123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Freesjes

Online uw freesjes kopen?

Bij 123accu.nl bestelt u snel en eenvoudig de frees die u nodig heeft. In ons assortiment vindt u onder andere hoge kwaliteit holprofielfrezen, gleuffrezen en schijfgleuffrezen, met of zonder aanloopkogellager. Daarnaast verkopen wij een aantal specialistische frezen voor het aanbrengen van specifieke profielen en uitsparingen. Zo heeft u altijd de juiste frees voor de klus.

1 - 0 van 0

Bestel online uw freesjes bij 123accu.nl

Freesje bestellen?

In ons assortiment vindt u alleen freesjes van hoge kwaliteit. De freesjes van KWB zijn gemaakt van hoogwaardig staal. Een aantal zijn zelfs uit HSS-staal vervaardigd, waardoor deze een stuk beter tegen hoge temperaturen kunnen en ook minder snel slijten. Zo kunnen uw klussen sneller geklaard worden en hoeft u ook minder snel een frees te vervangen.

Waar gebruikt u een frees voor?

Een frees is het roterende contactstuk van een freesmachine. De frezen die wij verkopen zijn allemaal voor een handgeleide bovenfreesmachine. Zo een machine wordt met op het te bewerken oppervlak gezet waarna deze met de hand over het oppervlak wordt geleid. Een frees wordt dus langs het oppervlak getrokken, in plaats van een boor die recht in het oppervlak wordt gedrukt. Het is dan ook belangrijk dat een frees nooit als een boor wordt gebruikt, of andersom.

Een frees kopen met of zonder aanloopkogellager?

Een aanloopkogellager is een gladgepolijst wieltje dat zich aan het uiteinde van een frees bevindt en u in staat stelt om op een nauwkeurige manier randen te frezen. Denk hierbij aan een verstekfrees of een sponningfrees. Om een recht en regelmatig verstek of sponning uit te frezen moet de frees in een rechte lijn langs de rand worden gehaald. Hier helpt een aanloopkogellager bij. De afronding van de aanloopkogellager voorkomt daarnaast dat er krassen of andere beschadigingen op het oppervlak ontstaan.

 

Of er een aanloopkogellager op een frees zit is dus afhankelijk van de functie. Over het algemeen hebben frezen voor het bewerken van een rand wel een aanloopkogellanger, en frezen voor het bewerken van een centraal deel van het oppervlak niet.

Wat voor freesjes bestelt u bij 123accu.nl

De freesjes die wij verkopen zijn geschikt voor verschillende taken en voor verschillende materialen. Alhoewel elke frees in ons assortiment geschikt is voor hout, is niet elke frees geschikt voor het bewerken van kunststof. Let daarom altijd op de specificaties. Freesjes verschillen ook in diameter en diameter van de schacht. Let daar goed op bij uw aankoop, zodat u zeker weet dat u het juiste product kiest.

  • Holprofielfrees: deze freesjes zijn voor het uitfrezen van profielen met een holle vorm. Dit is een van de weinige freesjes die zowel met een aanloopkogellager als zonder aanloopkogellager beschikbaar is, omdat een hol profiel zowel aan de rand als ergens midden op het werkstuk gemaakt kan worden. Zo kunnen er mooie randprofielen maar ook decoratieve siergleuven gecreëerd worden.
  • Gleuffrees: deze veelzijdige freesjes zijn voor het uitfrezen van verschillende soorten gleuven, uitsparingen en profielen. Dit is de alleskunner onder de freesjes en zijn in uiteenlopende diameters beschikbaar. Zo is het mogelijk om een gleuffrees te gebruiken om ingewikkelde patronen uit te frezen, maar ook om praktische uitsparingen zoals sponningen en slobgaten aan te brengen.
  • Schijfgleuffrees: deze freesjes hebben een geringe dikte en zijn voor het uitfrezen van smalle maar zeer nauwkeurige lijnen en groeven. Zo zijn deze freesjes uitermate geschikt voor het maken van messing-en-groefverbindingen.
  • Overige freesjes: naast deze veelgebruikte freesjes hebben we ook nog een selectie aan freesjes voor zeer specifieke doeleinden. Zo verkopen wij bijvoorbeeld zwaluwstaartfreesjes voor het maken van zwaluwstartverbindingen, sponningfreesjes en afkantfreesjes voor het maken van sponningen en verstekjes.

Heeft u vragen over onze freesjes, of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.