123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

E (9V-blok) lithium batterijen

Lithium E 9V-blok batterij kopen?

Koop een lithium E 9V-blok batterij van diverse merken en voorzie op een voordelige manier uw apparaten van een betrouwbare stroombron. Lithium batterijen hebben een hoge energiedichtheid en zorgen er dan ook voor dat u voorlopig geen andere batterij meer nodig heeft.


Voordelig online 9V E-blok lithium batterijen bestellen

In ons assortiment vindt u 9V E-blok batterijen van ons 123accu huismerk Xtreme Power en van Philips, GP en Varta. Daarnaast verkopen wij als accessoire voor de 9V blokbatterij E-block clip aansluitingen. Hieronder leest u meer over deze E-block clip aansluitingen.

E-block clip aansluiting

Wij verkopen in ons assortiment drie verschillende clip aansluitingen. De eerste is de clip aansluiting met aan/uit schakelaar. De tweede is een eenvoudige clip aansluiting met lage randen. De derde is een E-block clip aansluiting met opstaande randen, zodat de batterij beter bestand is tegen water.

 

U dient het lipje van de clip aansluiting op de 9V batterij te klikken en vervolgens de losse kabeluiteinden aan een apparaat te verbinden om een stroomverbinding te creëren.

9V E-blok lithium batterij capaciteiten

De 9V E-blok batterijen komen, uiteraard, allemaal met een spanning van 9V. Wel beschikken de verschillende 9V E-blok batterijen in ons assortiment over verschillende capaciteiten.

 

De Xtreme Power 9V E-blok batterij beschikt over een capaciteit van 800 mAh. De 9V blok batterij van Philips Ultra heeft een capaciteit van 1200 mAh. Daarnaast komen de 9V blokken van GP en Varta Ultra met een capaciteit van 800 mAh en 1200 mAh.

9V E-blok lithium batterij toepassingen

9V E-blok batterijen zijn zeer geschikt voor apparaten die een constante en hoge energiebehoefte hebben. Daarom vindt u deze batterijen bijvoorbeeld vaak terug in rookmelders. De 9V E-blok batterijen kunnen tot wel 10 jaar mee in rookmelders.

 

Verder worden 9V blok batterijen ook vaak gebruikt in onder andere modelbouw, draadloze microfoons, amateurradio’s en radiografische voertuigen.

Lithium 9V E-blok batterijen vs alkaline 9V E-blok batterijen

Bij ons vindt u 9V E-blok batterijen met de bestanddelen alkaline en lithium. We leggen u graag uit wat de voordelen zijn van een lithium 9V E-blok batterij.

 

Allereerst zijn de lithium 9V blok batterijen de krachtigste die er zijn en gaan ze langer mee. De Lithium 9V batterij gaat 5 tot 7 keer langer mee dan de alkaline 9V blok batterij. 9V lithium batterijen gaan bijvoorbeeld in rookmelders tot wel 10 jaar mee, terwijl 9V alkaline batterijen ongeveer 2-3 jaar meegaan. Let wel op, sommige rookmelders kunnen niet gebruikt worden in combinatie met lithium batterijen. Als dit het geval is dan ziet u hier een duidelijk pictogram van, in de rookmelder. Dit zal u dan weer niet zo snel zien bij alkaline 9V blok batterijen.

 

Op langere termijn zijn de lithium 9V batterijen goedkoper. Ondanks dat ze in aanschaf duurder zijn, gaan ze zodanig langer mee dan 9V alkaline batterijen dat ze op den duur goedkoper zijn. Maar als u op korte termijn wilt besparen, dan is alkaline wellicht beter geschikt voor u.

 

Daarnaast beschikt een lithium 9V blok batterij over een lagere zelfontlading en hogere energiedichtheid en blijft het goed presteren bij zeer hoge of lage temperaturen.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of mijn 9V lithium E-blok batterij leeg is?

Dit kunt u zien aan de hand van een batterijen tester. Afhankelijk van welke batterijen tester u heeft, kunt u de batterij in of op de tester zetten. Wanneer de tester minder dan de helft in spanning aangeeft, in dit geval 4,5V of minder, betekent dat meestal dat de batterij leeg is.

Hoe bewaar ik een 9V lithium E-blok batterij?

Het is belangrijk om de 9V lithium batterij niet bloot te stellen aan direct zonlicht of vocht. Bewaar daarom de batterij apart in een opbergdoos of batterijbox waar de batterij geen andere batterijen aanraakt om zelfontlading te voorkomen. Doe dit met een omgevingstemperatuur van tussen de -10 en 50 graden Celsius.

Kan ik een 9V lithium blok batterij opladen?

Nee. Reguliere lithium batterijen in het algemeen zijn niet oplaadbaar. Probeer het ook niet, want de batterij kan oververhit raken waardoor het risico van lekken en ontploffingsgevaar bestaat. De alkaline 9V blok batterij is ook niet oplaadbaar.
 

Heeft u vragen over de 9V lithium E-blok batterijen in ons assortiment? Of wilt u wellicht meer weten over onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.