123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Boot accu

Alle boot accu’s bekijken?

Bent u op zoek naar een geschikte boot accu? Bekijk dan op deze pagina ons assortiment. Kies voor een kwalitatief hoogwaardige start accu of juist een deep cycle accu van Optima, Varta of VMF. Voor 23:59 besteld? Dan ontvangt u uw bestelling morgen al in huis.

1 - 0 van 0

Boot accu

Accu's voor uw boot

Eindelijk is het weer tijd om het water op te gaan en heerlijk te varen in het zonnetje. U kunt waarschijnlijk bijna niet wachten. Maar vergeet u niet om voordat u het water op gaat de accu goed te controleren? U wilt natuurlijk niet halverwege stranden... Bij ons kunt u gelukkig altijd terecht voor een geschikte accu voor uw boot.

Wat voor bootaccu's kan ik kopen?

De keuze voor een bootaccu is mede afhankelijk van de toepassingen waarvoor de accu gebruikt dient te worden. Is hij alleen nodig voor het starten van de motor van uw boot? Of wilt u hem ook gebruiken om bijvoorbeeld huishoudelijke producten voor langere tijd te voorzien van stroom? Vaak worden er in boten zowel startaccu's als batterijen (huishoudaccu's) gebruikt.
  • Start accu's: Dit is een standaard accu die tot ongeveer 60 procent kan ontladen. Hiermee is hij ideaal voor het starten van uw boot.
  • Deep cycle accu: Dit is een onderhoudsvrije accu is tot ongeveer 80 procent kan ontladen en geschikt is voor deep cycle-toepassingen, waardoor hij apparaten kan voorzien van een continue energiestroom.
Met alleen een startaccu kunt u niet langdurig varen. U heeft dan altijd nog een deep cycle-accu nodig voor de langdurige stroomvoorziening.

Wanneer moet ik mijn bootaccu vervangen?

Het kan zijn dat uw accu kapot of versleten is. Ook accu's hebben namelijk niet het eeuwige leven en gaan na ongeveer 5 tot 7 jaar kapot. U zult merken dat uw accu bijna aan zijn eind is, doordat hij moeizamer op gang komt. Ook kunt u de accu waarschijnlijk minder lang gebruiken en zal hij wellicht niet goed opgeladen kunnen worden.

Eén van de grote veroorzakers van een kapotte accu is niet ouderdom maar inactiviteit. Het is winter en u gaat toch het water niet op. De accu kan dan leeg raken en zo beschadigd raken. Om dit soort problemen te voorkomen is het handig om de accu in ieder geval elke maand tot elke drie maanden op te laden. Zorg er bovendien voor dat u de accu aan het eind van het seizoen volledig oplaadt. De AGM accu's die u op onze site vindt zullen niet snel beschadigen door inactiviteit. Deze zijn namelijk afgesloten en geschikt om tot twee jaar ongebruikt te bewaren.

Welke accu is geschikt voor mijn boot?

Welke accu u nodig heeft is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte van de accu en de toepassingen waarvoor u de accu wilt gebruiken. Bij ons vindt u diverse accu's voor uw boot. Om zeker te weten dat u de juiste accu aanschaft voor, is het handig om eerst informatie in te winnen over uw oude accu. Welke accu heeft uw huidige boot en welke capaciteit, ampèrewaarden en afmetingen heeft u nodig? Kies aan de hand hiervan de juiste accu uit. Zo kunt u voorlopig weer veilig het water op.
 

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe bewaar ik een boot accu?

Het wordt aangeraden om de accu uit de boot te halen als u deze een lange tijd niet gaat gebruiken, vooral tijdens de winteropslag. Vervolgens is het belangrijk om de accu op een vorstvrije plek op te bergen en om eens per maand tot eens per 3 maanden de accu met een druppellader op te laden.

Hoe laad ik mijn boot accu op met een druppellader?

Raadpleeg hiervoor altijd de handleiding. Het komt er op neer dat de boot en acculader uitgeschakeld moeten zijn. Daarna dient u de accuklemmen aan te sluiten op de polen van de accu. Vervolgens kunt u de stekker van de druppellader in het stopcontact steken en de druppellader aanzetten.

Hoe lang gaat mijn boot accu mee?

Een boot accu kan zo’n 5 tot 7 jaar mee. Echter is dit afhankelijk van onder andere de omstandigheden waaraan een accu wordt blootgesteld en bewaard en hoe de accu wordt opgeladen. Vaak merkt u het als de accu aan vervanging toe is, bijvoorbeeld wanneer het niet of langzaam oplaadt.
 

Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen over boot accu’s? Neem dan contact op met onze klantenservice.