123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Zoek oplader

Oplader voor een fietsaccu zoeken?

Bij 123accu.nl vindt u een groot assortiment aan opladers voor e-bike accu's. Wij verkopen opladers in diverse soorten en maten. Zo bestelt u bij ons niet alleen gewone opladers maar ook snelladers en laadstations. Door deze zoekfunctie te gebruiken kunt u makkelijk de juiste oplader vinden.

1 - 0 van 0

Vind een oplader voor uw fietsaccu

Alle opladers die wij verkopen voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, en dat voor de beste prijs. In ons assortiment verkopen wij zowel originele opladers als compatibles. De compatibles doen niet onder voor de originele opladers, maar zijn wel goedkoper.

Hoe werkt het zoeken naar een fietsaccu oplader?

Het eerste wat u dient te doen is in het overzicht het merk van de elektrische fiets te selecteren waar de oplader uiteindelijk voor bedoeld is. Vervolgens kiest u voor de benodigde aansluiting. Dit is de aansluiting van de oplaadkabel en van de daarvoor bestemde connector op de fietsaccu.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een e-bike oplader?

Er zijn verschillende soorten opladers voor fietsaccu's. Sommige laden sneller op dan anderen, en voor een aantal fietsaccu's is alleen een oplader niet voldoende maar is een laadstation nodig. Daarnaast zijn opladers soms lastig van elkaar te onderscheiden. De vorm kan vrijwel identiek zijn, waardoor het van belang is goed te letten op andere kenmerken en specificaties. Let vooral op de volgende zaken:

Soorten fietsaccu opladers

Wij maken onderscheid tussen aantal soorten oplader. Alhoewel ze allemaal het doel hebben om de fietsaccu op te laden, is de manier van opladen of de laadsnelheid anders. De volgende drie typen opladers zijn in ons assortiment te vinden:

  • Gewone opladers: deze veelvoorkomende opladers zijn beschikbaar voor de meeste fietsaccu's. In ons assortiment verkopen wij dan ook gewone opladers van een groot aantal merken, zowel origineel als compatible. De gewone opladers gebruiken meestal een laadstroom van 2 of 3 ampère. Afhankelijk van de capaciteit van de fietsaccu lopen de laadtijden uiteen van circa 3 uur tot circa 8 uur.
  • Snelladers: deze opladers zijn ontworpen om zo snel mogelijk een accu op te kunnen laden. Deze zijn voornamelijk te gebruiken bij een aantal originele fietsaccu's van Bosch. Een snellader onderscheidt zich van een gewone oplader door de hoge laadstroom van soms wel 6 ampère. Dat halveert vaak de laadtijd. Zo kunnen sommige fietsaccu's met een wat lagere capaciteit in minder dan 2 uur worden opgeladen.
  • Laadstations: er zijn ook fietsaccu's die niet met alleen een oplader kunnen worden opgeladen omdat ze hiervoor geen aparte aansluiting hebben. Voor deze fietsaccu's zijn laadstations nodig. Laadstations zijn docks waarin de fietsaccu geschoven moet worden, zodat de aansluiting van de fietsaccu op de fiets ook gebruikt kan worden om op te laden. Dit is vooral het geval bij een aantal oudere Panasonic fietsaccu's alsook een aantal DerbyCycle fietsaccu's. Bij een aantal laadstations is er nog wel een aparte voeding nodig om deze op de netstroom aan te sluiten.

Soorten aansluitingen bij fietsaccu opladers

Van dezelfde soort oplader van hetzelfde merk kunnen verschillende varianten in omloop zijn met elk een andere aansluiting. Kijk bij het zoeken naar een oplader dus goed naar de aansluiting, zowel op de e-bike als bij de oplaadkabel. U vindt in ons assortiment opladers met de volgende aansluiting:

  • DC aansluiting: deze aansluiting is te herkennen aan de enkele rechte connector en aan het feit dat de mannelijke kant van de aansluiting (het pinnetje) zich aan de fietsaccu kant bevindt.
  • Tulp stekker: dit is een aansluiting met een enkele rechte connector. Echter zit in tegenstelling tot de DC aansluiting het mannelijke pinnetje aan de kant van de oplaadkabel.
  • XLR aansluiting: deze aansluiting doet zich voor in een aantal configuraties. Er zijn 3-pins en 4-pins XLR aansluitingen. Dat wil zeggen dat er zich aan de mannelijke kant van de aansluiting, die op de oplaadkabel zit, 3 of 4 pinnetjes begeven.
  • Joycube aansluiting: deze aansluiting is gemakkelijk te onderscheiden van de andere aansluitingen omdat dit een 5-pins aansluiting is. De Joycube aansluiting is er in een ronde variant en in een trapeziumvormige variant. Let hier goed op bij uw aankoop.
  • Bosch aansluiting: de Bosch aansluitingen hebben een unieke asymmetrische vorm van rechthoekige pinnen en zijn daarom goed te onderscheiden van andere aansluitingen. Er is een Bosch aansluiting voor de fietsaccu's van de Bosch Classic lijn met een rechthoekige kop, en er is een Bosch aansluiting voor de fietsaccu's van de Bosch Active en de Bosch Performance lijn met een ronde kop.

Heeft u de juiste soort oplader en de juiste aansluiting gevonden? Dan hoeft u alleen nog naar de spanning of het voltage te kijken. U kunt hierbij gebruik maken van de filter bovenaan de pagina. Voor het opladen van een fietsaccu is veelal het eerste opeenvolgend beschikbare voltage van oplader noodzakelijk. Zo kan een 36V accu bijvoorbeeld in veel gevallen met een 42V oplader worden opgeladen. Er zijn echter uitzonderingen. Raadpleeg altijd de voorschriften van de fietsaccu.

Opladers voor elektrische fietsen kopen bij 123accu.nl

Heeft u vragen over onze opladers voor fietsaccu's, of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.