123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Accu elektrische fiets

Een accu voor uw elektrische fiets nodig?

Voor het kopen van een accu voor uw elektrische fiets, speed pedelec of elektrische vouwfiets bent u bij ons aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u zowel originele als vervangende accu's en opladers voor elektrische fietsen van merken als Sparta, Batavus, Gazelle en Giant.

1 - 0 van 0

Accu elektrische fiets

Bestel een e-bike accu online

Accu voor elektrische fiets

De accu's die wij verkopen voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. Vervangende accu's van een merk als Phylion doen niet onder voor de originele accu's van Bosch en gaan met een juiste behandeling net zo lang mee.

De juiste fietsaccu vinden?

U kunt bij ons op verschillende manieren een geschikte accu voor uw elektrische fiets vinden. Heeft u een elektrische fiets maar weet u niet goed welke accu u nodig heeft? Zoek accu's op fietsmerk. Hier ziet u een overzicht van fietsmerken waarvoor wij accu's in ons assortiment hebben. Vervolgens kunt u uw zoektocht verder toespitsen door uw model fiets te selecteren.
 

Het is ook mogelijk om te zoeken op e-bike accunummer. Deze zoekmethode is handig als u uw huidige fietsaccu met exact hetzelfde model wilt vervangen of als u al weet welke accu u wilt kopen.
 

Tot slot kunt u ook zoeken op accupositie. Dit is de plek waar de accu geplaatst dient te worden. Dit kan een handige methode zijn als u wel weet waar op uw e-bike de accu zich bevindt, maar het niet volkomen duidelijk is welke accu het exact is.

Waarop moet u letten bij de aankoop van een accu voor een elektrische fiets?

Zorg dat de accu past: positie, spanning en formaat

De accupositie bepaalt samen met de spanning en de afmetingen in grote mate welke accu u nodig heeft. Wij verkopen accu's voor de vier meeste voorkomende accuposities: de zadelpen, de bagagedrager, de zitbuis en de onderbuis.
 

De spanning van de accu, uitgedrukt in volt, moet overeenkomen met de eisen van de motor op de e-bike. De motoren van elektrische fietsen werken veelal op accu's met een spanning tussen de 24 en 48 volt. Daarnaast bepaalt de spanning samen met de capaciteit, uitgedrukt in ampère, wat de uiteindelijke vermogenscapaciteit in wattuur is en hoe ver u met de accu kunt fietsen.
 

Wij adviseren om vooral de afmetingen en de vorm van de accu tijdens uw zoektocht naar een nieuwe fietsaccu extra aandacht te geven. De reden is dat er een groot aantal fietsaccu's in omloop is dat qua vorm sterke overeenkomsten met elkaar vertoont maar niet compatibel met elkaar zijn, met alle risico's van dien. Daarom hebben wij bij een aantal fietsaccu's waar de kans op vergissing groot is een waarschuwing geplaatst.
 

Let op: er is geen verband tussen de positie van de accu en de positie van de motor.

Korte en lange fietstochten: de capaciteit en de actieradius

Bij de aankoop van een accu voor uw elektrische fiets is vooral de capaciteit van een accu van belang. Hoe groter de capaciteit, hoe groter de actieradius van de e-bike. Waar u in het kiezen van verschillende accu's op basis van spanning, accupositie en afmetingen gelimiteerd bent aan de eisen van uw elektrische fiets, kunt u gerust een fietsaccu met een hogere of lagere capaciteit gebruiken. Voor het gemak hebben wij de capaciteit in ampère-uur voor u omgerekend naar de (vermogens)capaciteit in wattuur, zodat het duidelijk is hoe de capaciteit zich verhoudt tot de actieradius.
 

De vuistregel die wij hanteren met betrekking tot de actieradius van de accu is dat voor elke 100 Wh er ongeveer 20 km gefietst kan worden. Let wel, dat is met een gemiddelde inspanning onder gewone omstandigheden. Denk hierbij aan factoren als wind en hoogteverschil in het landschap, maar ook aan de hardheid van de banden en zowel het type als de conditie van het wegdek. Maar de grootste invloed op de actieradius wordt uitgeoefend door de intensiteit van de trapondersteuning. Des te meer u ondersteund wordt in het fietsen, des te sneller de accu leeg raakt. Tot slot is ook het weer van invloed. Fietsaccu's kunnen onder winterse omstandigheden minder stroom leveren, wat de capaciteit niet ten goede komt.
 

Onze informatie met betrekking tot de actieradius van de accu is dus altijd een inschatting. De werkelijke actieradius kan afwijken.

Wat is de functie van een fietsaccu?

Een fietsaccu levert stroom aan de motor van een elektrische fiets. Alhoewel de motor voor het grootste deel het rijgedrag en de wegligging van de fiets bepaalt, is het de accu die ervoor zorgt dat de motor werkt. Als een accu niet meer goed werkt zult u dat merken in de afnemende prestatie van de motor. U kunt dan minder lang fietsen voordat de accu weer moet worden opgeladen, en de trapondersteuning doet zijn werk minder goed.
 

Hoe zorgvuldig u de accu ook onderhoudt, na een aantal jaar zal een accu in conditie afnemen en is het vervangen van de accu noodzakelijk om weer optimaal van uw elektrische fiets gebruik te kunnen maken.

Hoe kunt u de fietsaccu langer mee laten gaan?

Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe accu zo lang mogelijk meegaat is het belangrijk om zorgvuldig met de accu om te gaan. Daarom hebben wij een aantal tips voor het gebruik van de accu op een rijtje gezet:

  1. Laat een accu niet langer dan 24 uur aan de oplader liggen. Alle accu's in ons assortiment zijn beveiligd tegen overladen, maar het kan wel schadelijk zijn voor de prestaties van de accu.
  2. Gebruikt u de elektrische fiets niet? Laad de accu toch elke maand even een uurtje op. Dat zorgt ervoor dat de accu gezond blijft. 
  3. Een accu presteert beter bij kamertemperatuur, zowel bij het fietsen als bij het opladen. Vooral als het koud is verliest een accu veel capaciteit. 
  4. Laad na uw eerste vijf ritten de accu volledig op voordat u deze weer gebruikt. Dit komt de capaciteit van de accu ten goede.

In het algemeen is het van belang om zorgvuldig te zijn bij het gebruik van de accu. Houd de accu buiten bereik van dieren en kinderen en lever een oude accu volgens de voorschriften in.
 

Volgt u deze tips op, dan haalt u de beste prestaties uit uw accu en duurt het langer voordat de accu weer aan vervanging toe is.

Accu's voor elektrische fietsen kopen bij 123accu.nl

Heeft u vragen over onze accu's voor elektrische fietsen, of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.