123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Li-SOCl2 batterijen

LI-SOCl2 batterijen kopen?

Bestel voor een voordelige prijs Li-SOCl² batterijen. Deze batterijen met lithium-thionyl-chloride samenstelling gaan zeer lang mee en zijn de ideale energiebronnen voor apparaten die over een lange periode weinig vermogen vragen, zoals sensoren en alarmsystemen. Op deze pagina vindt u hoge kwaliteit Li-SOCl² batterijen van merken als Saft, EVE, Tadiran en ons 123accu-huismerk.

Zoek op type

Zoek op merk

1 - 0 van 0

Bestel online uw voordelige Li-SOCl² batterijen

In ons assortiment vindt u Li-SOCl² batterijen van zowel ons 123accu huismerk als van de merken EVE, Saft en Tadiran. U vindt hier Li-SOCl² batterijen in verschillende maten. Bestel hierboven snel uw batterij.

Li-SOCl² batterij specificaties

Li-SOCl² batterijen bestaan uit een samenstelling van lithium-thionyl-chloride. Dankzij deze samenstelling beschikken deze niet oplaadbare batterijen over zeer lage zelfontlading (minder dan 1% per jaar) wat voor een langere levensduur zorgt. Daarnaast werken deze batterijen bij extreme temperaturen van -60 graden tot 125 graden, maar werken ze het beste in een omgevingstemperatuur van 20 graden. Wanneer de temperatuur laag is, vertraagt dit de elektrochemische reacties en bij hoge temperaturen kan er een vertraging in de spanning ontstaan en een verhoogde interne weerstand.

 

Een groot voordeel is dat de Li-SOCl² batterij beschikt over een niet-ontvlambare elektrolyt. Dit betekent dat bij kortsluiting of brand de batterij niet tot ontploffing kan komen. Verder is deze batterij goed bestand tegen corrosie.

 

Li-SOCl² batterijen hebben een standaardspanning van 3.6V. Daarnaast beschikken de Li-SOCl² batterijen die wij aanbieden over verschillende capaciteiten (mAh), namelijk: 1100, 1200, 2100, 2200, 2400, 2600, 2700, 3600, 7700, 8500, 17000 en 19000 mAh.

 

De Li-SOCl² batterijen die wij aanbieden komen in 5 verschillende maten. Deze maten zijn: 1/2 AA, AA, 2/3 A, A, C en D. Sommige Li-SOCl² batterijen hebben ook soldeerlippen.

Geschikte apparaten voor Li-SOCl² batterijen

Li-SOCl² batterijen zijn geschikt voor apparaten die over een lange periode weinig energie vragen. Een aantal van deze apparaten zijn:

 • Rookmelders
 • Alarmsystemen en sensoren
 • Meetapparatuur
 • Back-up systemen
 • Kilometertellers
 • Tolpoortjes
 • Medische instrumenten
 • Apple Air Tag
 • Andere tracking devices

Voordelen Li-SOCl² batterijen

Li-SOCl² batterijen brengen een aantal voordelen met zich mee. Een daarvan is de lange levensduur. Sommige Li-SOCl² batterijen kunnen tot wel 40 jaar meegaan.

 

Daarnaast zijn deze batterijen erg duurzaam in extreme omstandigheden.

 

Een paar andere voordelen zijn:

 • Lage zelfontlading
 • Deze batterijen zijn veiliger dan Lithium-Ion batterijen
 • Li-SOCl² batterijen hebben een hogere spanning
 • Deze batterijen beschikken over een hoge energiedichtheid
 • Li-SOCl² batterijen werken in extreem koude en hete temperaturen
 • Snelle spanningsherstel na langdurige opslag
 • Niet-ontvlambare elektrolyt

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien of mijn Li-SOCl² batterij nog goed is?

Er zijn verschillende manieren hoe u dit kunt achterhalen. Een van de makkelijkste en snelste is om de batterij te meten met een batterijen tester. Hiermee ziet u direct of de batterij vol of leeg is en of deze aan vervanging toe is.

Hoe kan ik zien of een Li-SOCl² batterij oplaadbaar is?

Een Li-SOCl² batterij is niet oplaadbaar. Wanneer een batterij oplaadbaar is, staat dit altijd aangegeven op de batterij zelf en/of de verpakking. Staat het nergens, dan kunt u ervan uitgaan dat de batterij niet oplaadbaar is. Als u twijfelt, raden wij aan om nooit de batterij in een oplader te plaatsen.

Hoe lang gaan Li-SOCl² batterijen mee?

De gemiddelde levensduur van een Li-SOCl² batterij is 10-20 jaar. Dit hangt af van de ontladingssnelheid en gebruiksfrequentie. Wanneer u hier heel zuinig mee bent kunnen de batterijen tot 40 jaar mee.
 

Heeft u vragen over Li-SOCl² batterijen of wilt u wellicht meer weten over onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.