123accu - Goedkope Accu en Batterijen - Homepage logo
123accu B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123accu.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Videocamera accu

Goedkoop een nieuwe videocamera accu bestellen

Altijd en overal video's maken met uw camera. Dat kan alleen als deze voorzien is van een goede accu. Op een kapotte, luie of niet goed werkende accu kunt u niet altijd rekenen. Bij ons koopt u daarom snel en voordelig een vervangende accu voor in uw videocamera.

Wanneer is uw accu aan vervanging toe?

De accu van een videocamera zal na een aantal jaren gaan slijten. Er zijn wel wat dingen die u kunt doen om de accuduur te verlengen. Zo is het sowieso aan te raden om de accu uit de videocamera te halen als u voor langere tijd niet gaat filmen. De omstandigheden waarin een accu wordt opgeslagen hebben daarnaast ook een grote invloed op zijn levensduur. Zo is het verstandig om de accu weg te houden van vocht en warmte, maar is ook kou niet goed voor de accu. En als u de accu voor langere tijd niet gaat gebruiken, zorg er dan toch voor dat deze wel twee of drie keer per jaar volledig geladen en ontladen wordt, anders gaat hij eerder kapot.

 

Een accu die aan vervanging toe is laat dit duidelijk merken. Zo kunt u dan minder lang met de volle accu doen en loopt hij sneller leeg. Dit is zeer onhandig als u vaak langere tijd op pad gaat met uw videocamera of bijvoorbeeld op vakantie wilt gebruiken. Het aanschaffen van een nieuwe accu is dan zeker aan te raden. Ook een extra accu bij de hand hebben is handig, zodat u ook als u tussentijds geen gelegenheid heeft om op te laden gewoon vooruit kunt.

Hoe vervangt u uw accu?

Videocamera-accu's zijn vaak zeer simpel te vervangen, gemakkelijker dan bijvoorbeeld bij accu's voor grotere apparaten. Het enige wat u meestal hoeft te doen is de accu in de houder schuiven. Hierbij hoeft u er vaak alleen maar voor te zorgen dat u de batterijvergrendeling en de batterijhouder niet beschadigd.

Hoe kiest u de juiste accu?

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een vervangende accu voor uw videocamera. Hieronder een overzicht van de belangrijkste punten:

  • Vorm: De vorm en de afmetingen van de accu moet overeenkomen met de originele accu. Anders past het niet.
  • Accuspanning: Ook de accuspanning van de vervangende accu dient overeen te komen met die van uw originele accu. Door een te laag of een te hoog voltage aan te sluiten kan uw videocamera zeer slecht functioneren. Of zelfs onherstelbaar beschadigen. Voorkom dit door de juiste accuspanning uit te kiezen.
  • Capaciteit: De capaciteit geeft aan hoeveel elektrische energie er opgeslagen kan worden. Is de capaciteit dus lager dan bij de originele accu, dan kunt u ook minder lang met de accu doen. Andersom geldt dit ook: een hogere capaciteit betekent dat u langer met uw camera kunt werken.

Ons brede assortiment bestaat uit accu's voor verschillende bekende merken, zoals Canon, Panasonic, Sony, Samsung en JVC. U vindt de juiste nieuwe accu voor uw videocamera eenvoudig door het merk van uw de camera te selecteren en de naam van het apparaat of het accunummer van uw huidige accu uit te kiezen.

 

De camera-accu's van ons huismerk zijn een stuk goedkoper dan originele camera-accu's. Zo kunt u snel en voordelig uw videocamera-accu vervangen. Alle huismerkaccu's voldoen aan de Europese richtlijnen voor veiligheid, gezondheid en milieu. Ze leveren dezelfde prestaties als het origineel, maar zijn een stuk goedkoper. Zo bespaart u al gauw 40 tot 50 procent op de aanschafprijs, terwijl u wel langdurig video's kunt opnemen. Een ideale uitkomst.

 

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe laad ik mijn videocamera accu op?

De meest gangbare en voorkomende manier is om de videocamera aan te sluiten op een computer met behulp van de bijgeleverde micro-USB-kabel. Zorg ervoor dat de videocamera uitgeschakeld is, anders laadt deze niet op.

Hoe gaat mijn videocamera accu langer mee?

Er zijn verschillende tips om de accu langer mee te laten gaan. Een tip onder andere is het aanpassen van de resolutie. Verder kunt u enige wifi en/of bluetooth instellingen uitzetten als u deze functies niet nodig heeft. Voor meer tips kunt u onze blog over het verlengen van uw camera accuduur lezen.

Hoe bewaar ik mijn videocamera accu het best?

Het wordt aangeraden om de accu uit de videocamera te halen wanneer u deze voor een langere periode niet gebruikt. Er kan namelijk nog steeds stroom onttrokken worden, waardoor het proces van zelfontlading versneld. Bewaar daarnaast de accu op een droge plek op kamertemperatuur.
 

Lees onze blog over het gebruik van een videocamera accu voor meer tips. Indien u nog vragen heeft kunt u contact met ons opnemen.