123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Alles over power stations

Alles over power stations

Het hebben van een power station kan erg handig zijn voor als u bijvoorbeeld met de caravan of camper weggaat of andere outdoor activiteiten gaat ondernemen. In deze blog leggen we u onder andere uit voor welke situaties een power station van pas komt , voor welke toepassingen een power station geschikt is en hoe u een power station oplaadt. Er zijn verschillen in power stations onderling, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: power stations zijn in feite een grote (draagbare) batterij/stroomvoorziening. Wanneer u geen stopcontact in de buurt heeft of geen elektriciteit heeft, kunt u uw apparaten op de power station aansluiten, zodat u ze toch nog kunt gebruiken . Lees hieronder meer over power stations en de voordelen ervan.

Power stations: ideaal voor uitstapjes

Power stations hebben een relatief hoge aanschafprijs, maar ook erg nuttig en er zitten veel voordelen aan. Power stations zijn dan ook erg handig voor uitstapjes, zoals kamperen, hiken of als u bijvoorbeeld met uw drone gaat vliegen. Vaak heeft u tijdens outdoor activiteiten geen licht, elektriciteit of een stopcontact in de buurt. Hierdoor kan u uw verlichting niet aanzetten of uw drone, camera of ander elektrische apparaat opladen wanneer deze leeg is.

 

Wanneer u een power station bij de hand heeft, kunt u eenvoudig deze apparaten tóch van stroom voorzien. Onze power stations zijn draagbaar, maar kunnen ook in een speciale draagtas geplaatst worden, zodat het makkelijker voor u is om deze mee te nemen. Onderneem voortaan outdoor activiteiten zonder zorgen dat uw apparaten leeg raken en u ze niet meer kunt gebruiken. Of mocht u op een plek wonen waar er vaak stroomstoringen zijn, kunt u ook zorgeloos de dag voortzetten met een power station.

Power station toepassingen

Een power station kan gebruikt worden voor een hoop verschillende toepassingen. U kunt eenvoudig een hoop verschillende apparaten aansluiten op een power station, omdat de meeste power stations meestal over USB-A en USB-C poorten beschikken, maar ook over 230 V stopcontacten en 12 V autostekkers. Denk aan apparaten zoals lampen, waterkokers, blenders, snelkookpannen, maar ook boormachines, koelkasten en laptops.

Dit is alleen wel afhankelijk van het vermogen (W) van de power station. Hoe hoger de capaciteit, hoe langer de power station meegaat. Een lage capaciteit power station is meer geschikt voor onder andere smartphones en verlichting, terwijl een hoge capaciteit power station langdurig zware apparaten van stroom kan voorzien. Denk aan elektrische kachels of kookplaten. Zie hieronder voorbeelden van met hoeveel Wattage u welke apparaten van stroom kunt voorzien .
 

Power Station Vermogen (W) Toepassingen
Jackery Explorer 240 EU Power Station 200W Föhn, oplaadbare lamp, elektrische deken
Anker 521 Powerhouse Portable Power station 398W Smartphone, laptop, tv
Anker 535 Powerhouse Portable Power station 500W Smartphone, tablet, digitale camera
Jacky Explorer 500 EU Power station 500W Opblaaspomp, laptop, elektrische koffiemaker
Jackery Explorer 1000 EU Power station 1000W Blender, snelkookpan, camera
Anker 757 Powerhouse Portable Power station 1500W Koffiemaker, koelkast, elektrische grill
EcoFlow Delta Portable Power Station 1800W Drone, digitale camera, blender
Jackery Explorer 2000 EU Power station 2200W Mini cooler, elektrische grill, boormachine
EcoFlow Delta Max Portable Power station 2400W Elektrische auto, koelkast, waterkoker

Ideale omgevingstemperatuur power station

De ideale omgevingstemperatuur voor een power station is ergens tussen de 10 en 30 graden Celsius. In deze temperaturen bent u er zeker van dat de power station zo lang mogelijk meegaat. Wanneer u een power station gebruikt in een temperatuur onder de 10 graden, zal de power station sneller leeg gaan. Bij vrieskou kan de batterij de gebruiksduur zelfs met 30% afnemen.

 

Vermijd verder direct zonlicht of directe kou. Zet de power station bijvoorbeeld niet tegen, op of direct naast een vriezer. Indien u de power station nodig heeft in hele koude omgevingen, raden we aan om goed te kijken naar de capaciteit van een power station en er eentje te kiezen waarvan de capaciteit ongeveer 30% hoger ligt dan wat u normaal gesproken nodig heeft op plekken tussen de 10 en 30 graden.

Power station levensduur verlengen

Net zoals met andere apparaten zoals camera’s, kunt u ook de levensduur van een power station verlengen, door met een aantal factoren rekening te houden. Deze factoren leggen we u dan ook graag uit. Allereerst kunt u bijvoorbeeld controleren of de lampen die u van plan bent aan te sluiten op de power station, led lampen zijn. Zo niet, dan zou het wel eens handig kunnen zijn om deze te vervangen met led lampen, aangezien deze minder energie verbruiken.

 

Verder is het belangrijk om alle apparaten, denk aan telefoons, tablets, camera’s en laptops, volledig opgeladen te hebben voordat u vertrekt. Hierdoor hoeft u deze apparaten minder snel op te laden, wat de levensduur van de power station verlengt. Probeer daarnaast de apparaten ook op energiebesparingsmodus te zetten en niet te veel te gebruiken, zodat u zo lang mogelijk met de power station kunt doen!

 

Met sommige power stations kunt u ook koelkasten van stroom voorzien. Het zou kunnen baten om even goed naar uw koelkast te kijken. Moderne koelkasten beschikken namelijk over een nieuwe energielabel. Het zou dus verstandig kunnen zijn om te kijken wat de energielabel op uw koelkast zegt en om vervolgens een nieuwere en meer energiezuinige koelkast te kopen indien uw huidige koelkast niet zuinig is.

 

Tot slot zou het ook kunnen schelen als u bijvoorbeeld geen waterkoker gebruikt, maar het water kookt op gas. Dit kunt u doen met bijvoorbeeld een fluitketel. Hiermee bespaart u ook weer energie.

Power station opladen

Er zijn een aantal manieren om power stations op te laden, namelijk via zonnepanelen, via een stekker of via de auto. Hieronder leggen we u uit hoe alle drie de manieren werken.

Power station opladen met zonnepanelen

Het kan voorkomen dat de power station leeg is en u deze moet opladen, maar geen elektriciteit in de buurt heeft. Of het kan zijn dat u hoognodig uw telefoon moet gebruiken, maar dat de batterij bijna leeg is en de power station ook al leeg is. Dan is het handig om zonnepanelen voor power stations bij de hand te hebben. U kunt met deze solar panels zowel uw apparaten van stroom voorzien als uw power station opladen. Dit kan doordat er een USB-A en een USB-C aansluiting op de solar panels zit. Hoe snel een apparaat oplaadt is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid zon en de sterkte van de zon .

Power station opladen met stekker

Dan is er ook nog de mogelijkheid om een power station op te laden via een stekker in het stopcontact. Dit is overigens ook de snelste manier. Het duurt namelijk maar ongeveer 2 uur voordat de power station volledig is opgeladen. De power station heeft een aansluiting waar u de oplader in kunt stoppen. Vervolgens hoeft u alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en de power station laadt op.

Power station opladen via auto

Tot slot is er ook de mogelijkheid om een power station via de auto op te laden. Power stations hebben over het algemeen namelijk een (12 V) autostekker. Hiermee kunt u heel eenvoudig de power station aansluiten op uw auto en dus hiermee de power station opladen.

Voordelen van een power station

Het kopen van een power station is een investering die het waard is. Er komen namelijk een hoop voordelen kijken bij het hebben van een power station, vooral als u het type bent dat houdt van roadtrips, kamperen, hiken of andere outdoor activiteiten.

 

Allereerst heeft u de mogelijkheid om een power station op te laden via zonenergie. Dit is niet alleen een milieuvriendelijke manier om uw apparaten van stroom te kunnen zien, het is ook nog eens een gratis manier. Stelt u zich voor, op een erg zonnige dag al uw apparaten van stroom te kunnen voorzien zonder zich zorgen te maken om een hoge energierekening. Ideaal als u aan het kamperen bent of aan het varen bent met uw boot.

 

Daarnaast zorgt u ervoor dat u met een power station nooit meer zonder stroom te komt zitten. Of dit nou is door een stroomstoring of omdat u geen elektriciteit of stopcontacten in de buurt heeft. Maak u nooit meer zorgen over lege apparaten.

 

Een paar andere voordelen zijn:

 U heeft in feite altijd een stopcontact in de buurt.
 U kunt een hele hoop verschillende apparaten aansluiten op een power station.
 Power stations zijn een milieuvriendelijke manier van het voorzien van stroom aan uw apparaten.
 De mogelijkheid om power stations op 3 manieren op te laden: via de zon, auto of netspanning.
 Power stations zijn stil. U kunt genieten van uw vakantie zonder een storend geluid op de achtergrond.
 Power stations zijn draagbaar. Hierdoor zijn ze eenvoudig mee te nemen en te verplaatsen.
 Power stations zijn veilig, omdat ze geen gebruik maken van fossiele brandstoffen.
 


Hopelijk heeft u aan bovenstaande informatie genoeg om een keuze te maken of u een power station wilt kopen. Een power station is ideaal voor als u iemand bent die vaak op avontuur gaat en niet altijd elektriciteit of stopcontacten in de buurt heeft. Haal het beste uit uw avontuur en bestel vandaag nog een power station!
 

Op zoek naar de ideale power station voor u? Bestel direct!

Terug naar blog