123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!
 • Home
 • Accessoires voor uw smartphone

Accessoires voor uw smartphone

Accessoires voor uw smartphone

Vrijwel iedereen heeft een mobiele telefoon. Het is zelfs zo een wezenlijk onderdeel van de samenleving dat een groot deel van de huishoudens ook geen vaste telefoon meer heeft. En de meeste mensen die een mobiele telefoon hebben, hebben tegenwoordig een smartphone. Een smartphone is niets anders dan een mobiele telefoon die naast een telefonische-functie ook een computerfunctie heeft.

 

Door die computerfunctie kunt u met een smartphone heel veel dingen doen, die met een normale mobiele telefoon ondenkbaar zouden zijn. Toch is een smartphone op zichzelf, hoe nuttig ook, redelijk kwetsbaar en in sommige situaties niet of minder handig. Daar kunnen de juiste accessoires verandering in brengen. Met een goede accessoire heeft u een perfecte aanvulling voor uw smartphone. Daarom nemen wij u in deze blog graag mee langs verschillende smartphone accessoires en de functie die zij vervullen, zodat u weet hoe u de veiligheid en het gebruiksgenot kunt vergroten.

Welke accessoires voor welke doeleinden?

Er is niet één accessoire die u alles biedt dat u voor uw smartphone nodig heeft. Afhankelijk van uw wensen heeft u misschien wel meerdere accessoires nodig, en er zijn tegenwoordig zoveel accessoires beschikbaar dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. De volgende accessoires komen veel voor:
 

 • Smartphone houders en handsfree kits: om smartphones te combineren met een veilige en verantwoorde deelname aan het verkeer zijn smartphone houders essentieel. Dit zijn houders voor in de auto en voor op de fiets, en geven u de mogelijkheid om uw smartphone te bedienen zonder dat u deze hoeft vast te houden of tussen uw hoofd en schouder hoeft te klemmen. Dit is niet alleen makkelijk, maar ook wettelijk noodzakelijk; u mag een mobiele telefoon of ander mobiel elektronisch apparaat in de auto of (sinds 2020) op de fiets alleen bedienen als u het apparaat niet vasthoudt.

  Ook is het mogelijk om het gebruik van een smartphone in de auto te vergemakkelijken door een handsfree kit te gebruiken. Bij een handsfree kit is het niet nodig om uw smartphone fysiek in een houder te klemmen, maar kunt u deze via bijvoorbeeld Bluetooth aan de kit koppelen zodat u gebruikmaakt van de microfoon(s) en speakers van deze kit. Een handsfree kit is meestal zeer eenvoudig met een paar knoppen te bedienen, waardoor uw aandacht zoveel mogelijk op het autorijden gevestigd kan blijven.
 • Smartphone hoesjes en screenprotectors: om stoot- en krasschade aan uw smartphone te voorkomen kunt u van twee soorten accessoires gebruikmaken.

  Een smartphone hoesje omvat uw gehele smartphone. Bij de meeste uitvoeringen bestaat deze uit een rigide voor- en achterkant die door middel van een flexibel scharnier met elkaar verbonden zijn, en deze kan met een magnetische sluiting gesloten worden. Daarnaast is een dergelijk hoesje vaak voorzien van opbergsleuven voor pasjes. Andere modellen zijn volledig rigide en transparant en worden nauwsluitend om de smartphone geklikt.

  Het voordeel van een hoesje is dat de smartphone zeer goed beschermd is tegen stootschade en dat er bij veel modellen voldoende opbergruimte is. Houd er wel rekening mee dat het beeldscherm, als het hoesje geopend is, gevoelig blijft voor krasschade.

  In onze webshop vindt u ook smartphone hoesjes van Necklacy. Hier zit aan het hoesje aan stijlvol koord dat u om uw nek kan doen zodat u uw smartphone altijd binnen handbereik heeft en minder snel kwijtraakt. De lengte van het koord is verstelbaar, en door de geringe dikte (7 mm) is het comfortabel om te dragen.

  Bij een screenprotector wordt er een transparante casing op het beeldscherm aangebracht. Dit is vooral bij nieuwere smartphone modellen waarbij het beeldschermoppervlak steeds groter wordt een handig beschermingsmiddel, omdat de kans op krassen en barsten relatief hoog is. Tevens is het voordeel dat de vorm en het formaat van uw smartphone niet wezenlijk veranderen. Nadeel is wel dat bij het laten vallen van de smartphone alleen het beeldscherm beschermd is, en andere onderdelen nog steeds kwetsbaar zijn.
 • Koptelefoons en oordopjes: waar de voorgaande accessoires vooral als doel hebben uzelf en uw smartphone veilig en heel te houden, zijn koptelefoons en oordopjes eerder accessoires die de gebruikservaring van een smartphone kunnen verbeteren.

  Een koptelefoon zit over of op het oor en sluit uw gehoor relatief veel af van geluiden die van buiten de koptelefoon komen. Over het algemeen geldt dat koptelefoons daardoor, en doordat een koptelefoon meer ruimte heeft voor het produceren van geluid, een betere geluidskwaliteit hebben dan oordopjes. Afhankelijk van de modellen die u met elkaar vergelijkt zijn hier uiteraard uitzonderingen op. Koptelefoons worden over het algemeen gedragen door smartphone gebruikers die bijvoorbeeld veel naar muziek of audioboeken luisteren, en niet zozeer om gesprekken te voeren.

  Oordopjes zitten in het oor en zijn in vergelijking met koptelefoons een stuk kleiner en gemakkelijker op te bergen. Oordopjes die voor de smartphone zijn ontworpen zijn steeds vaker draadloos, waardoor u niet alleen gemakkelijk naar verschillende soorten audio kunt luisteren, maar ook gemakkelijk telefoongesprekken kunt voeren, zonder dat u uw smartphone aan uw oor of in uw hand hoeft te houden.

  Veelgebruikte oordopjes zijn de AirPods van Apple. De AirPods Pro variant beschikt zelfs over ruisonderdrukking waardoor geluiden van buitenaf worden gefilterd. De kans op afleiding is daardoor minder groot en zo kunt u zich goed kunt concentreren op uw werk of studie.
 • Kabels en opladers: uiteraard levert u smartphone u niet voor een hele lange tijd plezier op als u deze niet kunt opladen. Het is dan ook noodzakelijk om te beschikken over een voedingsadapter en een verloopkabel om deze op de smartphone aan te sluiten.

  Afhankelijk van uw merk en model smartphone heeft u een kabel met een bepaalde aansluiting nodig. Deze kabels zetten een merk-specifieke aansluiting om in een USB-aansluiting. Zo zijn er verloopkabels met aansluitingen specifiek voor Apple of Samsung devices. Deze kabels zetten de merk-specifieke aansluiting om in een USB-aansluiting. Ook zijn er verloopkabels voor het omzetten van een type USB (zoals micro-USB of USB-C) naar standaard USB.

  Met de juiste kabel kunt u vervolgens gebruikmaken van een voedingsadapter. Zo zijn er voedingsadapters voor netstroom of voedingsadapter voor in de auto. Hiermee kunt u waar u zich ook bevindt uw smartphone van stroom voorzien.


Zoals u ziet is er een breed scala aan smartphone accessoires, waarbij elk accessoire op een ander manier een toevoeging aan uw telefoon is. Daardoor zult u vooral merken dat uw smartphonegebruik veiliger en comfortabeler wordt als de bovenstaande accessoires gecombineerd gebruikt worden.
 

Op zoek naar een geschikte accessoire? Bestel direct!

Ook weten hoe u de batterijduur van uw smartphone kunt verlengen?

Bekijk dan onze blog waarin wij alles behandelen over stil stroomverbruik op uw devices en hoe u dit kunt voorkomen. Zo kunt u zo lang mogelijk plezier aan uw smartphone beleven.
 

Terug naar blog