123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Schuurpapier

Schuurpapier kopen?

Bij 123accu.nl bestelt u snel en eenvoudig uw schuurpapier. In ons assortiment vindt u schuurbanden, schuurdriehoeken, schuurrollen, schuurschijven, schuurstroken en schuurvellen van alle gangbare formaten en grofheden. Zo heeft u altijd het juiste schuurpapier voor de klus.

1 - 0 van 0

Schuurpapier

Bestel online uw schuurpapier bij 123accu.nl

Schuurpapier nodig?

Schuurpapier wordt gebruikt voor een groot aantal werkzaamheden en is onmisbaar voor zowel de professionele timmerman als de thuisklusser. Het is in verschillende vormen en maten beschikbaar. Daarnaast verschilt schuurpapier ook van grofheid en materiaal.

Grof of fijn schuurpapier?

De grofheid van het schuurpapier, doorgaans ook wel korrelgrootte genoemd, wordt uitgedrukt in een P-waarde. Dit kan echter verwarrend zijn. Des te kleiner de waarde, des te groter de korrels zijn. Een schuurpapier met een waarde van P40 is een zeer grof schuurpapier met grote korrels, voor het wegnemen van grote hoeveelheden materiaal en bijvoorbeeld het verwijderen van verf. Een schuurpapier met een waarde van P320 is een zeer fijn schuurpapier met kleine korrels, voor het wegnemen van kleine hoeveelheden materiaal en bijvoorbeeld het gladschuren van zaagwerk.

Hout of staal schuren?

De schuurlaag van schuurpapier kan uit verschillende materiaal zijn opgebouwd. Dit materiaal wordt op het papier gelijmd, en zorgt voor de hardheid van het papier. Dit betekent in de praktijk dat verschillende materialen geschikt zijn voor verschillende oppervlakken.

 

In ons assortiment vindt u schuurpapier dat een schuurlaag heeft van aluminiumoxide, en schuurpapier dat een schuurlaag heeft van aluminiumoxide en korund. Het aluminiumoxide schuurpapier zijn de bruine vellen, deze zijn vooral geschikt voor het opschuren van hout en het wegschuren van lak of verf. De harde korund vellen zijn te herkennen aan de donkere kleur, en zijn geschikt voor het schuren van metaal.

Wat voor schuurpapier koopt u bij 123accu.nl?

In ons assortiment vindt u alle soorten schuurpapier die bij het handschuren of voor schuurmachines gebruikt worden. Het schuurpapier voor machinaal gebruik is geperforeerd en voorzien van stofgaten. Dit is nodig omdat het machineschuren snel werkt en veel stof veroorzaakt, waardoor schuurpapier zonder stofafvoer snel wordt opgevuld en daardoor glad wordt. U vindt bij ons de volgende soorten schuurpapier:

  • Schuurband: dit is een lus van schuurpapier. Dit papier is bedoeld om op een bandschuurmachine bevestigd te worden; een machine waarop de schuurband als een rupsband rondgaat. De schuurbanden die wij verkopen zijn vooral bedoeld voor kleinere bandschuurmachines. Wij bieden schuurbanden aan in setjes van 3 banden.
  • Schuurdriehoek: geperforeerd schuurpapier voor een deltaschuurmachine. Dit zijn kleinere handschuurmachines met aan de voorzijde een afgeronde punt. Dat maakt een deltaschuurmachine vooral geschikt voor het schuren van oppervlakken en meubels met veel hoeken, bochten en uitsteeksels. Het formaat van een schuurdriehoek wordt soms uitgedrukt in lengte- en breedtematen maar soms ook in diameter. Wij verkopen schuurdriehoeken in setjes van 5 vellen.
  • Schuurrol: rollen schuurpapier van doorgaans 5 meter lang. Deze is naar eigen wens te verknippen en op te delen, en kan zowel gebruikt worden voor het maken van schuurpapier voor schuurmachines of voor handschuurpapier. Let hierbij wel op het feit dat dit papier niet geperforeerd is, waardoor er maar een beperkte afvoer van stof is als dit papier gebruikt wordt voor een schuurmachine. Uiteraard is het mogelijk zelf een aantal stofgaten aan te brengen. Wij bieden de schuurrollen per stuk aan.
  • Schuurschijf: een geperforeerde ronde schijf van schuurpapier. Bedoeld voor een excentrische schuurmachine. Dit zijn schuurmachines waarbij er niet alleen sprake is van een trillende beweging, maar ook een ronddraaiende beweging. Hierdoor werken excentrische schuurmachines over het algemeen sneller. Het nadeel is dat er geen hoeken geschuurd kunnen worden. Het formaat wordt uitgedrukt in diameter. Wij verkopen schuurschijven in setjes van 5 vellen. Ook verkopen wij een 9-delige set van verschillende formaten en grofheden.
  • Schuurstrook: geperforeerd rechthoekig schuurpapier. Bedoeld voor vlakschuurmachines. Dit zijn schuurmachines voor het schuren van grotere platte oppervlakken. Werken over het algemeen minder snel dat excentrische schuurmachines, maar zijn vaak goedkoper.
  • Schuurvel: het bekende handschuurpapier. Dit zijn vellen schuurpapier voor het handwerk. Deze zijn niet geperforeerd en vooral geschikt voor kleinere hoeveelheden schuurwerk, of voor gebruik op plekken waar het moeilijk is om deze met een schuurmachine te bereiken. Wij verkopen de schuurvellen in verpakking van 25 en 50 stuks.

Uiteraard is het schuren met een schuurmachine in veel gevallen makkelijker dan met de hand. Heeft u nog geen schuurmachine? Kijk dan bij onze accu schuurmachines. Hier vindt u onze hoge kwaliteit multi- en polijst-/schuurmachines.


Heeft u vragen over ons schuurpapier, of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.