123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Speciale batterijen

Speciale batterijen bestellen?

Op deze pagina vindt u speciale batterijen. Kies voor 4LR25- of 4R25X-batterijen van Duracell of Varta. U koopt ze bij ons allemaal voor de beste prijs én ontvangt ze morgen al in huis. Bestel snel uw speciale batterij.


Bestel speciale batterijen online

Wat betreft speciale batterijen verkopen wij er twee, namelijk de Duracell 4LR25 6V batterij en de Varta Longlife Zink-kool 4R25X batterij. Beide batterijen hebben een spanning van 6 Volt.

Duracell 4LR25 batterij

De Duracell 4LR25 batterij is een batterij die zeer geschikt is voor apparaten die een hoog stroomverbruik hebben. Ook komt deze batterij met hoge prestaties, zelfs bij lage temperaturen. De batterij zelf is niet oplaadbaar en bestaat uit een samenstelling van alkaline. Daarnaast beschikt deze batterij over een lage zelfontlading.

Duracell 4LR25 batterij samenstelling

Een alkaline batterij levert energie door de elektrochemische reactie tussen zinkpoeder, mangaanoxide en grafiet en de batterij dankt zijn naam aan het alkalische materiaal kaliumhydroxide.

Duracell 4LR25 batterijen bewaren

Het wordt aangeraden om batterijen te bewaren in de originele verpakking of in een batterijbox. Wanneer u de batterijen los bewaart in een doosje, dan zullen de plus en min poolen elkaar steeds aanraken en dit versnelt het proces van zelfontlading.

 

Het is belangrijk dat als een niet-oplaadbare leeg is, u deze zo snel mogelijk weggooit bij een inleverpunt bij u in de buurt of in de milieustraat en deze niet in een apparaat of in een doos laat liggen. Als u lege niet-oplaadbare batterijen bewaart wordt de kans op lekken namelijk groter.

 

Alkaline batterijen kunnen over het algemeen ongeveer 4 tot 6 jaar bewaard worden. Dit is wel afhankelijk van een aantal factoren, zoals hoe de batterijen opgeslagen worden en in welke temperatuur.

Varta Longlife Zink-kool 4R25X batterij

De Varta Longlife Zink-kool 4R25X batterij is geschikt voor apparaten waarbij er vaak een tussenpoos is door het verbruik heen. Hiermee bedoelen we apparaten die steeds in slaapstand of stand-by worden gezet. Een goed voorbeeld hiervan is een digitale camera met flitser. Als u deze eventjes niet gebruikt, zet deze zichzelf automatisch in slaapstand om batterij te besparen. Verder bestaat deze batterij uit een samenstelling van zink-kool.

 

Een zink-koolstof batterij is ook wel bekend onder de naam koolzink of zink carbon batterijen en soms met de naam Classic of Super Heavy Duty.

Varta Longlife Zink-kool 4R25X batterij eigenschappen

Een zink-koolstof batterij bestaat uit een anode van zink, een kathode van mangaanoxide en een licht zure elektrolyt.

 

Zink-kool batterijen zijn over het algemeen goedkoop. Dit komt omdat ze over een erg lage capaciteit beschikken. Daarnaast is de kans op lekken bij een zink-koolstof batterij relatief groot en zijn ze belastend voor het milieu omdat deze batterijen weer gerecycled moeten worden.

 

Daarnaast gaan deze batterijen tot zo’n 4 a 5 keer minder lang mee dan alkaline batterijen en komen ze in veel verschillende maten.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat zijn longlife batterijen?

Dit zijn batterijen die een hoge energiedichtheid hebben en daardoor ook een langere levensduur hebben. Deze batterijen zijn zeer geschikt voor apparaten waarbij het stroomverbruik vaak korte tussenpozen heeft, zoals digitale camera’s met flitsers.

Wat is het verschil tussen zink en alkaline batterijen?

Het verschil is dat alkaline batterijen langer meegaan. Ze lopen bijna niet leeg. Ze zijn echter wel belastend voor het milieu en op langere termijn duurder dan de zink-kool batterijen. Daarnaast hebben alkaline batterijen een hogere energiedichtheid dan zink-koolstof batterijen.

Wat is een zink batterij?

Een zink-kool batterij is een batterij die over erg weinig capaciteit beschikt. Deze batterijen zijn een goedkopere variant van de alkaline batterijen en zijn alleen geschikt voor apparaten met een laag stroomverbruik, zoals klokken en afstandsbedieningen.
 

Heeft u nog vragen over deze batterijen of over andere batterijen in ons assortiment? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen u graag verder.