123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Algemene productinformatie

 • Wat is het verschil tussen alkaline batterijen, lithium batterijen en NiMH batterijen?
  Alkaline batterijen
  Deze 1,5 Volt batterijen zijn zeer geschikt voor eenmalig gebruik en hebben de laagste aanschafprijs. Alkaline batterijen hebben een lage zelfontlading en zijn daarom zeer geschikt voor apparaten die langdurig weinig stroom verbruiken, zoals klokken en afstandsbedieningen.

  Lithium batterijen
  Deze 1,5 Volt batterijen zijn geschikt voor eenmalig gebruik en gaan langer mee dan alkaline batterijen. Dit type is tevens beter bestand tegen vorst en kan een hoger piekvermogen leveren. Lithium batterijen zijn geschikt voor apparaten die een krachtigere batterij vereisen of in korte tijd veel vermogen vereisen, zoals een digitale camera met flitser.

  NiMH batterijen (oplaadbaar)
  Deze 1,2 Volt batterijen kunnen honderden keren worden opgeladen. NiMH batterijen (nikkel-metaalhydride) zijn geschikt voor apparaten die in korte tijd veel stroom verbruiken, zoals camera's. Door de hoge zelfontlading verliezen deze batterijen ook energie als ze niet of weinig gebruikt worden. Dit maakt ze minder geschikt voor apparaten die over een lange periode weinig stroom verbruiken. Ondanks het verschil in voltage zijn deze batterijen te gebruiken in dezelfde apparaten als de 1,5 Volt wegwerpbatterijen.

Terug Terug naar boven