123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Zoek op apparaat

Acculader voor gereedschap accu kopen?

Bestel voor een voordelige prijs een lader voor uw gereedschap accu. Op deze pagina vindt u acculaders van merken als AEG, Black & Decker, Bosch, DeWalt, Makita, Milwaukee en meer. Zo laadt u uw gereedschap accu’s in korte tijd volledig op en kunt u weer met volle energie beginnen aan uw klussen.

1 - 0 van 0

Bestel gereedschap acculaders online

Draadloos elektrisch gereedschap werkt op een accu. Dit heeft een groot aantal voordelen, want u bent niet meer afhankelijk van een vaste aansluiting met een stroomkabel of snoer, waardoor u overal uw werkzaamheden of klussen tot uitvoering kunt brengen en een stuk mobieler bent. Het nadeel is dat een accu geen eeuwige voorraad aan energie bevat, en zo nu en dan moet worden opgeladen.

 

Daarvoor gebruikt u een acculader. Deze opladers bestaan doorgaans uit een combinatie van een adapter die op de netstroom aangesloten dient te worden, en welke de 230 V spanning die op het stopcontact staat omzet in een spanning die geschikt is voor de accu van uw elektrisch gereedschap.

Verschillende soorten gereedschap acculader

In ons assortiment vindt u een groot aantal acculaders van verschillende merken. Maar een van de belangrijkste verschillen tussen diverse laders zijn het soort accu samenstelling waarvoor een lader geschikt is. Dit is in grote lijnen te verdelen in laders die geschikt zijn voor het opladen van (oudere) accu’s met een NiMH (of NiCd) samenstelling en laders die geschikt zijn voor het opladers van (nieuwere) accu’s met een Li-ion samenstelling.

  • NiMH: de afkorting NiMH staat voor nikkelmetaalhydride en is qua samenstelling de opvolger van de NiCd (nikkel-cadmium) accu. Nikkelmetaalhydride bevat in tegenstelling tot zijn voorganger geen schadelijke stoffen en kan meer spanning leveren en meer energie bevatten. Alhoewel er tegenwoordig nieuwere en betere samenstellingen zijn, doet een NiMH accu nog altijd zijn werk goed en staat bekend om zijn betrouwbaarheid.
     
  • Li-ion: een Li-ion accu heeft een lithium-ion samenstelling; deze samenstelling is tegenwoordig bij zowel batterijen als accu’s een van de meest gebruikte, en dankt zijn populariteit vooral aan de hoge energiedichtheid in vergelijking met NiMH accu’s, wat inhoudt dat de accu (of batterij) voor zijn gewicht veel energie kan bevatten. Dit wordt uitgedrukt in het aantal wattuur per kilogram.

Welke lader u nodig heeft hangt dus volledig af van de samenstelling van uw gereedschap accu. Het wordt ten zeerste afgeraden om een NiMH lader te gebruik voor een Li-ion accu en vice versa. Dit kan niet alleen kortsluiting tot gevolg hebben maar kan ook schade toebrengen aan zowel lader als accu.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat voor acculader heb ik nodig?

Bij het kiezen van een acculader zijn twee factoren belangrijk: de spanning van de accu en de acculader, en de vorm de accu en de acculader. Deze twee factoren moeten tussen accu en acculader overeenkomen wilt u een accu succesvol en zonder gevaar kunnen opladen. In de praktijk betekent dit meestal dat u voor een bepaald merk en type accu ook een oplader van hetzelfde merk moet hebben.

Hoe gebruik je een acculader?

Een acculader is doorgaans eenvoudig in gebruik; u dient de acculader op de netstroom aan te sluiten en vervolgens de accu in de lader te klikken of te schuiven (afhankelijk van het model). Vervolgens wordt de accu opgeladen. In veel gevallen kunt u het laadproces bijhouden door de led indicator op de accu of de lader te bekijken. De precieze gebruiksinstructie kan per lader verschillen, dus bekijk altijd de handleiding.
 

Heeft u nog vragen over de informatie op deze pagina? Of wilt u misschien meer weten over ons assortiment gereedschap acculaders? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.