123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

AA lithium batterijen

Lithium AA batterij kopen?

Koop hier voordelig een lithium batterij in AA formaat (FR6) en zorg ervoor dat uw apparaat weer als nieuw werkt. Deze niet-oplaadbare batterijen hebben een hoge energiedichtheid en weinig zelftonlading, zodat u voor lange tijd het maximale uit uw apparaten kunt halen.


Bestel online voordelige AA Lithium batterijen

Deze niet-oplaadbare AA Lithium batterijen worden gebruikt in verschillende soorten apparaten, zoals afstandsbedieningen en rekenmachines. Het aanbod wat wij hebben zijn van de merken Camelion, Varta, Philips, GP en ons 123accu huismerk Xtreme Power.

 

De Xtreme Power AA Lithium batterijen zijn iets voordeliger dan de rest, maar gelijkwaardig aan zowel kwaliteit als capaciteit.

AA Lithium batterijen capaciteiten

De AA Lithium batterijen hebben een standaardspanning van 1.5V. Daarnaast beschikken ze over 2900 mAh of 3000 mAh.

 

Verder bestaan Lithium batterijen uit een anode van metallisch lithium. Daarnaast bestaat de kathode uit mangaan oxide, maar er kan ook ander materiaal gebruikt worden afhankelijk van de hoeveelheid werkspanning die behaald moet worden.

Voordelen AA Lithium batterijen

De AA Lithium batterijen komen met meerdere voordelen. Een daarvan is de levensduur. AA Lithium batterijen gaan namelijk tot zo’n 5 tot 7 keer langer mee dan alkaline batterijen en kunnen ook erg lang bewaard worden. Bovendien werken de AA Lithium batterijen goed bij extreme temperaturen van -20 graden tot 70 graden. Let alleen wel op dat wanneer u de batterij oplaadt, dit niet gebeurt bij koude temperaturen (onder nul) omdat dit wel schade kan toebrengen aan de batterij. Het wordt aangeraden om uw AA Lithium batterij op te laden in een ruimte op kamertemperatuur.

Geschikte apparaten voor AA Lithium batterijen

De AA Lithium batterijen zijn geschikt voor apparaten die in een korte tijd veel energie vragen. Om een beeld te geven hebben we hieronder een overzicht gemaakt van enkele apparaten waarvoor deze batterijen geschikt zijn.
  • Digitale camera's
  • Flitsers
  • Elektronisch speelgoed
  • Scheerapparaten
  • GPS-apparatuur
  • Game controllers
  • Keukenapparatuur

AA Lithium bewaren

Indien u AA Lithium wilt bewaren kunt u dit het best doen in een droge ruimte met een omgevingstemperatuur van ongeveer 20 graden. Voorkom te allen tijde vocht, vrieskou of hitte. Dit is erg slecht voor een batterij.

 

Om de zelfontlading zo goed mogelijk tegen te gaan, wordt het aangeraden om de batterijen niet los met elkaar in een doos, kast of lade te stoppen. Probeer in plaats daarvan de batterijen in een batterijbox te bewaren, zodat de plus en min poolen elkaar niet aanraken en de batterijen niet met andere metalen voorwerpen in contact komen.

 

Gemiddeld kunt u Lithium batterijen zo’n 8 tot 10 jaar bewaren. Dit is wel afhankelijk van de omgeving. Wanneer de batterijen in een zeer koude of warme omgeving worden bewaard, kan dit de bewaartijd aantasten. Bij niet-oplaadbare batterijen staat er soms ook een datum aangegeven op de verpakking. U kunt de batterijen ook nog na deze datum gebruiken, alleen kunnen de batterijen sneller opgaan. U kunt batterijen vaak nog zo’n 1 tot 2 jaar na de datum op de verpakking gebruiken.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen lithium en lithium-ion batterijen?

Het belangrijkste verschil tussen deze twee batterijen is dat de lithium batterij niet oplaadbaar is en de lithium-ion batterij wel. Let op dat u voor een lithium-ion batterij wel een oplader gebruikt die speciaal voor lithium-ion batterijen zijn gemaakt.

Wat is het verschil tussen alkaline en lithium batterijen?

Lithium batterijen zijn geschikt voor apparaten met een kort maar hoog piekvermogen, zoals digitale camera’s met een flitser. Alkaline batterijen zijn geschikt voor apparaten die weinig stroom vragen over een lange periode, zoals afstandsbedieningen.

Wat moet ik doen met een lege batterij?

Zijn uw batterijen leeg? Lever deze dan zo snel mogelijk in bij een inleverpunt bij u in de buurt of bij een milieustraat. Hoe langer u hiermee wacht, hoe groter de kans dat ze uiteindelijk gaan lekken.
 

Heeft u na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over ons assortiment batterijen? Of wilt u wellicht meer weten over andere producten op onze website? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen.