123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Scootmobiel accu

Scootmobiel accu kopen?

Op deze pagina vindt u ons assortiment scootmobiel accu’s. Dit zijn 12 volt AGM en Gel accu’s die diep ontladen kunnen worden en daarnaast lekdicht en vrijwel onderhoudsvrij zijn. Filter op merk, capaciteit en batterij type zodat u snel een geschikte accu voor uw scootmobiel kunt vinden.


1 - 24 van 42

Bestel voordelig een scootmobiel accu online

In ons assortiment vindt u een ruim aanbod scootmobiel accu’s. Dit zijn 12 V AGM en gel accu’s die diep ontladen kunnen worden. Daarnaast zijn deze accu’s vrijwel onderhoudsvrij. Wij verkopen scootmobiel accu’s van de merken Ecobat, Landport, Sonnenschein, Ultracell en VMF.

AGM accu eigenschappen

AGM staat voor Absorbed Glass Mat. Dit is een accu waarbij het accuzuur is opgenomen in geweven glasvezelmatten die tussen de loodplaten van de accu zitten.

 

Daarnaast hebben sommige merken een VRLA AGM accu. VRLA staat voor Valve Regulated Lead Acid. Dit betekent dat de druk in de accu wordt geregeld door de drukventielen in de deksel van de accu. Wanneer de druk dan te hoog wordt, zorgen dezelfde ventielen ervoor dat de druk word teruggebracht naar een goed niveau.

AGM accu voor- en nadelen

Het hebben van een AGM accu brengt meerdere voordelen met zich mee. Een AGM accu is namelijk volledig onderhoudsvrij. Dat komt doordat het elektrolyt in de AGM accu uit gel bestaat en niet vloeibaar is, zoals de zwavelzuur oplossing in de loodaccu. Daarom staan AGM accu’s ook wel bekend onder de naam droge accu’s. Verdere voordelen zijn:

 • Volledig lekvrij
 • Onderhoudsvrij
 • Werkzaam in (extreem) lage temperaturen
 • Compacter
 • Lichter
 • Langere levensduur
 • Beter bestand tegen trillingen
 • Kortere oplaadtijd
 • Weinig zelfontlading

Ondanks deze voordelen en het feit dat er nog veel meer voordelen zijn bij het gebruik van een AGM accu, zijn er ook een aantal nadelen. Doordat er zoveel voordelen en verbeteringen zijn met een AGM accu, betekent dat ook dat deze een stuk prijziger is dan bijvoorbeeld de loodaccu.

 

Daarnaast werkt deze accu door bij extreem lage temperaturen, maar kan het slecht tegen warmte en kan daardoor niet in het motorcompartiment gemonteerd worden.

Gel accu eigenschappen

Gel accu’s worden gebruikt in zwaar cyclische toepassingen vanwege meerdere redenen; gel accu’s hebben bijvoorbeeld geen gasproductie, bieden de mogelijkheid voor een korte laadtijd aan en komen met een zeer lage zelfontlading.

Gel accu voor- en nadelen

Gel accu’s komen met een aantal voordelen. Ze hebben bijvoorbeeld minder last van sulfatering. Daarnaast kunnen gel accu’s goed tegen zelfontlading. Een paar andere voordelen zijn:

 • Gel accu’s zijn onderhoudsvrij
 • Ze leveren meer stroom dan AGM accu’s
 • Ze hebben een langere levensduur ten opzichte van loodaccu’s
 • Gel accu’s kunnen beter tegen de kou dan lood accu’s

Naast de voordelen hebben Gel accu’s ook een aantal nadelen. Ze zijn bijvoorbeeld duurder dan natte accu’s en ze leveren minder stroom dan natte accu’s. Daarnaast zijn gel accu’s ook gevoelig voor overladen.

 

Gel accu’s worden gebruikt in veel verschillende apparaten, zoals in een scootmobiel, mobiele medische apparatuur, elektrische voertuigen, boten, navigatie apparatuur etc. Dit komt omdat deze accu’s een lange levensduur hebben en onderhoudsvrij zijn.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoeveel accu’s zitten er in een scootmobiel?

Er zitten twee accu’s in een scootmobiel. Het heeft 2 accu’s nodig van 12 V per stuk. Daarnaast heeft een kleine opvouwbare scootmobiel vaak 12 Ah accu’s en grotere opvouwbare scootmobielen 17 Ah of 20 Ah. Een middelgrote scootmobiel heeft accu’s van 34 Ah of 50 Ah en de grote scootmobielen 60 Ah of meer.

Hoe lang moet de accu van een scootmobiel opladen?

Over het algemeen adviseren leveranciers om de accu’s minimaal 12 uur op te laden en nooit langer dan 72 uur. Wanneer u alleen steeds kleine ritjes aflegt wordt er aangeraden om de scootmobiel accu al op te laden wanneer deze nog maximaal 20% is.

Hoe lang gaat de accu van een scootmobiel mee?

Voor scootmobielen worden AGM, Gel of LFP (LiFePO4) accu’s gebruikt. AGM accu’s kunnen over het algemeen ongeveer 3 tot 4 jaar mee, gel accu’s 4 tot 6 jaar en LFP accu’s zo’n 2000 laadbeurten. Dit is wel afhankelijk van de omgevingstemperatuur en gebruik van de accu.
 

Heeft u nog vragen over ons assortiment scootmobiel accu’s of over iets anders? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen u graag verder.