123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Lithium accu

Lithium accu kopen?

Bestel voor een voordelige prijs een kwalitatief hoogwaardige LiFePO4 lithium accu. Dit type accu, ook wel LFP accu genoemd, wordt vooral gebruikt in elektrische voertuigen, statische toepassingen (zoals servers en off-grid systemen) en noodtoepassingen. In ons assortiment vindt u LFP accu’s van merken als Landport, Skyrich en Voltium.

Kies uw lithium accu


1 - 24 van 38

Bestel lithium accu’s online

Wanneer u een betrouwbare stroombron nodig heeft voor een voertuig of systeem dat zich in extreme situaties kan bevinden, is een lithium LiFePO4 accu ideaal. Deze lithium-ijzer-fosfaat accu’s hebben niet alleen zeer goede elektrische eigenschappen, maar leveren ook stabiel prestaties, en onder de meest extreme temperaturen en omstandigheden. Op deze pagina leggen wij de belangrijkste eigenschappen van LFP accu’s toe, en nemen wij de antwoorden op diverse veelgestelde vragen door.

De voordelen van lithium accu’s

Hoge energiedichtheid

Een van de belangrijkste eigenschappen van een LFP accu is dat deze een zeer hoge energiedichtheid heeft. Dit wordt uitgedrukt in Wh/kg en geeft aan wat de verhouding is tussen de vermogenscapaciteit van de accu (hoeveel ‘energie’ deze bevat) en het gewicht van de accu. Hoe hoger de energiedichtheid, des te meer vermogen de accu kan leveren en toch redelijk licht en hanteerbaar kan blijven.

Constante diepteontlading

LFP accu’s zijn uniek in de zin dat ze goed tegen diepteontlading kunnen. Dit is een vorm van ontlading waarbij de accu helemaal opraakt en waarbij tot 100% van het vermogen wordt gebruikt. Bij andere accu soorten zoals loodaccu’s zou dit funest zijn voor de levensduur van de accu, maar een LFP accu kan dit zeer goed hebben. Dit betekent ook dat echt alle energie in de accu gebruikt kan worden, zodat u veel waarde voor uw geld krijgt.

Lange levensduur

Omdat LFP accu’s zo goed tegen constante diepteontlading kunnen hebben ze ook een zeer lange levensduur van tot wel 2000 laadcycli. Dit is 4 tot 5 keer zoveel als een loodaccu, die doorgaans een levensduur hebben van 300 tot 500 laadcycli. Hierdoor is het ook niet snel nodig om weer een nieuwe accu te kopen.

Bruikbaar onder extreme temperaturen

LFP accu’s worden niet voor niets ook vaak in extreme omstandigheden gebruikt waar ze lange tijd zonder monitoring en onderhoud stroom moeten leveren. Ze zijn namelijk niet alleen erg robuust, maar werken daarnaast ook goed bij temperatuurextremen. Zo kan een LFP accu prima opereren bij temperaturen van tot wel -45°C en 70°C.

Veelgestelde vragen

Waar staat LiFePO4 voor?

LiFePO4 staat voor lithium-ijzer-fosfaat. Het is dus een samenstelling van de symbolen voor deze drie elementen: lithium (Li), ijzer (Fe) en fosfaat (PO4). Dit zijn de elementen die deel uitmaken van de positieve pool, de negatieve pool, en het ‘accuzuur’ binnenin de accu. Een LiFePO4 accu wordt kortweg ook wel een LFP accu genoemd.

Wat is het verschil tussen een Li-ion en een LiFePO4 accu?

Zoals de afkortingen doen vermoeden hebben een lithium-ion (Li-ion) en een lithium-ijzer-fosfaat (LiFePO4) andere chemische samenstellingen. Eigenlijk is de enige overeenkomst dat ze allebei voor een deel lithium gebruiken. Qua eigenschappen zijn er daardoor ook een aantal grote verschillen. Zo heeft een LiFePO4 accu een hogere energiedichtheid, kan deze diep worden ontlaadden, en werkt deze bij extreme temperaturen.

 

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Of wilt u misschien meer weten over ons assortiment lithium accu’s? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.