123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

AAA lithium batterijen

Lithium AAA batterij kopen?

Bestel voor een voordelige prijs een lithium batterij in AAA formaat (FR03). Deze niet-oplaadbare batterijen bevatten veel energie voor hun gewicht, werken onder extreme temperaturen, en zorgen ervoor dat uw apparaten het weer voor lange tijd volhouden.


Bestel online voordelig Lithium AAA batterijen

Bij ons kunt u voordelig nieuwe lithium AAA batterijen kopen. In ons assortiment vindt u lithium AAA batterijen van onder andere Camelion, Varta en van ons 123accu huismerk Xtreme Power. De batterijen van Xtreme Power zijn voordeliger dan van de andere merken, maar beschikken over dezelfde prestaties en hoeveelheid capaciteit .

Voordelen van lithium AAA batterijen

Lithium batterijen brengen meerdere voordelen met zich mee. Ze hebben bijvoorbeeld een langere levensduur. Ze gaan tot wel zeven keer langer mee dan alkaline batterijen. Daarnaast beschikken de lithium batterijen over meer kracht.

 

Verder hebben lithium AAA batterijen een hoge energiedichtheid en een geringe zelfontlading. Dat betekent dat de batterij een hoop energie opgeslagen heeft en deze zeer langzaam verliest over de tijd heen als deze bijvoorbeeld ergens opgeslagen ligt. Bovendien zijn lithium AAA batterijen relatief licht van gewicht, waardoor het de apparaat waar de batterij in zit, niet verzwaard. Tot slot leveren de lithium batterijen goede prestaties bij temperaturen van -20°C tot 40°C en soms zelfs van -30°C tot 60°C .

Tips gebruik lithium AAA batterijen

Lithium AAA batterijen zijn erg gevoelig voor een aantal dingen, zoals trillingen. Hieronder geven we u een aantal tips met betrekking tot het gebruik van uw lithium AAA batterij zodat u zo efficiënt en lang mogelijk gebruik kunt maken van de batterij en eventuele beschadigingen kunt voorkomen.

  • Gooi nooit met batterijen. Laat ze ook niet vallen. Lithium AAA batterijen zijn erg gevoelig voor trillingen. Wanneer deze batterijen worden blootgesteld aan ernstige trillingen als ze bijvoorbeeld vallen, kan er brand ontstaan.
  • Wanneer u batterijen koopt krijgt u óf een handleiding mee óf staat er informatie op de verpakking van de batterijen. Raadpleeg deze om er zeker van te zijn dat u goed met uw batterij omgaat.
  • Zorg dat de lithium batterijen worden opgeslagen in een ruimte die beschut is tegen regen, sneeuw en vocht. Het is aan te raden om de batterij in de originele verpakking te bewaren of in een batterijbox. Als de plus- en minpolen van andere batterijen elkaar aanraken, versnelt dit de zelfontlading.
  • Voor de zekerheid kunt u lithium AAA batterijen opslaan in een ruimte die voorzien is van een rook of brandmelder.

Assortiment lithium AAA batterijen

Wij verkopen lithium AAA batterijen van de volgende merken: Camelion, Agfaphoto, Varta, GP, Duracell (Procell), Philips en van ons 123accu huismerk Xtreme Power. Al deze lithium AAA batterijen hebben een spanning van 3V. Hieronder ziet u een overzicht van ons assortiment met bijbehorende capaciteiten.

 
Merk Capaciteit (mAh)
Xtreme Power 160 mAh
Camelion 150 mAh
Agfaphoto 150 mAh
Varta 170 mAh
GP 160 mAh
Duracell 170 mAh
Duracell Procell 165 mAh
Philips 150 mAh

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen lithium AAA en alkaline AAA batterijen?

Het basisverschil is de samenstelling. Alkaline AAA batterijen leveren energie door de elektrochemische reactie tussen zinkpoeder, mangaanoxide en grafiet. Bij lithium AAA batterijen komt er energie vrij door de reactie tussen mangaanoxide en lithium. Lithium AAA batterijen gaan verder langer mee.

Kan ik lithium AAA batterijen opladen?

Dat is afhankelijk van het soort lithium dat uw batterij heeft. Lithium-ion AAA batterijen zijn wel oplaadbaar. ‘Pure’ lithium AAA batterijen niet. Pure lithium batterijen zijn batterijen die gebruikmaken van metallisch lithium.

Welke apparaten hebben lithium AAA batterijen?

Lithium AAA batterijen zijn breed toepasbaar. Ze zijn erg geschikt voor apparaten met een hoge stroomvraag. Vandaar dat lithium AAA batterijen veel gebruikt worden in apparaten zoals digitale camera’s met flitser, elektrisch speelgoed, MP3-spelers etc.
 

Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen over lithium AAA batterijen of over batterijen in het algemeen? Neem dan contact met ons op.