een ruimte op kamertemperatuur;
  • Wat aangeraden wordt zijn speciale batterijboxen. Als u de batterijen daar in bewaart, voorkomt u dat de plus en min polen contact maken.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

 

Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten bij het laden van batterijen?

Het is belangrijk om nooit primaire batterijen op te laden, omdat deze kunnen gaan lekken of zelfs exploderen. Sommige batterijen kunnen ongeladen geleverd worden, dus dienen eerst volledig opgeladen te worden voor gebruik. Doe dit overigens niet in een koude omgeving (onder 0 graden).

Hoe lang gaan oplaadbare batterijen mee?

Dit verschilt erg per soort oplaadbare batterij. Dit kan variëren van 300 tot 1500 keer. Onze Xtreme huismerk batterijen kunnen bijvoorbeeld tot wel 500 keer opgeladen worden en blijven daarnaast ook lang goed in opslag.

Wat is het verschil tussen AA en AAA batterijen?

Het verschil hierin is het formaat. Een AA batterij heeft een lengte van 50,5mm en een diameter van 14,55mm. Een AAA batterij heeft een lengte van 44,5mm en een diameter van 10,5mm.
 

Indien u na het lezen van deze tekst nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen, zodat wij u kunnen helpen.