123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Gebruik (video)camera accu

Gebruik (video)camera accu

Een camera accu is erg gevoelig. Het is dan ook belangrijk dat er goed mee omgegaan wordt om ernstige beschadigingen te voorkomen. In deze blog nemen we u graag mee in hoe u het best uw camera kunt opladen en bewaren.

Camera accu opladen

Er zijn verschillende manieren hoe een camera accu kan worden opgeladen, afhankelijk van het merk en model. Er zijn twee manieren die vaak terugkomen. De eerste is het opladen van uw accu door de accu uit de camera te halen en in de losse accuoplader te klikken en de lader in het stopcontact te plaatsen. Dit ziet u bijvoorbeeld bij de Nikon D3300. Het kan ook zijn dat de lader vastzit aan een permanent snoer die u in het stopcontact dient te steken.

 

Daarnaast is er ook nóg een mogelijkheid, namelijk door middel van een netsnoer. Deze stopt u met de ene kant in de camera en de andere kant stopt u in een losse adapter. De losse stekker stopt u dan vervolgens in het stopcontact. Het is ook mogelijk om de kant die u in een stekker steekt, in een computer te plaatsen. U krijgt bij uw aankoop vaak een meegeleverde USB-kabel. Let wel op dat voor beide gevallen geldt dat uw camera uitstaat. Anders kan de accu niet opladen.

 

Het wordt aangeraden om de accu minstens een keer per halfjaar op te laden. Als deze is opgeladen is het belangrijk dat u de accu zo snel mogelijk uit de lader haalt om schade en verhitting te voorkomen. Het is daarom raadzaam om de accu niet onbeheerd op te laden. Let erop dat als u de accu gaat opladen dit wel in een ruimte is met een kamertemperatuur van 5 tot 35 graden.

Camera accu bewaren

Het kan zijn dat u de camera al een geruime tijd niet meer gebruikt of van plan bent om deze voor een langere tijd niet te gaan gebruiken. Het is van belang dat u de accu niet in de camera laat zitten, maar los bewaard, omdat camera’s nog steeds stroom onttrekken van de accu. Daardoor kan de accu zodanig ontladen dat het niet meer wilt opladen en dus kapot gaat. Het is belangrijk dat u het bewaren van de camera accu doet op een droge plek in huis met een omgevingstemperatuur van 15 tot 25 graden. Een accu kan namelijk heel slecht tegen (extreme) temperatuurverschillen.

 

Bewaar de accu verder in een plastic zak. Met betrekking op uw camera zelf wordt er geadviseerd om de camera in een cameratas te bewaren om condensatie te voorkomen.

 

We hebben verder nog een aantal tips voor u op een rijtje staan:

  • Gebruik de accu niet meer als tijdens het opladen het oplaadlampje blijft knipperen (circa 8 maal per seconde) en de omgevingstemperatuur verder goed is;
  • Gebruik alleen camera accu’s die goedgekeurd zijn voor uw camera, let hierbij ook op het voltage. Die mag namelijk niet te veel verschillen van uw oude accu, omdat dit ernstige schade kan toebrengen;
  • Verwijder de accu pas uit de camera nadat deze is uitgeschakeld.

Camera accuduur verlengen

Naast tips voor het opladen en bewaren van uw camera accu hebben we ook nog enkele tips voor het verlengen van de accuduur zodat u zo lang mogelijk gebruik kunt maken van uw camera accu. Hieronder geven we u twee tips.

 

1. Beheer uw foto’s en/of video’s op uw computer in plaats van op de camera

 

Wat vaak gebeurt is dat men na het maken van foto’s op de camera zelf gaat bekijken welke gelukt zijn en welke niet en dus verwijderd kunnen worden. Dit kost alleen onnodig energie, aangezien u dit ook achteraf kunt doen op uw computer.

 

2. Schakel de flitser uit

 

Vaak heeft men de flitser op automatische stand staan, waardoor de camera bij het maken van elke foto moet beoordelen of het licht voldoende is of niet en of de flitser dus wel of niet gebruikt moet worden. Dit kost onnodig energie. Probeer dit uit te zetten en de flitser alleen aan te zetten op het moment dat het licht onvoldoende of donker is.

 

Voor meer tips verwijzen we u graag door naar onze blog over het verlengen van de accuduur. Mocht u nog vragen hebben over het bewaren of opladen van uw camera accu, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder.
 

Op zoek naar een camera accu? Bestel direct!

Terug naar blog