123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Bosmaaier accu

De goedkoopste bosmaaier accu’s kopen bij 123accu

Bestel op deze pagina voordelig een nieuwe accu voor onder andere uw Makita bosmaaier, Husqvarna bosmaaier of uw Bosch bosmaaier. U vindt op deze pagina voornamelijk onze huismerk accu’s. Deze zijn kwalitatief gelijkwaardig aan de originele accu’s, maar zijn in prijs goedkoper. Bestel er vandaag nog een en krijg deze morgen al thuisbezorgd.

1 - 0 van 0

Goedkoop nieuwe bosmaaier accu’s kopen

Op deze pagina vindt u accu’s voor diverse bosmaaiers. Zo vindt u onder andere Makita bosmaaier accu’s van zowel Makita als van ons huismerk. Ook vindt u originele Husqvarna bosmaaier accu's en originele Bosch bosmaaier accu's of compatibele accu's van ons huismerk. Die van ons huismerk zijn goedkoper, maar kwalitatief wel gelijkwaardig aan het origineel. Lees hieronder meer over bosmaaiers of bekijk hierboven ons assortiment.

Verschillen bostrimmer en grastrimmer

Vaak wordt een bostrimmer nog wel eens verward met een grastrimmer. Ze lijken tevens ook op elkaar. Toch zit er een verschil tussen deze twee apparaten. Ondanks dat deze apparaten beiden worden gebruikt voor plekken waar een grasmaaier niet (goed) bij kan, hebben ze verschillende toepassingen. Grastrimmers worden vooral gebruikt voor het bijwerken van de gazonranden. Ook worden ze gebruikt voor moeilijk bereikbare plekken, zoals smalle plekken naast of achter een schuur of plekken onder spullen zoals trampolines en tuinsets. Hierdoor hoeft u deze spullen niet te verplaatsen. Daarnaast werken grastrimmers vaak met een nylondraad.

 

Bosmaaiers zijn een stuk krachtiger dan grastrimmers. Hierdoor worden ze veel gebruikt voor hoog gras en wildgroei. Bosmaaiers worden dus over het algemeen niet gebruikt voor het bijwerken van de randen van uw gazon. Bosmaaiers werken op draden én messen. Door deze messen is het eenvoudiger om wildgroei weg te werken.

Voordelen accu bosmaaier

In de categorie bosmaaiers zijn er verschillende soorten. Een hiervan is de accu bosmaaier, oftewel een bosmaaier die op een accu werkt in plaats van op benzine of stroom. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Een paar van deze voordelen zijn:
  • Flexibiliteit
  • Niet afhankelijk van een verlengsnoer of stroompunt in de tuin
  • Minder onderhoud nodig
  • Minder lawaai
  • Beter voor het milieu ten opzichte van benzine bosmaaiers

Bosmaaier accu opbergtips

Allereerst is het belangrijk om de accu uit de bosmaaier te verwijderen. Deze dient opgeborgen te worden gescheiden van andere apparaten, accu’s en laders. Het wordt aangeraden om de bosmaaier accu op te bergen met nog 2 (of maximaal 3) groen brandende led-indicatoren. Bij voorkeur komt dit neer op een batterijpercentage van circa 60 tot 80%.

 

Daarnaast is het verstandig om voordat u de bosmaaier accu gaat opbergen, u deze even afneemt met een schone en droge doek om eventuele vuiltjes te verwijderen. Vervolgens raden wij aan dat u de accu opbergt in een afgesloten zak of doos, om stofophoping te voorkomen. Plaats de accu daarna in een koele en droge ruimte die beschermd is tegen vorst en (extreme) temperatuurverschillen. Vermijd bovendien ook blootstelling aan direct zonlicht.

 

Controleer eens per twee maanden het batterijpercentage van uw bosmaaier accu. Wanneer deze nog maar 1 groen brandende led heeft, is het verstandig om deze weer terug op te laden naar 2 (of maximaal 3) brandende lampjes. Gaat u de bosmaaier accu weer gebruiken na een lange winteropslag? Laat de accu dan eerst even op kamertemperatuur komen voordat u deze weer oplaadt of gebruikt.

Veiligheidstips voor accu bosmaaier

Voordat u aan de slag gaat met uw accu bosmaaier, hebben wij een aantal tips voor u. Draag bijvoorbeeld een lange stevige broek. Zo biedt u uw benen bescherming voor wanneer u tijdens de klus bijvoorbeeld valt en een nylondraad of mes tegen uw been aankomt.

 

Daarnaast is het altijd verstandig om een veiligheidsbril op te zetten. Het kan nog wel eens gebeuren dat er takken of wildgroei in de lucht wordt geslingerd. Met een goede veiligheidsbril beschermt u zo uw ogen.

Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe berg ik mijn bosmaaier accu op?

Berg deze gescheiden op van apparaten, accu’s en laders in een ruimte op kamertemperatuur die beschermd is tegen (extreme) temperatuurverschillen en vocht. We raden aan om de accu in een gesloten zak of doos op te bergen om stofophoping te voorkomen. Bewaar de accu daarnaast gedeeltelijk geladen op (circa 60 tot 80%).

Waar moet ik op letten bij aanschaf bosmaaier accu?

Het belangrijkste is dat de accu die u aanschaft de juiste hoeveelheid spanning (V) heeft. Als dit niet het geval is, kan het uw accu en/of bosmaaier ernstig beschadigen. Bij sommige merken en series is het vrij duidelijk wanneer u een verkeerde voltage accu heeft, omdat deze dan simpelweg niet in de bosmaaier past.

Hoe maak ik een bosmaaier accu schoon?

Het belangrijkste is om hier geen water bij te gebruiken. U kunt hier het best een schone en droge doek voor gebruiken en hooguit een zachte borstel als er hardnekkige vuilheden op de accu zitten.
 

Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen over bosmaaier accu’s of over iets anders? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.