123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

AA oplaadbare batterijen

Oplaadbare AA batterijen kopen?

Bestel hieronder voordelig oplaadbare AA-batterijen. In ons ruime assortiment vindt u bekende merken, zoals: Duracell, Panasonic en Agfaphoto. Bestel de batterijen vandaag nog en ontvang deze morgen al in huis.


1 - 24 van 50

Goedkoop oplaadbare AA batterijen kopen?

Oplaadbare AA batterijen zijn de meest voorkomende oplaadbare batterijen die voor diverse apparaten gebruikt kunnen worden. Daarom hebben wij een breed aanbod aan bekende merken, zoals: Duracell, Panasonic en Agfaphoto. Lees hieronder meer over AA oplaadbare batterijen of bestel hierboven direct de batterijen die u nodig heeft.

Wat zijn oplaadbare AA batterijen?

Oplaadbare AA batterijen zijn batterijen met een bronspanning van 1,2 V. In tegenstelling tot een reguliere batterij kunnen deze worden opgeladen als de batterij is ontladen. Dit wordt gedaan door de batterij aan te sluiten op een elektrische spanningsbron. In de meeste gevallen is het mogelijk om alkaline batterijen te vervangen met oplaadbare batterijen.
 

Het meest voorkomende batterij formaat is AA. Dit zegt iets over de maatvoering van de batterij. Deze batterijen hebben namelijk een afmeting van 50,5mm x 14,5mm.

Het functioneren van oplaadbare AA batterijen

Normaal gesproken zet een batterij tijdens het gebruik een chemische stof (elektrolyt) om in een niet bruikbare stof. Hierdoor is, als de batterij is ontladen, de batterij niet meer oplaadbaar. Dit werkt anders bij oplaadbare AA batterijen. Hierbij wordt tijdens het opladen het proces omgekeerd, dit wordt gedaan door de stroomcirculatie de andere kant op te laten lopen. Zo wordt de omgezette stof weer veranderd naar elektrolyt. Wel wordt er bij elke keer opladen wat minder elektrolyt teruggewonnen. Uiteindelijk raakt de batterij volledig uitgeput. Vervang daarom een AA oplaadbare batterij tijdig om de capaciteit optimaal te behouden.

Apparaten die werken op oplaadbare AA batterijen

Oplaadbare AA batterijen zijn ideaal voor apparaten die in een korte periode om veel stroom vragen of die heel intensief worden gebruikt, zoals:

  • Spelcomputers of controllers
  • Digitale camera’s
  • Muziekspelers
  • Walkie-talkies

De beste manier om oplaadbare AA batterijen te bewaren

Door batterijen correct te bewaren, gaan deze een stuk langer mee, maar hoe bewaart u batterijen nu op de beste manier?

  • Zorg dat de oplaadbare AA batterijen zich op een droge plek bevinden.
  • Laat de batterijen niet in direct zonlicht liggen.
  • Zorg ervoor dat de AA oplaadbare batterijen worden opgeborgen op een plek waar het niet te warm en niet te koud is. De ideale temperatuur is 17 graden.
  • Laat de oplaadbare batterijen niet in contact komen met vocht.
  • Laat uw oplaadbare AA batterijen niet in contact komen met andere metalen objecten. Zo voorkomt u de kans op kortsluiting.
  • Laat de oplaadbare batterij niet volledig ontladen. Indien u gebruik maakt van een batterij schakelt het apparaat vaak uit voordat de batterij volledig ontladen is. Zit de batterij in een apparaat waar u niets mee doet? Ga dan uit van een zelfontlading van ongeveer 1% per dag.
Meer te weten komen over het gebruik, bewaren en onderhouden van oplaadbare AA batterijen? Lees dan onze blog over het onderhouden en bewaren van batterijen en accu's.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe laad ik het beste oplaadbare AA batterijen op?

Bij het opladen van uw batterijen kunt u kiezen uit snelladen of druppelladen. Met een snellader laadt de batterij binnen 1 tot 3 uur op, maar dit kan de levensduur van de batterij verkorten. Met een druppellader duurt het opladen tussen de 10 en 24 uur, maar dit kan wel positieve invloed hebben op de levensduur van de batterij. Laad de batterij volledig op voordat u deze weer gebruikt.

Wat is de beste manier om oplaadbare AA batterijen te bewaren?

Door de AA oplaadbare batterijen goed te bewaren, gaan deze langer mee. Zorg dat u de batterijen bewaart op een droge plek, buiten direct zonlicht en idealiter op een plek waar de temperatuur circa 17 graden is. Laat de oplaadbare batterij niet in contact komen met vocht en andere metalen objecten. Tot slot, laat de oplaadbare batterijen niet volledig ontladen.
 

Wilt u meer weten over ons assortiment aan AA oplaadbare batterijen, of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen. U kunt ook onze diverse blogs over batterijen raadplegen.