123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Gel accu

Gel accu kopen?

Bestel voor een voordelige prijs een gel accu en voorzie uw voertuig of systeem van een accu die in vrijwel elke positie geplaatst kan worden en een hoge energiedichtheid heeft. Zo haalt u de beste accu's in huis van merken als Ultracell, Sonnenschein en VMF. Bestel vandaag nog een gel accu met een lage prijs.


1 - 24 van 37

Bestel voordelig een gel accu online

Bent u op zoek naar een hoogwaardige en betrouwbare accu voor uw apparatuur of voertuigen, vooral in de vorm als dual- of multipurpose accu? Dan is een gel accu de perfecte accuvorm. Bij een gel accu zijn er siliconen toegevoegd aan het zwavelzuur dat de elektrolyt vormt. Dit zorgt ervoor dat de elektrolyt een gelachtige structuur krijgt.

 

Door deze structuur neemt de energiedichtheid toe waardoor gel accu’s over een lange tijd meer energie kunnen loslaten dan dat bij een standaard vochtige loodaccu het geval is. Ook is een gel accu gekanteld te plaatsen, omdat het zwavelzuur er niet uit kan stromen in de gelachtige vorm.

Ons assortiment gel accu’s

Ons assortiment bestaat uit een grote verscheidenheid aan gel accu’s, die van elkaar verschillen in verschillende aspecten. Deze lichten wij hieronder kort toe:

  • Merk: De gel accu’s die wij verkopen zijn van gerenommeerde merken als Ultracell, Sonnenschein en VMF. Zo weet u zeker dat als u vragen heeft over uw product u niet alleen bij ons terecht kan, maar ook bij deze fabrikanten voor advies over het gebruik.
  • Voltage: Gel accu’s hebben net als normale loodaccu’s een standaard spanning (of voltage) van 12 V. Er zijn echter ook kleinere gel accu’s te koop die de helft aan spanning hebben, namelijk 6 V, geschikt voor kleinere voertuigen en systemen.
  • Capaciteit: De hoeveelheid energie die maximaal in een gel accu kan zijn opgeslagen. Dit loopt uiteen van een kleine 9 Ah tot een zeer ruime 270 Ah. Doorgaans geldt dat een gel accu met een grotere capaciteit over langere tijd stroom kan leveren.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is een gel accu?

Een gel accu is een type SLA accu; een gesloten accu voorzien van een ventiel om deze bij hoge druk te kunnen ontluchten. Bij en gel accu is de elektrolyt voorzien van siliconen om deze een gelachtige structuur te geven met onder andere een hogere energiedichtheid tot gevolg.

Wat is het verschil tussen een gel accu en een loodaccu?

Door de verschillende vormen van elektrolyt (vloeibaar bij een normale loodaccu, gelachtig bij een gel accu) zijn de toepassingen ook anders. Zo is een gel accu minder geschikt als startaccu omdat de interne weerstand hoger is, maar beter geschikt als een multipurpose of dual accu.

Is een AGM accu of een gel accu beter?

Een AGM accu is in veel aspecten beter dan een gel accu, maar verliest het qua prijs en qua werking bij hogere temperaturen. Bij een gel accu is de prijs doorgaans een stuk lager, waardoor deze voor veel toepassingen interessanter is.
 
Wilt u meer weten over de gel accu’s op deze pagina? Of heeft u vragen over andere producten in ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.