123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

VRLA AGM accu

Een sterke VRLA AGM accu met grote capaciteit kopen?

Bij 123accu.nl bestelt u vrijwel onderhoudsvrije VRLA AGM (ook wel SLA) accu’s. Deze robuuste  loodaccu’s worden onder andere toegepast in kleine voertuigen en in zware mobiele apparaten. Wij verkopen VRLA AGM accu’s van uiteenlopende spanningen, capaciteiten en formaten, voor elke situatie.


1 - 24 van 134

Bestel een AGM SLA accu voor de scherpste prijs

In ons assortiment vindt u een groot aantal VRLA accu’s van Ultracell en Landport van 4, 6 en 12V. Deze accu’s voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid en zijn in capaciteiten van 1.300 tot wel 75.000 mAh beschikbaar. Ook verkopen wij accessoires van Ansmann, zoals een accu-tester om de laadstatus van uw VRLA AGM accu uit te lezen, en een automatische oplader die het laadproces vergemakkelijkt.

 

Maar wat haalt u eigenlijk in huis als u bij ons een VRLA AGM accu koopt?

Wat is een VRLA accu?

Een VRLA (Valve Regulated Lead-Acid) accu is een type loodaccu. Zoals de naam doet vermoeden is een loodaccu voor zijn werking afhankelijk van een samenstelling waar veel lood in voorkomt. Een VRLA accu onderscheidt zich van een normale loodaccu door de volledig gesloten behuizing en het feit dat de werkzame stof (het elektrolyt) niet in vloeibare vorm aanwezig is maar in een gel-vorm, of waarbij deze vloeibare stof in matten van glasvezel is opgenomen. Bij een te hoge interne druk zorgen de ventielen ervoor dat de druk afneemt en er geen explosiegevaar onstaat. Een VRLA accu wordt ook wel een SLA (Sealed Lead-Acid) accu genoemd.

En wat is een AGM accu?

Het type VRLA accu dat gebruik maakt van matten van glasvezel noemen we een AGM (Absorbent Glass Mat) accu. Een AGM accu is dus een specifieke soort VRLA accu waarbij zoals gezegd het elektrolyt in de glasvezelmatten is opgenomen. Daarom hebben wij het ook wel over VRLA AGM accu’s. Deze werken als een spons. Het resultaat is dat de vloeistof zich daardoor als een vaste stof gedraagt; het kan zich niet buiten de matten verplaatsen.

Wat zijn de voordelen van een VRLA accu?

De volledig gesloten behuizing en de vorm waarin het elektrolyt is toegepast geven een VRLA accu een aantal voordelen in vergelijking met een normale loodaccu.

1: Beperkt onderhoud

Door de gesloten behuizing heeft een VRLA accu onder normale omstandigheden geen technisch onderhoud nodig. De stoffen in de accu werken volledig op zichzelf en vereisen geen zuurstoftoevoer van buitenaf. Dit maakt een VRLA accu bijvoorbeeld geschikt om op locaties ingezet te worden die slecht bereikbaar zijn, of waar door andere redenen niet vaak mensen komen die onderhoud of controles kunnen uitvoeren.
 

Let wel op dat dit niet betekent dat een VRLA accu volledig onderhoudsvrij is. Dat is bij geen enkele accu het geval. Het is belangrijk dat een accu zo nu en dan wordt schoongemaakt en dat stof en ander vuil wordt verwijderd. Dan kan een accu beter zijn hitte kwijt en verkleint u de kans op defecten.

2: In elke positie te monteren

Omdat de werkende stof zich niet in vloeibare vorm in de accu bevindt kan deze zich niet of nauwelijks verplaatsen. Dit heeft als voordeel dat een VRLA accu in elke positie en hoek geplaatst kan worden. Waar bij een normale loodaccu het elektrolyt weg zou kunnen lopen en de accu daarom niet langer zou werken, is het mogelijk om een VRLA accu gekanteld te monteren. Om die reden is een VRLA accu ook zeer goed bestand tegen trillingen en vormen van impact; het elektrolyt blijft op zijn positie. Dat is een van de redenen waarom een VRLA accu bij uitstek geschikt is voor elektrische voertuigen.

3: Minder schadelijk voor het milieu

Een bijkomend voordeel van de volledig gesloten behuizing en de vorm van het elektrolyt is dat deze niet lekt. Dat is niet alleen veiliger tijdens het gebruik, maar zorgt er ook voor dat als de accu aan het einde van zijn levensduur is en gedeponeerd dient te worden, de schadelijke stoffen niet buiten de behuizing komen. Daardoor is een VRLA accu een stuk minder schadelijk voor het milieu, en kan deze beter gerecycled worden.

Waarom specifiek voor een VRLA AGM accu kiezen?

Alhoewel een AGM accu en een Gel accu allebei type VRLA accu zijn, zijn er aantal belangrijke verschillen die tot verschillende voordelen en nadelen leiden. Een AGM accu heeft over het algemeen een grotere capaciteit, een langere levensduur, kan beter met een hoge piekspanning omgaan en werkt zeer goed bij temperaturen onder de 32 graden, in vergelijking met een Gel accu zelfs bij zeer lage temperaturen.

 

Een Gel accu daarentegen werkt juist bij hogere temperaturen beter, wanneer de viscositeit van de pasta-achtige gel hoger is, en doet het goed bij lagere piekspanning. Echter is door de hogere interne weerstand een Gel accu minder geschikt als startaccu. Bent u opzoek naar een VRLA accu die het goed doet bij warmere temperaturen en lage piekspanning? Kijk dan naar onze selectie Gel accu’s.


Heeft u vragen over ons aanbod AGM SLA accu’s, of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.